HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
25 Ağustos 2009 Salı - 00:00

’“Birliktelik kente moral veriyor’”

Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu toplantısı sonrası ’“Teferruattan çok hedefe yönelik yol izliyoruz. Birlikteliğimiz kente moral veriyor’” diye konuştu.’

’“Birliktelik kente moral veriyor’”

Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu toplantısı sonrası ’“Teferruattan çok hedefe yönelik yol izliyoruz. Birlikteliğimiz kente moral veriyor’” diye konuştu.’
 
İZMİR - Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu toplantısı sonrasında bir açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kent için önemli buldukları 5 öncelik üzerinde yoğunlaşacaklarını belirterek, ’“Teferruattan çok hedefe yönelik bir yol izliyoruz. Bu birliktelik kente moral veriyor’” dedi.
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi’’nin koordinasyonunda oluşturulan İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu’’nun 3. toplantısı, Tarihi Havagazı Fabrikası’’nda yapıldı.
 
Toplantının açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ’“Sergilediğimiz bu birlikteliğin bütün kente, belediyemize, odalarımıza, sivil toplum örgütlerine ve 3.5 milyon İzmirliye çok büyük bir moral verdiği, pozitif bir enerji salgıladığı konusunda çok iyi geri dönüşler alıyoruz’” dedi.
 
Tatil dönemi olarak bilinen Ağustos ayında yapılan bu toplantıya yoğun katılım sağlayan sanayici, işadamı, girişimci ve akademisyenlere kent ve kentli adına şükran duygularını ileten Başkan Kocaoğlu şunları söyledi:
’“Biz burada, Belediye olarak bir şeyleri dikte edip, bir şeyleri sizlerin önüne getirmek gibi bir niyetle hareket etmiyoruz. Bu toplantılar, adından da anlaşılacağı gibi ’‘İzmir için elele’’ felselefesi çerçevesinde yürüyecek ve çok başarılı sonuçlar alacaktır. Katılımın yüksekliği ve katılımcıların iyi niyeti, bunu açıkça gösteriyor. Biz şu masanın etrafında bulunan kişiler olarak, İzmir’’e olan sevgimizi, İzmir’’ in ileri gitmesi için gösterdiğimiz çabaları, inişli çıkışlı olabilecek bu yolda, samimiyetimizle, iyi niyetimizle, metanetle, dirayetle ve inanarak sürdürdüğümüz zaman, çok iyi sonuçlara ulaşacağımıza inanıyorum.’”

 
5 MADDE ÜZERİNDE MUTABAKAT
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, 3 saat süren toplantının bitiminde yaptığı açıklamada ise bundan sonraki yol haritaları konusunda önemli ipuçları verdi.
 
Hükümet nezdinden takip edilmesi, çözülmesi ya da teşvik edilmesi gereken konuları tartıştıkları toplantıda, öncelikle Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası’’nın İzmir’’de kalması ve ’“Tek hisse senedine dayalı vadeli işlem yapabilme yetkisi’”nin VOB’’a verilmesi konusunda gerekli lobi çalışmaları yapacaklarını ve ’“Mega Müze’” projesinin yaşama geçirilmesi için ilgili bakanlık ile temasları hızlandıracaklarını söyleyen Başkan Kocaoğlu şöyle devam etti:
’“İstanbul-İzmir otoyolunun yapım çalışmalarına eşzamanlı olarak İzmir tarafından da başlatılması, İzmir Körfezi’’nin temizlenmesi için çok büyük bedeller öderken, Gediz Nehri’’ne kirlilik akışını engelleyecek projelerin de acilen hayata geçirilmesi ve İzmir’’in sağlık merkezi olabilmesi hedefi doğrultusunda; Çeşme, Seferihisar ve İnciraltı için teşvik uygulamasının getirilmesi konularını öncelikli olarak ele alacağız. Dersimizi iyi çalıştıktan sonra, gerekirse Ramazan sonrasında Ankara temaslarımızı hızlandıracağız’” dedi.
 
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, kentte her kesimi bir araya getiren Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu’’nun  İzmir’’de çok büyük bir sıçrama sağlayacağına inandığını belirterek, ’“Teferruattan çok hedefe yönelik bir yol izliyoruz. Bu birliktelik kente moral veriyor’” şeklinde konuştu.
 
Toplantıya kimler katıldı?
 
Aziz Kocaoğlu (İzmir Büyükşehir Belediyesi), Öner Akgerman (AKG Grubu) , Ekrem Demirtaş (İTO), Mehmet Tiryaki (EBSO), Necip Kalkan (İTO), Işınsu Kestelli (İTB), İdil Yiğitbaşı (Yaşar Holding), Kemal Zorlu (Güçbirliği Holding), Cem Bakioğlu (Bakioğlu Holding), İlhan Gürel (Sunel Tütün), Samim Sivri (ENDA Holding), Oğuz Tatış (İzmir Türk Koleji), Kemal Çolakoğlu (Med Union Containers), Mustafa Türkmenoğlu (EİB), Enis Özsaruhan (ESİAD), Uğur Yüce (ENDA Holding), Prof. Dr. Candeğer Yılmaz (Ege Üniversitesi), Prof. Dr. Atilla Sezgin (İzmir Ekonomi Üniversitesi), Prof. Dr. Murat Barkan (Yaşar Üniversitesi), Prof. Dr. Alp Timur (Dokuz Eylül Üniversitesi), Hüseyin Cahit Çetin (Tariş Zeytinyağı), Şerife İnci Eren (İnci Holding), Zekeriya Mutlu (İESOB), Hüseyin Porsuk (BASİFED), Sıtkı Şükürer (ESİAD), İlknur Denizli (İZSİAD), Geza Dologh (Deniz Ticaret Odası), Rıza Akça (Akça Holding), Sedat Köse (İzmir Ziraat Odası), Erol Diren (Dimes), Mehmet Aktaş (Yaşar Holding), Cemal Öztürk (MÜSİAD), Yılmaz Temizocak (EGEV), Tufan Ünal (Batıçim), Alphan Manas (Brightwell Holding), Gürcan Oral (Odak Grup), Mustafa Güçlü (Çimentaş), Nail Özkardeş (Nersan A.Ş), Erdoğan Özgörkey (Özgörkey Şirketler Grubu), Kenan Yavuz (Petkim), Ahmet Küçükbay (Orkide), Mehmet Ali Molay (Mopak), Halil Şahin (İDÇ), Güngör Şarman (Tariş), ­­Mustafa Kundakçı (Türk-İş), Azad Fazla (DİSK), Ferdan Çiftçi (TMMOB), Çetin Ali Dönmez (VOB), Feyzullah Topçu (SMMO), Rıza Gençbay (TÜRSAB), Mehmet Gülaylar (Kemeraltı Derneği), Kaşif Özkan (Özdilek Grup), Cihan Türsen (ESİAD), Refik Uzun (İGİD), Ertuğrul Işıksoy (ESBAŞ)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka’’da ’‘barış’’ zamanı
Karşıyaka’’da 2007 genel seçimlerinden sonra başlayan Örgüt-Belediye kavgası tatlıya bağlanıyor. ’
Büyükşehir’’den erzak yardımı
İzmir Büyükşehir Belediyesi erzak yardımlarına Urla ilçesinde yapılan dağıtımlarla başladı. ’
Yeni fuar alanı ihaleye çıkıyor!
Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, İEF toplantısında Gaziemir’’deki ...
 
Kocaoğlu’’ndan fuar analizi
Büyükşehir Belediye Başkanı, 78. İEF öncesi bilgilendirme toplantısında ...
Çeşme’’de ecrimisil krizi!
Ecrimisil bedellerinin düşürülmesini engelleyenler olduğunu öne süren ...
Bayraklı Belediyesi artık online!
İlçe Belediyesi ’‘Alo Bayraklı’’ hizmet hattının yanı sıra www.bayraklibel.tr ...
 
Aliağa Belediye’’den ’‘randevu’’ yalanlaması
Belediye Başkan Yardımcısı Eren, Devlet Hastanesi Randevu Bürosu’’nun ...
Sasalı’’da ’‘hayata’’ döndüler
Büyükşehir Belediyesi tarafından Sasalı’’da kurulan Doğal Yaşam Parkı ...
Büyükşehir’’den ’“çifte’” destek
Yaz spor okullarında verdiği eğitimle vücut sağlığı konusunda önemli kazanımlar ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva