HABERLER>GÜNCEL
17 Mayıs 2023 Çarşamba - 17:10

'Fişekçi' mahkemede konuştu: Ben holigan değilim!

Spor Toto 1. Lig'in 15. haftasında tatil edilen Göztepe-Altay maçında tribünde çıkan olaylara ilişkin biri tutuklu 23 sanığın yargılanmasına devam edildi.

 Fişekçi  mahkemede konuştu: Ben holigan değilim!

İzmir 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, tutuklu sanık F.E, bazı tutuksuz sanıklar ile taraf avukatları hazır bulundu.

Daha önce ifadesi alınmayan tutuksuz sanıklardan özel güvenlik görevlisi H.Ç, Altay taraftarı olduğunu ve sanıkların çoğunu tribünden tanıdığını belirtti.

Maçtan 1 gün önce arkadaşlarıyla Altay tesislerine gittiklerini aktaran H.Ç, "Maçta kullanılmak üzere sis, meşale alıp arkadaşa verdik. Bağımsız güvenlik olarak o gün öğlen saatlerinde işe başladım. Göztepe tribünü kale arkasında görev yaptım. Stada bir şey sokmadım ve ben atmadım. Suçsuzum." ifadelerini kullandı.

Tutuksuz sanıklardan E.K. de olaylarla ilişkisi olmadığını savunarak, "Birçok arkadaşı cezaevinde tanıdım. Yalnız gittim maça. Olaylar olduktan sonra içeri girdim. Sis bombası meşale nasıl sokuldu bilmiyorum." diye konuştu.

GÜVENLİK GÖREVLİSİ TANIK OLARAK İFADE VERDİ
Duruşmada tanık olarak ifade veren özel güvenlik görevlisi M.G. olay günü Altay taraftarını bulunduğu bölümde görevlendirildiğini söyledi.

Taraftarın stada geç alındığını ifade eden M.G, şunları anlattı:

"Geç geldikleri için gergindiler. Taşkınlık çıkarmaya başladılar. Sayıca güvenlik olarak azdık. Yetişmemiz mümkün değildi. Spor şubeden polisler gelip onlar da taraftarın bir kısmını tahliye kısmından içeriye almaya başladılar. Bir taraftar pankartla geldi. Şahsı durdurdum. 'Pankarta bakıldı mı?' diye sordum. Şahıs tepki gösterdi. 'Kaç kez aranacağım' dedi. Ben polislere doğrulatmak isterken şahıs hengamede kayboldu. Sonra bir daha görmedim."

"KATİL DE HOLİGAN DA DEĞİLİM"
Mahkeme başkanı daha sonra tribünden atılan fişekle yaralanan Göztepe taraftarı Mehmet Çakır'ın sağlık durumuna ilişkin Dokuz Eylül Üniversitesi tarafından hazırlanan raporu okudu.

Duruşmada söz verilen tutuklu sanık F.E, raporu gördüğünü ve çok üzüldüğünü belirterek, "Ben katil de holigan da değilim. Sadece Altay'ı seven bir taraftarım. O gün tek derdim, İzmir derbisini izlemekti. Şans eseri meşale ile karşılaşmam ve sonradan işaret fişeği olduğunu öğrendim. Benim böyle bir amacım yoktu. İşaret fişeğinin gittiği tribünde çok sayıda arkadaşım var. Benim böyle bir amacım olsa arkadaşlarımın olduğu tribüne atmazdım. Kimsenin canını yakmak gibi bir amacım olmadı. Çok üzgünüm keşke yaşanmasaydı. Ben tekrardan çok özür diliyorum. Tahliyemi talep ediyorum." savunmasını yaptı.

Cumhuriyet savcısı sanık F.E'nin tutukluluğunun devamını talep etti.

Mahkeme başkanı, tutukluluğun devamına karar verip, duruşmayı 12 Temmuz'a erteledi.

- Davanın geçmişi
Gürsel Aksel Stadı'nda 27 Kasım 2022'de yapılan müsabakanın 20. dakikasında seyircilerden F.E, Altay taraftarlarının bulunduğu bölümden Göztepe taraftarlarının olduğu bölüme işaret fişeği fırlatmış ve Göztepe taraftarı Mehmet Çakır yaralanmıştı.

Olay nedeniyle müsabakanın 22. dakikada durdurulmasının ardından, Göztepe taraftarı Mehmet Nihat A, eline geçirdiği korner bayrak direğiyle Altay kalecisi Ozan Evrim Özenç'e saldırmıştı.

Olaylar sonucu hakemin isteğiyle futbolcular soyunma odasına gitmiş, yaklaşık 25 dakikalık beklemenin ardından müsabaka tatil edilmişti.

Mehmet Nihat A. "kasten öldürmeye teşebbüs" ve Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'a muhalefet suçlarından tutuklanmıştı. Mehmet Nihat A. hakkında yürütülen soruşturma sonunda sanık hakkında 15 yıla kadar hapis talebiyle dava açılmıştı.

Tribünlerde çıkan olaylara ilişkin yürütülen soruşturmada ise gözaltına alınan 23 kişiden 19'u tutuklanmıştı. F.E. dışındaki tutuklular, adli kontrol şartıyla daha sonra tahliye edilmişti.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca 23 sanık için hazırlanan iddianamede sanık F.E'nin, "kasten öldürmeye teşebbüs", "tehlike arz edebilecek aletleri spor alanlarına sokmak ve kullanarak müsabaka düzenini bozmak", "genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması" suçlarından hapsi istenmişti.

Diğer sanıkların da "kasten öldürmeye teşebbüs suçuna yardım", "tehlike arz edebilecek aletleri spor alanlarına sokmak", "tehlike arz edebilecek aletleri spor alanlarında kullanarak müsabaka düzenini bozmak" ve "genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması" suçlarından cezalandırılmaları talep edilmişti.

 
Menderes’teki korkutan yangın…Kızılay deposuna sıçramadan söndürüldü
 
Konu: Türk bayrağı… Bayraklı’da ‘belediye personeline saldırı’ iddiası!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Menderes’teki korkutan yangın…Kızılay deposuna sıçramadan söndürüldü
Kızılay’ın alt taşeronu bir şirketin kutu tadilatı, boyama, kağıt katlama ...
Aydınlatma direğine düşen yıldırım 100 evin elektriğini kesti
Eskişehir'de bir mahallede aydınlatma direğine yıldırım isabet etti. Park ...
Tekirdağ Belediyesi'ne soruşturma!
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin otellerde misafir ettiği 550 depremzedeye ...
 
Alt geçit suyla doldu... Kamyon sürücüsü mahsur kaldı!
Kocaeli'nin Gebze ilçesinde suyla dolan alt geçitte mahsur kalan kamyon ...
Minibüs devrildi: 1 ölü, 5 yaralı
Isparta'da yolcu minibüsünün tarlaya devrildiği kazada şoför İbrahim Çataloğlu ...
İzmir'de 5 kişi öldürülmüştü... Kahvehane katliamında yeni gelişme!
 İzmir'in Menderes ilçesinde 5 kişinin ölümü 2 kişinin yaralanmasıyla ...
 
Depremzedelere hakaret eden kadın gözaltına alındı
Eskişehir'de seçimlerde oy kullanan depremzedelere sosyal medyadan hareket ...
Almanya'da 2 Türk gazeteci gözaltına alındı!
Alman polisi, Sabah gazetesinin Frankfurt'taki ofisine baskın düzenledi. ...
Yener'den itirazlara ilişkin açıklama
Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, 14 Mayıs seçimlerine yönelik ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk istismarı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hani kardeştik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva