HABERLER>SPOR
28 Temmuz 2011 Perşembe - 09:15

'Bu belgeler yeter'

Kamuoyu ve hukukçular günlerdir, “Federasyona gönderilen belgelerle bir yere varılabilir mi? Ya eksik dosyalar varsa?” tartışmasına girerken, yapılan ilk değerlendirmede bir sonuca gidilebileceği düşüncesinin oluştuğu ve federasyonun 15 gün içinde kararını vereceği öğrenildi.

 Bu belgeler yeter

İSTANBUL - Futbol Federasyonu’nun şike iddialarına yönelik yürütülen soruşturmaya ilişkin İstanbul Cumhuriyet Savcılığınca gönderilen belgelerin ligler başlamadan bir karar almak için yeterli olduğunu düşündüğü öğrenildi.
 
Kamuoyu ve hukukçular günlerdir, “Federasyona gönderilen belgelerle bir yere varılabilir mi? Ya eksik dosyalar varsa?” tartışmasına girerken, federasyon yetkilileri tarafından yapılan ilk değerlendirmede bir sonuca gidilebileceği düşüncesinin oluştuğu bildirildi.
 
Türkiye’de futbolu daha fazla soğutmamak ve heyecanı geri getirmek için önümüzdeki 15 gün içinde soruşturmada adı geçen kulüplerle ilgili kamuoyuna açıklama yapmayı planlayan federasyonun, sürecin hız kazanması adına elinden gelen gayreti gösterdiği bildirildi.
 
Milliyet'in haberine göre, yaklaşık bir haftadır dosyaları inceleyen Etik Kurulu’nun hazırlayacağı rapora göre kendisine bir yol haritası çizecek olan Futbol Federasyonu, ya bazı takımların şike olayına karıştığına kanaat getirecek ve disiplin talimatının kendisine verdiği yetkiyi kullanarak küme düşürme kararı alacak, ya da kendisine iletilen belgelerin herhangi bir işlem yapmaya yeterli olmadığı hükmüne varacak.
 
Futbol Federasyonu’nun Süper Lig’in fikstür çekimini Ağustos ayının son haftasında yapma kararı alması da, bu tarihten önce kamuoyuna resmi bir açıklama yapılacağının işareti olarak algılandı.
 
Bu arada federasyonun liglere verilen bir aylık arada bazı organizasyonlar planladığı ve kulüplerle yapılacak görüşmelerin ardından önümüzdeki günlerde bununla ilgili sürpriz bir karar alabileceği de bildirildi.
 
BAŞKAN SİNİRLENDİ
Öte yandan Bank Asya kulüpleri ile yapılan toplantıya girer girmez “Süper Lig kulüplerinin gelirlerinin Bank Asya’ya aktarılmasını istiyoruz” önerisi ile karşılaşan Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar’ın bir hayli sinirlendiği öğrenildi. Aydınlar, “Biz burada gelir artırımı için değil, Türk Futbolu’nun en sıkıntılı dönemi için bir araya geldik. Sizin böyle bir toplantıda böyle bir taleple karşıma gelmeniz beni şaşırttı. Bu sadece Süper Lig’in sorunu değil, Bank Asya ve tüm ligleri ilgilendiren bir problem. Umarım hiçbir kulüp gelir açısından geçen sezonu aramaz. Süper Lig kadar Bank Asya’yı da ilgilendiren bir süreç bu” dediği belirlendi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Fenerbahçe iki maç ceza aldı
Shakhtar Donetsk maçındaki olaylar nedeniyle Fenerbahçe'ye iki maç seyircisiz oynama ceza verildi.
'Milli şike' iddiasına FIFA soruşturması!
Sonunda korktuğumuz başımıza geldi. FIFA, son 10 yıldaki maçlarımızı incelemeye aldı.
Konak'tan madalya rekoru
Ankara’nın Kazan ilçesinde yapılan Türkiye Bocce Volo Şampiyonası’nda ...
 
Londra yolunda son viraj
Büyükşehir forması giyen iki genç güreşçi Ahmet Taçyıldız ve Taha Akgül, ...
Federasyon: 5-6 takım düşebilir
Futbol Federasyonu Başkanı Aydınlar, dünkü zirvede konuşmaları ve tavrıyla ...
Beşiktaş’a kötü haber
Mahkeme, şike iddialarına ilişkin tutuklanan Beşiktaş Kulübü Asbaşkanı ...
 
Chatman Karşıyaka'da
Beko Basketbol Ligi’nin güçlü ekiplerinden Pınar Karşıyaka, Beşiktaş'tan ...
‘Aziz Yıldırım'dan şikayetçi oldum’
Eski hakem ve futbol yorumcusu Erman Toroğlu, futbolda şike iddialarına ...
Ligin ertelenmesi İzmir takımlarını etkiler mi?
Futbolda, 2011-2012 sezonunun Spor Toto Süper Lig'de 9 Eylül, Bank Asya ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birkaç gün önce Çin
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
'Pişman olmuş adama Nobel verdiler!'
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Altın anahtarla açılan Sümerbank'ın acı sonu!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
‘Gönülsüz bekarlar’ için bakanlar devreye!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İmamoğlu yalnız mı bırakılıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva