HABERLER>TELEVİZYON
10 Ekim 2024 Perşembe - 14:00

'Emily in Paris' Fransa ve İtalya'yı karşı karşıya getirdi

Netflix'in Emily in Paris dizisi İtalya ile Fransa’yı karşı karşıya getirdi. Dizinin son bölümlerinde baş karakter Emily’nin Paris'ten Roma'ya taşınmasının ardından, gelecek sezonun da Roma'da geçmesi ihtimali Fransa'da hoş karşılanmadı.

 Emily in Paris  Fransa ve İtalya yı karşı karşıya getirdi

Meseleye bizzat Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron müdahil oldu ve Emily’nin tekrar Paris’e dönmesi için “sıkı mücadele edeceklerini” söyledi. Macron’a yanıt Roma Belediye Başkanı Roberto Gualtieri’den geldi:

“Emily, Roma’da çok iyi.”
Chicago’lu Emily Cooper’ın (Lily Collins) lüks bir pazarlama ajansında çalışmak için taşındığı Paris’teki maceralarını anlatan dizi 2020’den beri yayında.

Dizinin 4. sezonu iki parça halinde geçen Ağustos ve Eylül’de çıktığında takipçileri Emily’yi Paris’ten Roma’ya taşınırken gördü. Netflix 5. sezonun da çekileceğini duyurunca Emily’nin yeni maceralarının Roma’da geçebileceği konuşulmaya başladı.

“Emily nerede yaşamalı?” tartışması, Fransa Cumhurbaşkanı’nın çıkışıyla dizi sektörü ve hayran sohbetlerinden siyaset alanına taşındı.

Cumhurbaşkanı Macron, ABD merkezli sinema dergisi Variety’de dün yayımlanan söyleşisinde diziyi İtalya’ya kaptırmaya niyetli olmadığını ilan etti.

Derginin, “Emily in Paris beşinci sezonu için Roma'ya taşınıyor. Emily'yi Paris'e nasıl geri getirirsiniz?” diye sorması üzerine Macron, “Sıkı mücadele edeceğiz. Paris'te kalmalarını isteyeceğiz! Roma’da geçen bir 'Emily in Paris' mantıklı değil” dedi.

Macron’un bu çıkışı haberlere konu olunca İtalya tarafından da karşı atak geldi. Roma Belediye Başkanı Roberto Gualtieri sosyal medyada yayımladığı mesajda “Sevgili Emmanuel Macron, endişelenme: Emily Roma'da çok iyi. Üstelik kalbe söz geçirilmez: Bırakalım kendisi seçsin” diye karşılık verdi.

Gualtieri ardından, Hollywood Reporter dergisinin İtalyanca edisyonuna bu konuda bir söyleşi de verdi ve Macron’a “Netflix'in yapım planlarına müdahale edemezsiniz” diye seslendi.

Roma Belediye Başkanı Roberto Gualtieri, “Macron’un endişelenecek daha acil meseleleri yok mu? Şaka yaptığını düşünmek, ya da en azından ummak istiyorum” dedi ve “Örneğin Ukrayna ve Orta Doğu'da savaşlar var, Amerika'yı vuran ve iklim değişikliğiyle bağlantısı olan korkunç bir kasırga var ve muhtemelen Macron için Emily'den daha önemli olan Avrupa meseleleri var" diye devam etti.

“Emily in Paris” dizisi ilk çıktığında Fransa’da, gerçekçi olmayan, aşırı steril ve ışıltılı bir Paris yansıttığı, klişe Fransız imajını güçlendirdiği için eleştiriler de almıştı.

Ancak Paris'te “Emily turları” gibi etkinlikler hızla yayılmaya başladı; ürün yerleştirme uygulaması, örtülü lüks marka atıfları, karakterlerin giydiği kıyafetlerin listeleri gibi unsurlar diziye hem imaj hem ekonomik boyutlu bir etki gücü sağladı.

Fransa Ulusal Sinema ve Animasyon Merkezi (CNC) tarafından yapılan bir araştırmaya göre turistlerin yaklaşık yüzde 38'i Paris'i ziyaret etme nedenleri arasında bu diziyi de sayıyor.

“Emily in Paris”in maddi-manevi etkisinin göstergelerinden biri de Cumhurbaşkanı Macron’un eşi Brigitte’in de dizide rol almasıydı.

Brigitte Macron’un 4. sezonda birkaç dakika yer almasıyla ilgili olarak eşi Cumhurbaşkanı Macron Variety dergisine şunları söyledi:

“Çok gurur duydum, o da çok mutlu oldu. Sadece birkaç dakika sürdü ama bence onun için çok güzel bir andı. Fransa'nın imajı için de iyi olduğunu düşünüyorum. 'Emily in Paris' ülkenin cazibesi açısından muazzam olumlu.”

Macron, kendisinin de dizide rol alması talebi olup olmadığı sorusuna ise “Ben Brigitte'ten daha az çekiciyim!” diye yanıt verdi. (BBC Türkçe)

 
Aslanoğlu örgüte 'rehavete kapılmayın' dedi: İlk seçimde iktidarız!
 
Halit Refiğ’in anısına duygu dolu bir gece
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kızılcık Şerbeti'ndeki 'Pozitif papaz' sahnesi RTÜK'ü harekete geçirdi
Show TV'nin ilgiyle izlenen dizilerinden Kızılcık Şerbeti'nde muhafazakar ...
Cansu Dere'nin son projesi... Şehrazat oluyor!
Son olarak Kanal D’nin sevilen dizisi ‘Sadakatsiz’de rol alan Cansu Dere, ...
Kızıl Goncalar Cüneyd'e ne oldu?
Popüler dizi Kızıl Goncalar'ın son bölümünde yaşananlar büyük merak konusu ...
 
Güzel Aşklar Diyarı son bölümüyle nefes kesti!
Düğün geceleri bir cinayetle kararan Deniz ve Arhan’ın imkânsız aşkını ...
Nejat İşler'in yeni filminin yayım tarihi belli oldu
Nejat İşler’in başrolünde yer aldığı "Meraklı Adamın 10 Günü"nün yayın tarihi belli oldu.
Nagihan Karadere 'Survivor 2025'e katılacak' iddialarına yanıt verdi
Survivor All Star'da performansıyla ve yaşadığı tartışmalarla gündemden ...
 
'Bahar' dizisinin kadrosuna dahil oldu
Oyuncu Nihal Yalçın, ikinci sezonunu yüksek bir reytingle açan “Bahar: ...
Harry Potter'ın Profesör McGonagall'ı hayatını kaybetti
Harry Potter film serisinde Minerva McGonagall'ı canlandıran İngiliz aktrist ...
Müge Anlı'da cinayet itirafı
Müge Anlı ile Tatlı Sert programında bir cinayet itirafı geldi. Babalarının ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Rilke’den sanat ve yaşam üzerine düşünceler
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Vali Bey neden ‘yıkamam’ dedi?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Keşke idam olsaydı’ diyenler haklı mı?
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birkaç gün önce Çin
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva