HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Mart 2012 Perşembe - 09:38

'Hükümete oranla bütçemiz cim karnında nokta ama...'

İzmir’in bütçeden aldığı payın en az 4 katı katkıda bulunduğunu hatırlatan Başkan Aziz Kocaoğlu, “Oysa Hükümet bütçesi ile kıyaslandığında, Büyükşehir’in bütçesi ‘cim karnında nokta’ kadardır. Buna rağmen bizim yaptığımız yatırımlar, hükümetin İzmir’de yaptığı yatırımlardan kıl payı da olsa fazladır” dedi.

 Hükümete oranla bütçemiz cim karnında nokta ama...

İZMİR - 1923 İktisat Kongresi anısına, Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü tarafından organize edilen, “Türkiye ekonomisinde dönüşüm ve yeniden yapılanma arayışları” temalı kongrenin İzmir ekonomisinin ele alındığı oturumuna katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir’in her zorluğu aşacak potansiyele sahip bir kent olduğunu söyledi. İzmir Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, Gediz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyfullah Çevik, EBSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili İbrahim Gökçüoğlu ve İzmir Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Muzaffer Demirci’nin de katıldığı oturumda salonu dolduran üniversiteli gençlere hitap eden Başkan Kocaoğlu, Ege Bölgesi’ndeki tüm iller arasında merkezi bütçeye yaptığı katkıyla, bütçeden aldığı pay arasında kıyaslama yapıldığında, aldığından daha fazlasını veren tek ilin İzmir olduğunu kaydetti. İzmir’in merkezi bütçeden aldığı payın en az 4 katı katkıda bulunduğunu belirten Başkan Aziz Kocaoğlu şunları kaydetti: “Bugün kimseyi suçlamanın bir anlamı yok ama İzmir bulunduğu konumdan çok daha ileride olabilirdi. Biz bunu başaramadık. İzmir kendi potansiyeli ile kendi zenginlikleri ile insan ve emek potansiyeli ile ayakta durabilecek bir kenttir. İzmir ile kıyaslanan birçok kent merkezi hükümete vermeden, hükümetten alarak büyümeye çalışırken, İzmir her yıl merkezi bütçeye 18-20 milyar TL civarında katkıda bulunmaktadır.”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, buna rağmen Büyükşehir Belediyesi tarafından İzmir’e yapılan yatırımların parasal büyüklüğünün, Hükümet tarafından yapılan yatırımlardan daha fazla olduğunu da sözlerine ekleyerek, “Hükümet bütçesi ile kıyaslandığında, Büyükşehir bütçesi ‘cim karnında nokta’ kadardır. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı yatırımlar, hükümetin İzmir’de yaptığı yatırımlardan kıl payı da olsa fazladır. Bunu siyasi polemik yaratmak için değil, kente daha fazla yatırım yapılması adına dikkat çekmek için söylüyorum” dedi. 
 
Yatırımcıların gözde kenti
Göreve geldiği dönemde ilk iş olarak “kenti nasıl kalkındırırız” sorusuna yanıt aradıklarını ve bu amaçla 2005-2017 yıllarını kapsayan Stratejik Planı hayata geçirdiklerini vurgulayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Bugün İzmir, ileriye gitme potansiyeli olan, gayrimenkulleri değerlenen, yatırımcıların alışveriş merkezleri, oteller ve hizmet sektörüne yönelik projeler için kapımızı sıkça çaldığı bir kent haline geldi” diye konuştu.  Başkan Aziz Kocaoğlu, kentte sanayi ve ticaretin daha fazla hareketlenmesi için İzmir Limanı’nın 3. nesil gemilere açılması gerektiğini de ifade ederek, Ulaştırma Bakanlığı ve TCDD ile yapılacak çalışmaların ardından daha büyük tonajlı gemilerin de Liman’a girebileceğini söyledi.
 
Altyapı bitti, sıra üstyapıda
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, göreve geldiğinde sadece 11 kilometre olan raylı sistemi 10 kat büyüttüklerini, İzmir’i arıtma tesisi yatırımları konusunda Türkiye’nin 1 numaralı şehri haline getirdiklerini belirterek, “Artık kentin biraz da üstyapıya ihtiyacı var” dedi. Prof. Dr. İlhan Tekeli’nin liderliğinde bir araya gelen Türkiye’nin tanınmış mimar ve şehir plancılarından oluşan bir ekibin, İzmir Körfezi’nin kullanımı ve Mavişehir’den Yenikale’ye kadar uzanan kıyıların tasarlanması üzerinde çalıştıklarını hatırlatan Başkan Kocaoğlu, “Proje anlamında Mart ayı içinde, tatbikat anlamında ise Ağustos gibi çalışmalara başlayacağız. 2013 sonuna kadar bu bölgenin tamamını tasarlamayı planlıyoruz” şeklinde konuştu. Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, Türkiye’de bu kadar büyük bir alanın tasarlandığı başka bir projenin olmadığını da sözlerine ekledi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tartan’a Kılıçreis’ten “teşekkür plaketi”
Kılıçreis Mahalle Muhtarı ve Kılıçreis Mahallesi Eğitim Kültür Yardımlaşma ...
Karşıyaka opera ve tiyatro sahnesinde üç dev ses
Düzenlediği farklı konserlerle önce Karşıyaka, sonra İzmir ve giderek ...
Konak’ta çocuklar geleceğe sahip çıkıyor
Konak Belediyesi ve TEMA işbirliğiyle kültür merkezleri ve semt merkezlerinde ...
 
Konaklı kadınların üretimleri kazanca dönüşüyor
Konak Belediyesi’nin Konak Halk Eğitim Merkezi ile birlikte yürüttüğü ...
Hem manken hem tasarımcı oldular
Kentin 9 bölgesinde tam 95 branşta birden meslek edindirme kursu açan ...
Güzelbahçeliler, geri kazanımı sevdi
Güzelbahçe’de ambalaj atıklarının kaynağında ayrı toplanması işlemine ...
 
Başkan Tatı, AK Partili üyeyi mahkemeye verdi
Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, mimari proje üzerinde usulsüz değişiklik ...
Engeller GAZİGEM’le aşılacak
Düzenlediği ücretsiz kurslarla 2 bin 58 öğrenciyi geleceğe hazırlayan ...
Büyükşehir’den“hayat kurtaran” kampanya
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Kızılay işbirliği ile düzenlenen kan bağışı ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sinema dünyasına İzmirli iki yıldız!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva