HABERLER>EKONOMİ
17 Ocak 2012 Salı - 11:32

'Geçen her dakika aleyhimize işliyor'

Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, İzmir’in birçok sorunu bulunduğunu ancak en öncelikli olanın çarpık kentleşme olduğunu vurgulayarak, “ Geçen her dakika aleyhimize işliyor.” uyarısında bulundu.

 Geçen her dakika aleyhimize işliyor

İZMİR - Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, Buca ilçesinde çoğunluğu gecekonduların oluşturduğu mahallelerde incelemelerde bulunarak, çarpık kentleşmenin vardığı boyutu bir kez daha gözler önüne serdi. Aslan, Buca'nın Vali Rahmi Bey, Seyhan, Çaldıran ve Aydoğdu mahallelerini ziyaret etti. Aslan’ın ilk durağı Vali Rahmibey Mahallesi Muhtarlığı oldu. Muhtar Eşfak Yurdanur, hem konut sektöründe gerçekleştirdiği projeler hem de toplumu bilinçlendirmek adına düzenlediği projelerle sadece İzmir’de değil ülke çapında isim yapmış olan Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan’ı ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “ Mahallemizin durumu diğerlerine oranla daha iyi gibi olsa da sorunlarımız çok. Belediye Başkanımız Sayın Ercan Tatı elinden geleni yapmaya çalışıyor. Ege-Koop’un da sorunlarımıza kulak tıkamayıp, bu anlamda katkı sunmaya çalışması bizi çok sevindirdi.” dedi.

ASLAN: ÇARE; KENTSEL DÖNÜŞÜM
Dar sokaklardan yıkılmaya ramak kalmış yapılara, yüksek gerilim direkleri ile iç içe sürdürülen yaşamlara birebir tanıklık eden ve bunun İzmirlilerin kaderi olmadığının altını çizen Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, “ İzmir’in bu duruma gelmesinde merkezî yönetimde siyasilerin, yerel yönetimlerde Belediyelerin, bürokratların, meslek odalarının hatta olup bitene seyirci kalan toplumun her ferdinin payı var. Çarpık kentleşme neticesinde İzmir’in durumuna bakılacak olursa; gecekondu yerleşim yerleri toplam yerlerin % 60’ına yakın bölümünü oluşturuyor. Bundan sonra ise düzensiz yapılaşma geliyor. Özetle İzmir’in %80’i plansız ve kaçak yapılaşmadan ibaret. İzmir’in birçok problemi var ama en önemlisi ve öncelikli olanı budur. Bunun çaresi de artık ulusal politika halini almaya başlayan kentsel dönüşümdür.” diye konuştu.

DİLİMDE TÜY BİTTİ
Daha sonra Seyhan Mahallesi Muhtarı İskender Carcap, Çaldıran Mahallesi Muhtarı Ahmet Nuri Sarı ve Aydoğdu Mahallesi Muhtarı Süleyman Ayten ile görüşen Aslan, Ege-Koop’un bu anlamda üzerine düşeni fazlasıyla yaptığını ve yapmaya devam edeceğini vurgulayarak, “ Bizim projelerimiz, kentsel dönüşüm için en iyi örnek ama yerel yönetimlerden destek göremiyoruz. İzmir'de Burhan Özfatura'nın yaptığı 'Evka'ları ve bizim yaptığımız 'Egekent'leri kaldırdığınızı düşünün, İzmir ne hale gelir? Maalesef her seçim bize en az 10 sene kaybettiriyor. Kentsel dönüşüm diye diye adeta dilimde tüy bitti.” dedi.

MUHTAR’SIZ ÇÖZÜM OLMAZ
Bugün gelinen noktanın yılların problemi olduğunu ve bunun el birliği ile çözülebileceğini kaydeden Aslan, “ Muhtarlar, gerçek anlamda alınlarının teriyle seçilen kişilerdir. Arkalarında ne bir parti ne de diğer unsurlar var. Muhtarlar; Demokrasi’nin sinir ucu, eklemi, halkın da yönetime yansıyan gür sesidir. Onları sadece gerekli birkaç evrağı tedarik ettiğimiz kişiler olarak göremeyiz. Onlar aynı zamanda toplumun lideri ve kanaat önderleridir. Dolayısıyla yaşanan sıkıntı her ne olursa olsun muhtarlarımızı dahil etmeksizin giderilemez." İfadelerini kullandı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
BUCALI 17 Ocak 2012 Salı 12:23

siz ilk önce bayraklının sırtlarını kadifekale ballı kuyuyu uzundereyi görün

Yorumu oyla      13      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dolar düşüşe geçti
Yurtdışındaki olumlu seyir ve Euro/dolardaki yükselişle dolar içeride 1,84'ün altına indi.
EXPO 2020’de logo bugün açıklanıyor
İzmir’in aday olduğu EXPO 2020 için kullanacağı logo ve uzun süredir yürütülen ...
Tarihi Dalgakıran'a en yüksek teklif İTO'dan
Pasaport Dalgakıranı üst kullanım hakkı için bugün sabah yapılan ihaleyi ...
 
Ayten Karadağ: KOBİ’leri zor günler bekliyor
İzmir Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Üyesi Ekonomist Ayten ...
Emekliye enflasyon zammı belli oldu
SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin 2012 ilk altı aylık maaş zammı belli oldu. ...
BMW 89 bin Mini'yi geri çağırıyor
BMW, su pompasındaki sorun nedeniyle 89 bin Mini Cooper marka otomobili geri çağırıyor.
 
Şimşek: Avrupa krizinde en kötü günler geride kaldı
2011 bütçe rakamlarını açıklayan Maliye Bakanı Şimşek, Avrupa borç krizinde ...
Yerli otomobil için kim düğmeye bastı?
Fiat-Chrysler CEO’su Sergio Marchionne, ‘yerli marka otomobil’ projesi ...
İzmir’de 'lojistik' sektörü canlanmaya başladı
Çandarlı Limanı, İzmir-Ankara hızlı tren projesi, İstanbul-İzmir Otoyolu ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva