HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
17 Eylül 2009 Perşembe - 00:00

’“Karşıyaka’’da Yaşlanmak Güzeldir’”

Bu sloganla yola çıkan ve Avrupa ülkelerinde yaygın bir şekilde kullanılan Sosyal Destek Merkezi artık Karşıyaka’’da da hizmet veriyor. ’

’“Karşıyaka’’da Yaşlanmak Güzeldir’”



İZMİR - Yaşlının bağımsız yaşama, sosyal hayata uyumuna ve katılımına yönelik her anlamda destek olmak amacıyla faaliyete açılan merkez artık yeni adresinde (1762 sokak NO:19 D:1) hizmet sunuyor.

Yaşlılara ve yalnız yaşayanlara yönelik özel bir Çağrı Sistemi de bulunan bu merkez Türkiye’’de ilk kez Karşıyaka Belediyesi tarafından uygulamaya sokulmuştur.

SİSTEM MERKEZİ
 
Sistem, merkezi bir operatöre bağlı olan çağrı cihazlarından oluşmaktadır. Uygulamaya başlamak için kurulan ilk santrale ilk etapta 50 çağrı cihazı bağlanacaktır. Bu 50 cihazı kullanan 50 yaşlının tüm özel bilgileri (isim, yaş, adres, telefon, geçirdiği ameliyatlar, hastalıkları, kullandığı ilaçlar, I. derece yakınlarının iletişim bilgileri’… vb.) santralin veri tabanında kayıtlı olacaktır. Yaşlının evinde telefona paralel olarak bağlanacak olan bir adet Çağrı Cihazı, bir adette her zaman üzerinde taşıyacağı kolye veya bileklik şeklinde kullanılabilen Çağrı Düğmesi olacaktır. 

Ev içinde bir sıkıntı ile karşılaşan veya yaşayan yaşlı üzerindeki bu düğmeye basarak evindeki Çağrı Cihazı sayesinde anında Sosyal Destek Merkezi’’nde bulunan operatör personeli ile iletişime geçecektir. Yaşlının düğmeye bastığı anda o yaşlı ile ilgili tüm bilgiyi ekranda gören santral görevlisi durum ile ilgili yaşlıya yardımcı olacak, acil bir durum var ise acil müdahale ekiplerine (112), yaşlının yakınına bilgi verecektir. 
Sistemin verimli olması halinde ilçedeki Çağrı Cihazlarının sayısı  artırılacak ve kullanıcı grubu da engelliler başta olmak üzere yaygınlaştırılacaktır. 
Gönüllü  ve Profesyonel kişilerden kurulan ekip yaşlı vatandaşların haftalık alışverişlerinde, evde bakımında (Sohbet, kitap okuma, bedensel bakım) evinin temizlenmesinde, ev tamir işlerinde güvenli bir şekilde de yardımcı olmaktadır.     
SDM Tel: 369 06 87


BİLGE ÇINARLAR’’IN YAŞAM KULÜBÜ 
 
Karşıyaka Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde geçtiğimiz aylarda hizmete açılan Sosyal Destek Merkezi’’nin yanı sıra içinde sosyal-kültürel aktivitelerin yapılacağı, internet bağlantısı olan günlük gazete ve dergilerin bulunduğu hobi kurslarının düzenleneceği yaşlı vatandaşlarımıza hizmet götürecek yepyeni bir oluşum gerçekleştiriyor.
 
Bilge Çınarlar Yaşam Kulübü adı altında faaliyette bulunacak merkez; Sosyal Destek Merkezi  ve  Zübeyde Hanım Huzurevi ile de ilişki içinde olacak.
 
Belediye Başkanı Cevat Durak ’“Amacımız büyüklerimizin yaşadıkları  mekanlarında mutlu, huzurlu, güvenli, onurlu, itibarlı, katılımcı  ve bağımsız bir yaşam sürmelerine destek olmaktır. Yaşlı vatandaşlarımızın da günümüzde toplum ve  doğa ile iletişimde daha aktif olmak istediğini biliyoruz. Belediye olarak biz de Bilge Çınarlarımıza bu anlamda destek olabilmek için yaşam kulübünü faaliyete geçirmenin mutluluğunu ve heyecanını yaşıyoruz.’” şeklinde konuştu.
 
1762 sokak No:19 Daire:1 Bahriye Üçok Mahallesi’’nde hizmet vermeye başlayacak olan kulüp Sosyal Destek Merkezi ile de aynı çatı altında bulunuyor.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka’’dan 120 ay taksitle ev!
Karşıyaka Belediyesi, kent dönüşüm projesi ve sosyal konuttan sonra 120 ...
Lap İzmir’’e hayran kaldı’…
Vietnam Ankara Büyükelçisi Duong Huyhn Lap, ilk kez geldiği İzmir’’e hayran ...
İkinci yuvalarına hemen alıştılar’…
İZELMAN Anaokulları Kreş ve Etüt Eğitim Merkezi'ne bağlı okullarda ...
 
Valilikten bayram tedbirleri’…
İzmir Valiliği, vatandaşların Ramazan Bayramı'nı huzur ve güven içinde ...
İZSU’’dan Pancar’’a müjde!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 35 kilometrelik yeni şebeke ile Torbalı’’nın ...
Gönül sohbet ister, iftar bahane
İzmir’’de yaşayan engelliler ve aileleri, İzmir Büyükşehir Belediyesi’’nin ...
 
Karabağlar’’da toplu sözleşme’…
İlçe Belediyesi ile Belediye çalışanları sendikaları arasında 319 memuru ...
Bayraklı’’da gündem hijyen!
Ramazan bayramı öncesi başta pastane ve tatlı üretimi yapan yerler olmak ...
İzmir’’de ulaşıma bayram indirimi
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 3 günlük Ramazan Bayramı süresince toplu ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sinema dünyasına İzmirli iki yıldız!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva