HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
24 Ağustos 2009 Pazartesi - 00:00

Kocaoğlu’’ndan fuar analizi

Büyükşehir Belediye Başkanı, 78. İEF öncesi bilgilendirme toplantısında krizin firma sayısını etkilemediğini söylerken kentte düzenlenen fuarın 500 milyon lira civarı gelir bıraktığını bildirdi. ’

Kocaoğlu’’ndan fuar analizi



İZMİR - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir'de düzenlenen 35 civarındaki fuarın, kentin sadece hizmet sektörünün yılda yaklaşık 400-500 milyon lira gelir elde etmesini sağladığını söyledi.

Yeni fuar alanı ihaleye çıkıyor... tıklayınız...
 
Kocaoğlu, kapılarını bu yıl 78. kez cuma günü açacak olan İzmir Enternasyonal Fuarı'na (İEF) ilişkin, organizasyonun düzenleneceği alanda bilgilendirme toplantısı yaptı. Türkiye'nin uluslararası nitelikte ilk fuarı olma özelliği taşıyan İEF'in tarihine bakıldığında, 2. Dünya Savaşı yıllarında enternasyonal olarak düzenlenmesi ve İzmir İktisat Kongresi de dikkate alındığında cumhuriyetle yaşıt bir geçmişe sahip olduğunu belirten Kocaoğlu, fuarın bu yıl, dünyanın 1929 yılında yaşadığı ve ''Büyük Buhran'' olarak anılan ekonomik krizin ardından en büyük kriz olarak nitelendirilen olumsuz ekonomik koşullar altında düzenlemekte olduğuna işaret etti. Kocaoğlu, ''Krizler fuarları, fuarcılığı direkt olarak etkiliyor. Ama biz, sürekli iyileştirerek, sürekli geliştirerek, fuarımızı bugünkünden çok daha ileri noktalara taşımak gibi bir görevi, misyonu ve kent olarak da bir vizyonu üstlenmiş durumdayız'' diye konuştu.
    
'KRİZ, KATILIMCI FİRMA SAYISINI FAZLA ETKİLEMEDİ'
 
Kocaoğlu, fuara katılacak firma sayısının bu yıl, önceki seneye göre 45 eksikle 1047'den 1003 noktasına gerilediğini bildirdi. Bu kadar büyük bir ekonomik kriz ortamında yüzde 5'e bile varmayan katılımcı daralmasını başarı olarak kabul ettiklerini ifade eden Kocaoğlu, ''Ancak yine de 'Daha iyisini yapabilir miydik, krize rağmen katılımcı sayısını artırabilir miydik?' Bunu da fuar etkinliğinden sonra hep birlikte oturup sorgulayacağız'' dedi.
 
Her yıl bir ana temanın belirlendiği fuarın bu yılki temasının ''İletişim Teknolojileri ve Telekomünikasyon'' olduğunu belirten Kocaoğlu, fuarda genel anlamda ise 52 ülkeden 15 farklı ürün grubunda firmanın, ürünlerini tanıtma fırsatı bulacağını söyledi.

    
İEF'TE DENİZCİLİK FUARININ TEMELLERİ ATILACAK
 
Kocaoğlu, İEF'te bu yıl ekonomik anlamda önemli bir yeniliğe imza atılacağını ifade ederek, fuarda 5 metrekare kapalı alanın, yalnızca profesyonel ziyaretçilere açık olarak gerçekleştirilecek tekne, yat ve deniz teknolojileri sergisine ayrıldığını bildirdi.
 
Fuar kapsamında DENTUR, YATEF ve İzmir Tekne İmalatçıları Dayanışma Derneği desteğiyle gerçekleştirilecek bu etkinliğe 80 firmanın katılım göstereceğini belirten Kocaoğlu, etkinlikle İzmir'de ileride düzenlenecek bir denizcilik ihtisas fuarının da temellerinin atılacağını söyledi.
 
Kocaoğlu, İEF'de 1992 yılından beri sürdürülen ''onur konuğu ülke'' ve 2005 yılında başlayan ''onur konuğu il'' uygulamasının bu yıl, Etiyopya ve Çanakkale ile süreceğini kaydederek, onur konuğu ülke ve ilin, bu uygulamayla sanayi ve ticaret imkanlarının yanı sıra kültürel olarak ziyaretçilere tanıtılması imkanı sağlanacağını belirtti.
    
FUARA RAMAZAN ETKİSİ
 
Aziz Kocaoğlu, ekonomik açıdan genel bir ticaret fuarı niteliği taşıyan İEF'in, ''İzmir geleneği'' olarak düzenlenen etkinliklerle sosyal bir paylaşım ortamı işlevi de görmeye devam edeceğini dile getirdi.
 
Fuar kapsamında bu yıl, 15. Uluslararası Sanat Günleri, 10. Orkide Türkü Şenliği, 9. Sinema Burada Festivali ve 8. Dünya Mutfakları Festivali başta olmak üzere pek çok sosyal ve kültürel etkinliğin gerçekleştirileceğini belirten Kocaoğlu, bu çerçevede fuarın bu yıl Ramazan ayına rast gelmesi nedeniyle Fuar Göl Gazinosu'nda da ''Nostaljik Ramazan Eğlenceleri'' düzenleneceğini bildirdi.
    
YENİ FUAR ALANI VE KONGRE MERKEZİ
 
Aziz Kocaoğlu, toplantının sonunda gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Gaziemir'de yaptırılacak olan yeni fuar alanına ilişkin bir soru üzerine, daha önce belediye ve özel girişim işbirliğiyle yaptırılması planlanan fuar alanının, ekonomik krizin yansımaları da dikkate alınarak sadece belediye tarafından yapımı için girişimlere başladıklarını bildirdi.
 
Zaman kaybetmemek için böyle bir yola gittiklerini, işbirliğine daima açık olduklarını ifade eden Kocaoğlu, bu çerçevede proje ilanına çıkıldığını, projenin belirlenmesinin ardından da hızlı şekilde alanın inşasına başlanacağını kaydetti.
 
Kocaoğlu, bir başka soru üzerine de, belediye olarak fuarcılığı kentin gelişmesi için bir lokomotif olarak gördüklerini ve bundan dolayı fuarcılığı sürekli desteklediklerini ve sübvanse ettiklerini belirtti.
 
Bu desteği sadece İEF için değil, yıl boyunca düzenlenen 35'e yakın ihtisas fuarı için de geçerli olduğunu dile getiren Kocaoğlu, ''Düzenlenen bu fuarlar, kentin sadece hizmet sektörüne, yani oteline, lokantasına, vesairesine, yaklaşık 400-500 milyon lira civarında bir para bırakıyor'' dedi.
 
Hedeflerinin, kente sağlanan bu ekonomik getiriyi sürdürerek artırmak olduğunu ifade eden Kocaoğlu, bu amaçla Gaziemir'de yapılacak yeni fuar alanı ile birlikte Kültürpark'taki 23 bin metrekarelik fuar alanının, gerekli restorasyonu yapılarak, Türkiye'nin aynı anda 15-20 bin kişinin katılım gösterebileceği en büyük kongre merkezine dönüştürüleceğini söyledi.
    
HAFİF RAYLI SİSTEM VE METRO ÇALIŞMALARI
 
Kocaoğlu, toplantıda, İzmir'de ihale iptali nedeniyle gecikme yaşanan ya da tümüyle duran Aliağa Menderes Hafif Raylı Sistemi ile Üçyol-Üçkuyular Metro Hattı projelerine ilişkin soruyu yanıtlarken de, hedeflerden gün gecikmesi ya da ay gecikmesi olabileceğini, ama yıl gecikmesinin söz konusu olamayacağını ifade ederek şunları söyledi:
 
''Aliağa-Menderes projesinde bir sorun yoktur. İptal edilen bölüm sadece Çiğli İstasyonu ile Mavişehir'deki depo alanı arasındaki elektrifikasyon ve sinyalizasyonla ilgili bir ihaledir. Aliağa-Menderes projesi gerçekten mükemmel bir şekilde gidiyor. Günbegün hep birlikte gezip, neler yaptığımızı göreceğiz. Üçyol-üçkuyular'da da çok doğru bir yoldayız, doğru bir kulvardayız. Bunun da semerelerini önümüzdeki günlerde ve aylarda göreceğiz.''
 
Kocaoğlu, vatandaşlardan, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kendi sorumluluğu altındaki, yapması gereken işler konusunda her türlü çalışmasını ve mümkünse saniye kaybetmeden yapmak üzere koşullanmış bir şekilde çalıştığından emin olmalarını istedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çeşme’’de ecrimisil krizi!
Ecrimisil bedellerinin düşürülmesini engelleyenler olduğunu öne süren ...
Bayraklı Belediyesi artık online!
İlçe Belediyesi ’‘Alo Bayraklı’’ hizmet hattının yanı sıra www.bayraklibel.tr ...
Aliağa Belediye’’den ’‘randevu’’ yalanlaması
Belediye Başkan Yardımcısı Eren, Devlet Hastanesi Randevu Bürosu’’nun ...
 
Sasalı’’da ’‘hayata’’ döndüler
Büyükşehir Belediyesi tarafından Sasalı’’da kurulan Doğal Yaşam Parkı ...
Büyükşehir’’den ’“çifte’” destek
Yaz spor okullarında verdiği eğitimle vücut sağlığı konusunda önemli kazanımlar ...
Yeni Mahalle’’ye İZSU ayarı
İZSU deniz seviyesinin altında kalan ve bu nedenle yağışlarda taşkınların ...
 
Bornova Kent Konseyi ’‘şekillendi’’
İlçe Belediyesi kent konseyi çalışmalarını tamamlarken, yönetim kurulu ...
Romanlar’’ın gecesi’…
Konak Belediyesi tarafından 2.'si düzenlenen Agora Şenliği Roman sanatçıların ...
Soluk soluğa dilenci operasyonu
Konak Zabıtası, Ramazan ayını fırsat bilen dilencilere göz açtırmıyor.’
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva