HABERLER>EKONOMİ
5 Eylül 2011 Pazartesi - 13:10

'Şehirlerin partisi olmaz'

EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Yorgancılar, İl Genel Meclisi CHP Grubu’nun ziyaretinde kenti daha ileri noktalara taşımak için ortak projeler gerçekleştirilmesini önerdi.

 Şehirlerin partisi olmaz

İZMİR - Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, İzmir’in ekonomide daha ileri noktalara götürülmesi için tüm kesimlerin ortak projeler etrafında birleşmesi gerektiğini söyledi. Yorgancılar, “Şehirlerin partisi olmaz, kazanan hizmet için çalışır” dedi.

İl Genel Meclisi’nin CHP Grubu, Ege Bölgesi Sanayi Odası’nı ziyaret etti. İl Genel Meclisi CHP Grup Başkanvekili Hüseyin Mumcuoğlu başkanlığında, aralarında İl Daimi Encümeni üyelerinin de bulunduğu heyet, EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Yorgancılar ve Yönetim Kurulu üyeleriyle biraraya geldi.

EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Yorgancılar, İl Genel Meclisi CHP Grubu’nun ziyaretinin bu anlamda bir ilk olduğunu vurgularken, Oda’nın kent için yüklendiği misyonu da aktardı.

Ender Yorgancılar, “EBSO olarak planlı sanayileşme hamlesi ile kalkınma, İzmir’in ortak hedefler etrafında birleşerek çalışması, diğer şehirlere göre rekabet üstünlüğünü artırması, üniversitelerinden mezun olan gençlerine yine İzmir’de iş bulunarak beyin göçünün önlenmesi yolunda çalışmalar yapıyoruz” dedi.

Şehirlerin partisi olmaz
EXPO’yu “İzmir’in kaderini değiştirecek proje” olarak nitelendiren Yorgancılar, “Hükümette ağırlığı olan iki bakanımızın İzmir’den olmasının avantajını değerlendirmek zorundayız. Şehirlerin partisi olmaz. Parti seçimde olur, kazanan kent için çalışır. Belediye başkanları da şehrin kalkınması için çaba gösterir. Çünkü halk hizmet ister” diye konuştu.

Oda yapısı hakkında da bilgiler veren Yorgancılar, sanayicilerin iş konusunda yarıştığı rakiplerinden seçimlerde meslek gruplarını en iyi şekilde temsil etmek için oy istemesini de demokrasinin güzelliğine örnek gösterdi.

Birlikte çalışmak istiyoruz
İl Genel Meclisi CHP Grup Başkanvekili Hüseyin Mumcuoğlu da, EBSO’nun İzmir için hemen her platformda ortaya koyduğu önerileri yakından izleyip dikkate aldıklarını bildirdi. Mumcuoğlu, “Birlikte üreteceğimiz projelerde işbirliği, gönül birliği yapmak istiyoruz” dedi.

İzmir İl Genel Meclisi’nin Türkiye’de ilk defa gerçekleştirdiği projeyle kent sınırları içindeki 597 köyün çöpünü belediyelerle işbirliği yaparak toplandığını bildiren Mumcuoğlu, ev yapacak dar gelirli vatandaşlara da buna ilişkin projeyi ücretsiz verdiklerini anlattı.

Mumcuoğlu, cumhuriyet döneminin ilk yapılarından Konak’taki Tekel tütün deposunun dış cephesinin korunarak İzmir İl Özel İdaresi’nin bütün birimlerinin toplanacağı bir yapı olacağını, bunun ihalesinin de en kısa zamanda gerçekleştirileceğini söyledi.

İl Genel Meclisi CHP Grubu’nun EBSO ziyaretinde yenilenebilir enerjiden yararlanma konusu özel bir önem oluşturdu. Hüseyin Mumcuoğlu, “Köylerde enerji ihtiyacını yenilenebilir enerji kaynaklarıyla karşılayacağız. Ancak İzmir’de özellikle rüzgar ve güneş enerjisi konusunda enterkonnekte sisteme verilme zorluğu var. Bu sıkıntıyı aşmak için birkaç yere trafo merkezi yapılması gerekiyor” diye konuştu.

EBSO Yönetim Kurulu Üyelerinin gündeme getirdiği İzmir’de tehlikeli atık ve katı atık bertaraf tesisi kurulması, çevrenin korunması, sektörel konular ve köylerde denizi görmemiş çocuklarla kadınlara yönelik sosyal projeler İl Genel Meclisi CHP Grubu tarafından dikkatle not alındı.

İl Genel Meclisi CHP Grubu heyetinde Yusuf Vangöl, Atilla Çelikkesen, Seyfettin Şen, Zeynep Yapıcı, İsmet Tutar, Gönül Ayaz, Onur Koçanalı, Tevfik Ersöz, Ali Demirel ile Erol Soyuer yeraldı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ahmet Çiğdem 5 Eylül 2011 Pazartesi 14:08

İzmirlinin görevi CHP’nin profesyonel siyasetçilerini mutlu etmektir. İzmir’in çağdaş kent hizmetlerine merkezi hükümet yatırımlarına ihtiyacı yok. Güzel İzmir’ime CHP’li olmak ya da ölümüne AKP karşıtlığı yeter. Öyle Türkiye’nin başka kentleri gibi akılcı davranıp hemşerilerine iş bulmak aş vermek yakışmaz. Bizim için CHP politbürosuna siyasi kariyerlerinde yükselme fırsatı vermek yeter. CHP’liler nemalansın, halk hizmet görmesin isteğimiz budur. AKP gölge etmesin.

Yorumu oyla      14      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ESBAŞ'ın istihdam sırrını açıkladı
Türkiye'deki 19 serbest bölgenin toplam istihdamının yaklaşık yüzde 38'ini ...
Elektrik faturası daha da kabaracak
Dürüst tüketicinin faturasını kabartan kayıp-kaçak bedeli, yılbaşından ...
Sevimli dostlar gün sayıyor
İzmir Uluslararası Fuar Alanı’nda 14 yıldır aralıksız olarak Pet Show’u ...
 
Enflasyon beklentilerin üzerinde arttı
Enflasyon Ağustos'ta TÜFE'de yüzde 0.73, ÜFE'de yüzde 1.76 arttı. Zam şampiyonu karpuz oldu.
Egeli turizmcilerden Almanya atağı
Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Yönetim Kurulu ...
Alkolsüz şaraba Türkiye vizesi
Uluslararası Bağ ve Şarap Örgütü'nün (OIV) 'Şarapta alkolsüzleştirme' ...
 
Sonbaharda kriz uyarısı
Dünya Bankası Başkanı Zoellick uyardı: "Küresel ekonomi, bu sonbaharda ...
İhracatta hedef, 12 milyar dolar
EİB Koordinatör Başkanı Mustafa Türkmenoğlu, dünya pazarlarında daralma ...
'Siyasete sakın bulaşmayın!'
İzmir’in en deneyimli sanayicilerinden Yaşar Holding Onursal Başkanı Selçuk ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Gönlüm hep seni arıyor neredesin?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli giderek kendini daha kötü hissediyor
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli meseleler 7
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bir portre: Sadullah Usumi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Tire pazarında…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İsrailli çocuklara mektuplar (2) Barış sizin elinizde çocuklar!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Nasıl toprak reformu yapılmalı?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Yaşamak...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva