HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
26 Kasım 2009 Perşembe - 00:00

’‘İzmir üzerine oyun oynatmayız!’’

Başkan Kocaoğlu, DTP konvoyu olayları ve üzerine yaşananlar hakkında ilk kez konuştu. Kocaoğlu, İzmir’’e ’‘faşist’’ diyenleri sert bir dille eleştirdi. ’

’‘İzmir üzerine oyun oynatmayız!’’



İZMİR -
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Belediye çalışanlarının Kurban Bayramı’’nı kutlamak amacıyla düzenlediği toplantıda anlamlı mesajlar verdi. Tüm çalışanlara 5,5 yıllık özverili çalışmaları nedeniyle teşekkür eden Başkan Kocaoğlu, 29 Mart’’taki yerel seçimde elde ettikleri olağanüstü sonucun, kendilerini de olağanüstü bir çabaya zorladığını söyledi.
 
Konuşmasında gündemdeki konulara da değinen Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, geçtiğimiz hafta sonu bir siyasi partinin konvoy geçişi sırasında yaşanan olayları ve buna ilişkin yorumları da değerlendirdi.


İZMİR DEMOKRASİYİ 365 GÜN 24 SAAT YAŞAR
Hiç tasvip etmedikleri bu olaylar nedeniyle İzmir’’e ’‘faşist’’ yakıştırmasında bulunulmasını sert bir dille eleştiren Başkan Kocaoğlu, İzmir’’in demokrasiyi 365 gün 24 saat yaşayan bir kent olduğunu vurguladı. Siyasi parti konvoyuna saldıran küçük grubun tepkisini İzmir’’e mal etmenin yanlışlığına değinen Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, ’“Bu tepkiyi haklı bulmak, İzmirliler için de, Belediyemiz için de mümkün değil. Ama bir baktık ki, bu küçük olay, geçmiş yıllardaki kanlı olaylarla kıyaslanarak, ’‘faşist İzmir’’ değerlendirmesi yapılıyor. Biz de konuşmak zorunda kaldık’” dedi. 


İZMİR’’E ÜZERİNE OYUN OYNAYANLARIN OYUNLARINI BOZACAĞIZ
Başkan Aziz Kocaoğlu şöyle devam etti: ’“Hiç bir siyasi parti konvoyuna böyle bir harekette bulunulmaması gerekiyor. Ama böyle bir olayı değerlendirirken, demokrasiyi bilmeyen, faşizmin kelime anlamını, yakın tarihi ve insanlık tarihini bilmeyen insanların, sadece ve sadece maşalık yapmak üzere İzmir’’e ’‘faşist’’ demesini, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak benim ve İzmir halkının içimize sindirmesi mümkün değildir. İzmir’’i yaşamamış, İzmir’’i içine sindirmemiş, İzmir insanını tanımayan bazı kişilerin İzmir’’e faşist demeye, İzmir’’le oynamaya, İzmir’’i kutuplara ayırmaya, İzmir’’de çıbanbaşı yaratmaya hakkı yoktur. Bu insanlar emellerine ulaşamayacaklardır. 5,5 yıldır her konuşmamızda ayrım yapmamaktan, herkese eşit muameleden bahsediyoruz. Bunu sözde değil, sokakta insanların arasında, onlarla birlikte yaşayarak, bu kentin insanına harç olarak, hayata geçiriyoruz. Keşke olmasaydı ama bu çok büyütülmemesi gereken olaydan dolayı İzmir’’i faşistlikle suçlayanların, İzmir’’den haberleri yok. Kafalarını başka yerlere kiraya veren insanların, İzmir için sıfat üretmeye hakları yok. Tüm kamuoyu bunu bilmek zorundadır. İzmirliler bu komployu kendine yakışan bir şekilde bozacaktır. Olay meydana geldiği günden bu yana yapılan yorumları izleyerek susmayı tercih ediyordum. İzmir’’e faşist diyen başka sıfatlar yüklemeye çalışan tüm insanları, -makamı mevkii, ne olursa olsun- şiddetle kınıyorum. Bu sıfatları şiddetle reddediyorum. Bu kentte her sokakta bir İzmir Büyükşehir Belediyesi çalışanı var. Ülkemiz, coğrafyamız ve dünyamız zor günlerden geçiyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’’nin yapısı, felsefesi belli... Hep beraber, harç olacağız. Oyunu bir kişi bozamaz, hep beraber bozacağız. Amaçları uğruna İzmir üzerinde oyun oynayanların, oyunlarını bozacağız. İzmir halkını bu bir avuç insana ’‘dur’’ demeye çağırıyorum.’”


Taraf yazarından İzmir’’e çirkin saldırı! haberi için tıklayınız...

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bayraklı’’dan AİHM resti
Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’’ın ’“Bayraklı’’ya dahil edilen ...
Kocaoğlu: Dünyaya anne gözüyle bakmalıyız
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ''Sorunlarımızı ...
Başkan Durak ’‘partilileriyle’’ bayramlaştı
Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, Cumhuriyet Halk Partisi Karşıyaka ...
 
Konak’’ta kavurmalı bayram kutlaması
İlçe Belediye Başkanı Tartan bayramı belediye işçileriyle birlikte ’‘geleneksel’’ ...
Gıda Çarşısı’’na alt yapı müjdesi
İzmir Büyükşehir Belediyesi, alt yapısı yetersiz kalan Gıda Çarşısı’’na ...
İl Genel Meclisi bütçede kemer sıktı
Meclis Başkanı Serdar Değirmenci bu yıl genel bütçeden gelen payda kesinti ...
 
Susam’’dan Tatı’’ya büyük destek!
Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı’’yı ziyaret eden MYK Üyesi CHP İzmir ...
Kocaoğlu: Çiğli’’de yaşananları sindiremiyorum!
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ’‘olaylı’’ seçim sürecinde ...
Büyükşehir ihale iptalini yargıya taşıyor
Büyükşehir Belediye Başkanı, Kamu İhale Kurumu’’nun Üçyol-Üçkuyular metro ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hangisi?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Buraya kadar!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Pişmanlıklar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gürgen Kral
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (6) “Hamam mı? yoksa Spa mı?”
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Rüşvet ile jest arasında!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Stoilov’a nazar değdi!
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Kirpi ikilemi – Hayır deme sanatı
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli meseleler 7
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Nasıl toprak reformu yapılmalı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva