HABERLER>POLİTİKA
3 Ekim 2023 Salı - 22:35

'Elinde urgan olsa Kavala'yı, Tayfun'u asacak'

CHP Grup Başkanı ve Genel Başkan adayı Özgür Özel, "Kardeşim ben Gezi'deydim. Bütün CHP'li arkadaşlarımız Gezi'deydi. İki Gezi davası takip ettim. Silivri'de birlikte ayağa kalktık karar denilince. Osman Kavala, Tayfun Kahraman, Mücella abla, Can Atalay dahil beraat etti. Sevindik, sarıldık bir tek Kavala'yı beraat etmediler. Hukuksuzca kapalı kapılar altında kaldı. Başka bir suçtan, casusluk suçundan beraat etti Kavala. Gezi'den yeniden dava açtılar. Elinde urgan olsa Kavala'yı, Tayfun'u asacak. İdam yerine getirilen, ağırlaştırılmış müebbeti veriyorlar" dedi. 

 Elinde urgan olsa Kavala yı, Tayfun u asacak

TELE1'de Açıkça programına katılan Özel, Gezi davası hakkında konuştu, genel başkan seçildiğinde nasıl bir CHP inşa etmek istediğini anlattı. Özel, "Kardeşim ben Gezi'deydim. Bütün CHP'li arkadaşlarımız Gezi'deydi. Gezi'de ilk olaylar FETÖ'cü zabıta ve polislerin çadır yakmasıyla ortaya çıktı. Gezi'yi çatışma ortamına çeviren FETÖ'dür. İki gezi davası takip ettim. Silivri'de birlikte ayağa kalktık karar denilince. Osman Kavala, Tayfun Kahraman, Mücella abla, Can Atalay dahil beraat etti. Sevindik, sarıldık bir tek Kavala'yı beraat etmediler. Hukuksuzca kapalı kapılar altında kaldı. Başka bir suçtan, casusluk suçundan beraat etti Kavala. Gezi'den yeniden dava açtılar. Elinde urgan olsa Kavala'yı, Tayfun'u asacak. İdam yerine getirilen, ağırlaştırılmış müebbeti veriyorlar. Hepimiz oradaydık. Gezi'den utanmıyoruz, sıkılmıyoruz, geziyi sahipleniyoruz" diye konuştu.

"Gezi'de kokoreç satan, bayrak satan adamı tutuklamışlardı, öyle bir çılgınlık içindeydiler"
"Mücella abla için bulunamayan delil nasıl oluyor da Tayfun için bulunuyor?" diyen Özel, şunları söyledi:

"Gezi'de bu insanlar var mıydı? Vardı. Ne dediler? Gezi'nin talebi neydi? Recep Tayyip Erdoğan Türkiye'ye dönmesin, hükümet düşsün diye bir talep var mıydı? Anayasal düzeni kaldıracaklarmış da bilmem neymiş... Gezi'nin altı talebi vardı. Ağaçlar kesilmesin, buraya topçu kışlası yapılmasın, AKM yıkılıp yerine avm yapılmasın, gözaltındaki arkadaşlar serbest bırakılsın. Çünkü kokoreççisinden bayrakçısına herkesi gözaltına almışlardı, hepsini ziyaret ettim ben. Palulu adamı, İspanyol provokatör diye, ajan diye tutuklamışlar. Kokoreç satan adamı beş müşterisiyle tutuklamışlar. Gezi'ye bayrak satmaya gelen adamı gözaltına aldılar, öyle bir çılgınlığın içindeydiler. 

"Sokakta, 'Bana onu mu derler?' diyerek protesto hakkından feragat etmeyeceksin"
Sonuç şudur, burada muhalefet, bilhassa ana muhalefet, her tür hukuksuzluğa press yapacak. Sokakta olmaktan, cezaevine gitmekten korkmayacaksın. Bana darbeci mi derler filan... Sokakta, 'Bana onu mu derler?' diyerek protesto hakkından feragat etmeyeceksin. Yırca'da, Soma'da... Yırca'nın muhtarından teyzesine CHP'ye oy çıktı. Soma davasına bir gün gidemesem aklım orada kalırdı. 80 küsur davaya gittik. Can Atalay bana ben Can Atalay'a şahit... Gezi davasını gün be gün takip ettik. Mücella abla bana oğlumsun diyor. Ananı, babanı, kardeşini nasıl seviyorsan; yoldaşını, siyaset arkadaşını, seninle paralel düşündüğü için içeri atılan herkese destek çıkmak, yanında olmak lazım. Ürkmeden, cesur siyaset yapmak lazım.

"Bizde muhalefet iktidara press yapacağına, iktidar muhalefete press yapıyor"
'Sen olduğunda nasıl bir muhalefet olacak?' dendiğinde; ürkmeyen, korkmayan, geri basmayan, iktidara tam saha press yapan bir muhalefet. Bizde şöyle bir sorun var; iktidar, muhalefete press yapıyor. Böyle bir şey olmaz. İktidarın dibinde olacaksın. Kendi görev yaptığım süreçte TBMM'de bu iktidara, Süleyman Soylu'sundan, Binali Yıldırım'a, Hulusi Akar'a, Mustafa Varank'a, günü geldiğinde Recep Tayyip Erdoğan'a... Özgür özel geri bastı, bir santim eğildi diyen var mı? Yok. CHP de böyle olacak. Mecliste nasılsak sokakta, meydanda, duruşmada da öyle olacağız. Buna barolar tepki versin, sivil toplum tepki versin demeye son vereceğiz."

 
Gençlik ve Spor Bakanlığı, bin 453 yurt yönetim personeli alacak
 
Sergen Yalçın'dan milli takım için sitemkar açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dışişleri Bakanı Fidan, diplomatik temaslarda bulundu
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ankara'da diplomatik görüşmelerde bulundu.
CHP'li Nalbantoğlu teşekkür kolisini iade etti: Depremzedelere dağıtılmalı
CHP İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ...
TBMM Genel Kurulu toplandı
TBMM Genel Kurulu, 28'inci Dönem 2'nci Yasama Yılı faaliyetlerine başladı.
 
Gelecek Partisi'nin yerel seçim kararı belli oldu!
Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, partisinin yerel seçim kararını açıkladı.
Tahir Şahin yuvaya döndü… Rozeti Kılıçdaroğlu taktı!
CHP’den ihraç edilmesinin ardından Memleket Partisi’ne katılan Menemen ...
Erdoğan'dan yeni anayasa mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Danıştay Konferans Salonu'nda düzenlenen "Danıştay ...
 
CHP’li Taşkın’dan Ayşenur Arslan’a destek: Bu cadı avı yanlıştır!
İçişleri Bakanlığı’na yönelik gerçekleştirilen terör saldırısı ile ilgili ...
Yeni anayasa için turlar başladı
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, yeni anayasa için ziyaretlere başladı. İlk ...
CHP liderinden kadın başkanlara ‘kurultay' telefonu: Durumunuzu takip ediyorum!
CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun seçildiği il kongresinde kurultay ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kaçın, demokratlar geliyor!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Deniz çayırlarına çocuklarınız için acıyın…
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Ormanlarımız yanar gider!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden itibardan tasarruf olmaz?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İnsan yakmak ve Madımak!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İnsan insanı yakar mı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Türk Milleti!!!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Az okumuşlar
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Karl Marx ve Mehmet Şimşek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva