HABERLER>GÜNCEL
15 Kasım 2011 Salı - 09:41

Türkiye'ni ilk uzay fakültesi Ege'ye kuruluyor

Türk Hava Kurumu (THK) Genel Başkanı Osman Yıldırım, bu yıl Selçuk'ta öğretim hayatına başlayan İzmir Havacılık Meslek Yüksekokulu'nu önümüzdeki yıl Menemen'e taşıyacaklarını, burada ise Havacılık ve uzay Fakültesi kuracaklarını söyledi.

Türkiye ni ilk uzay fakültesi Ege ye kuruluyor

İZMİR - Türkiye'nin havacılık, hava araçları eğitim ve bakım merkezi olmasını hedeflediklerini ifade eden Osman Yıldırım, bu amaçla THK Vakfı'nı kurarak üniversite açtıklarını belirtti. Dünyada havacılık alanında 36 tane ihtisas üniversitesi olduğunu bildiren Yıldırım, 3 Mart 2011 tarihinde bunlardan birini Türkiye'ye kazandırmanın gururunu yaşadıklarını söyledi. Bunun Ankara, İzmir, İstanbul ve Eskişehir'de kampusleri olan bir üniversite olmasını istediklerini anlatan Yıldırım, "Ankara'da Hava Ulaştırma ve İşletme fakültelerimizi açtık. İzmir'de de Selçuk'ta yüksekokul olarak başladık. Burada, Kabin Memuru ve Uçak Teknisyenliği bölümlerinde toplam 116 öğrencimiz var. 2 yıl sonra mezun olduklarında iş garantisiyle öğrenim görüyorlar. THY ile bu konuda ön protokol imzaladık. Yüksekokulumuzun resmi açılışını ise Kasım ayında yapacağız" dedi.
 
Önümüzdeki yıl Selçuk'taki yüksekokulu Havacılık ve uzay Fakültesi'ne dönüştüreceklerini belirten Yıldırım, yüksekokulu ise Menemen'e taşıyacaklarını söyledi. Böylece İzmir'in hem kuzeyinde hem de güneyinde havacılıkla ilgili akademik faaliyetlerin olacağını dile getiren THK Genel Başkanı Osman Yıldırım, şunları söyledi: "Menemen'de eğitim alan çocuklar Ayvalık'ta şu an toprak olan önümüzdeki günlerde betona çevireceğimiz ve yangın uçaklarımızı park edeceğimiz tesislerimizde laboratuvar hizmeti alacak. Selçuk'ta ise hem bakım hem uçuş eğitimlerimiz var. Ayrıca motorlu planör eğitimlerine de başlayacağız. Havacılık alanında dünyadaki saygın üniversitelerden biri olan New York'taki Vaughn College ile işbirliği anlaşması yaptık. Eğitim programlarımızı beraber oluşturuyoruz. karşılıklı öğretim üyesi ve öğrenci değişimi yapacağız. Ayrıca havacılık üzerine projeler üretilecek" diye konuştu. İzmir'de geçtiğimiz yıl bir uçuş okulu da açtıklarını hatırlatan Yıldırım, teorik eğitimleri Alsancak'taki binalarında, uçuş eğitimlerini ise Selçuk'ta verdiklerini ifade etti. Burada eğitim görenlerin ticari pilot sertifikası aldıklarını kaydeden Yıldırım, "Burada iki çeşit eğitim yapılıyor. Birincisi amatör ehliyet gibi kendi uçaklarını kullanabilmelerini sağlıyor, bir de ticari pilot lisansı alıyorlar."
 
10 YILDA 10 BİN UÇAK
Türkiye'nin kendi uçağını üretmesi için çalışmalarını da sürdürdüklerini kaydeden Yıldırım, "Hedefimiz 2 yıl içinde kendi uçağımızı üretir duruma gelmek. Tasarım çalışmalarımız sürüyor. T67 gibi 2 veya 4 kişilik küçük uçaklar üreteceğiz. Bununla ilgili çalışma grubu oluşturduk. TAI Tusaş-Türk Havacılık ve uzay Sanayii A.Ş ile işbirliği içindeyiz. Türkiye'de devlet bütün illere meydanlar yapmış, güzel terminaller var ama aktif değil. Avrupa ve ABD'de insanlar artık özel uçak sahibi. Türkiye'de de olmaması için neden yok ama altyapının oluşması gerek. THK onu yapacak. 10 yılda 10 bin uçaklık üretim yapılacağını düşünüyoruz. Satış fiyatı ise 100 bin dolardan fazla olmayacak. Bu paraya arabaya binen çok insan var. O zaman diyelim ki İzmir'de oturuyorsunuz, uçağınıza atlayıp Bodrum'a, Kuşadası'na, Ayvalık'a gideceksiniz, uçağınız oradaki pistte park edilecek. Türkiye'de bu kapasite var" dedi. (Sezen Özsavrangil / İzmir)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'12 Eylül'de Mehmet Ağar işkencecimdi'
Devrimci 78’liler Federasyonu üyeleri 12 Eylül soruşturması kapsamında ...
Sıcak kuyular deprem alarmı mı?
Milas’ta bir tarlada oluşan çukurun ardından, Selçuk’ta da içinden sıcak ...
Yılmaz: Güvenli bir şehir bırakıyorum
Son kararnameyle merkeze alınan İzmir İl Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz, ...
 
Çelik'ten 3 aşamalı Van'dan kaçış planı
Van’da deprem sonrası yaşam koşulları günden güne ağırlaşıyor. Çadırlarda ...
'Van'da bize ekmeği 2.5 TL'ye sattılar'
Van'daki depremin ardından evsiz kalan 22 kişilik Akyürek ailesi İzmir'in ...
Van sallanmaya devam ediyor: 5,2
Merkez üssü olan Mollakasım köyü olan artçı deprem, ilk belirlemelere ...
 
Esin Afşar hayatını kaybetti
Ünlü sanatçı Esin Afşar tedavi gördüğü Şişli Florence Nightingale Hastanesi'nde ...
Aliağa MKE hurdalığında yangın
Aliağa’daki Makina Kimya Endüstrisi Kurumu Hurda İşletme Müdürlüğü'nün ...
İzmir’de iki çocuk yangın kurbanı oldu
Menemen’in Asarlık Beldesi'nde iki evin arasındaki boşlukta oynarken ısınmak ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva