HABERLER>KÜLTÜR - SANAT
26 Ocak 2010 Salı - 00:00

’‘Avatar’’ ’‘Tinanic’’i batırıyor

Uluslararası bilet satışlarında "Titanic"i geçen "Avatar"ın, çok yakın zamanda "Titanic"i "batırarak" dünya genelinde şimdiye kadar en çok kazanan film olmasına kesin gözüyle bakılıyor.’

’‘Avatar’’ ’‘Tinanic’’i batırıyor

Uluslararası bilet satışlarında "Titanic"i geçen "Avatar"ın, çok yakın zamanda "Titanic"i "batırarak" dünya genelinde şimdiye kadar en çok kazanan film olmasına kesin gözüyle bakılıyor.’
 
WASHINGTON - Box Office'in tahminlerine göre, sinemalarda 6 hafta aralıksız birinci olan, yönetmen James Cameron'un bilimkurgu "şaheseri" "Avatar", geçen haftayı da 36 milyon dolarla kapattı. ABD'de toplamda 552,8 milyon dolar hasılata ulaşan film, dünya genelinde 1,843 milyar dolar hasılat yapan Titanic'in ardından 1,841 milyar dolar gelir elde etti.
 
Ayrıca uluslararası bilet satışlarında 1,29 milyar dolarla "Titanic"in rekoru olan 1,24 milyar doları geçen "Avatar", "yıkılmaz sanılan bu büyük gemiye" ilk "buz darbesini" de vurmuş oldu. "Avatar"ın, birkaç gün içinde, aralarında yalnızca 2 milyon dolar fark kalan "Titanic"i "batırarak" şimdiye kadar en çok kazanan filmi unvanını alması bekleniyor.
 
20. Century Fox'un Dağıtım Müdürü Chris Aronson da "Avatar"ın rekorlarını, tüm "en"lere meydan okuma olarak yorumluyor.
 
Beyazperde Aktörleri Derneğinin ödül töreninden eli boş dönen, ancak Altın Küre'de en iyi film ve en iyi yönetmen ödüllerini toplayan "Avatar"ın, 2 Şubatta da Oscar'a en iyi film dalında aday gösterilmesi bekleniyor.
 
ABD'DE HAFTANIN EN ÇOK İZLENENLERİ
Öte yandan Box Office'in tahminlerine göre, ABD ve Kanada'da geçen hafta, "Avatar"dan sonra en fazla, vizyona yeni giren film "Birlik (Legion)" izlendi. "Birlik" haftayı 18,2 milyon dolarla kapattı.
 
17 milyon dolarla haftanın üçüncüsü Denzel Washington'un oynadığı "Tanrının Kitabı" (The Book of Eli), 14,5 milyon dolarla da dördüncü "Diş Perisi" (Tooth Fairy) oldu.
 
Haftanın izlenen diğer filmleri de sırasıyla şöyle:
 
"Cennetimden Bakarken" (The Lovely Bones), "Sherlock Holmes", "Extraordinary Measures", "Alvin ve Sincaplar" (Alvin and the Chipmunks: The Squeakquel), "İlişki Durumu: Karmaşık" (It's Complicated), "The Spy Next Door".
 
DAĞA "AVATAR" İSMİNİ VERDİLER
Çin'in güneyindeki Hunan eyaletinin Cangciacie şehrinde bir dağa, uçan dağları ve üç boyutlu animasyonlarıyla dünyada izlenme rekorları kıran "Avatar" filminin ismi verildi.
 
"Avatar"ın ulaştığı şöhreti nakde çevirmek isteyen eyalet yönetimi, resmi internet sayfalarında, Cangciacie'deki "Güneyin Gökyüzü Sütunu" adlı dağın adının "Avatar Hallelujah Dağı" olarak değiştirildiğini duyurdu.
 
Eyalet yönetimi, "Avatar" filminde uçan "Hallelujah Dağları"nın ilham kaynağının "Güneyin Gökyüzü Sütunları" dağı olduğunu ve 2008 yılında eyalete gelen bir Hollywood fotoğrafçısının bölgede birçok resim çektiğini aktardı.
 
İnternet sitesinde, fotoğrafçının çektiği karelerin "Hallelujah Dağları" dahil, "Avatar" filminin ana unsurlarını oluşturduğu da belirtiliyor.
 
"Pandora uzak, ancak Cangciacie yakın" ifadesinin kullanıldığı resmi internet sitesinde, "Avatar'daki Hallelujah Dağları'nı görmeye ve gerçek Pandora'yı keşfetmeye hoş geldiniz" ibareleri yer alıyor.
 
Öte yandan, turist çekmek için faaliyete geçen Çin seyahat şirketleri ise müşterilerini davet ettiği internet sitelerinde, "Avatar-Pandora'ya büyülü seyahat" ve "Avatar'ın uçan dağına mucizevi seyahat" gibi sloganları kullanmaya başladı.
 
Yönetmenliğini James Cameron'un yaptığı, üç boyutlu olarak da izlenebilen bilim kurgu filmi "Avatar", tüm dünyada olduğu gibi Çin'de de gişe rekorları kırdı ve ülkede 698 milyon yüen (yaklaşık 152 milyon 273 bin TL) gişe hasılatıyla kendisiyle yarışıyor. (Gaazeteport)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İntihar eden TV’’ye şikayet
'Plazma televizyon'un intihara teşebbüs ettiği reklam filmi ...
’‘Bonanza’’ tarih oldu
Bir dönem TRT'de de yayınlanan 'Bonanza'nın son üyesi Adam hayatını kaybetti.’
Modern Sanatlar Müzesi’’nde ’“Picasso’” kazası
New York Modern Sanatlar Müzesini'nin ziyaretçilerinden biri, Pablo ...
 
Çetin Emeç’’te seramik günleri
Seramik sanatçısı A.Aysun Sandıkçıoğlu’’nun ’‘Mehter 1’’ adını verdiği ...
Tiyatro camiasında iki acı kayıp
Televizyon izleyicilerinin ’“Bizimkiler’” dizisinin meraklı muhasebe ...
Scorpions veda ediyor
Dünyaca ünlü Alman hard rock grubu Scorpions, 40 yıldan fazla süren ...
 
Çiğli’’de sinemalı sömestre
Çiğli Belediyesi’’nin geleneksel hale getirdiği sömestre tatili Sinema ...
’‘Alacakaranlık’’ çizgi roman oluyor
Romandan filme, filmden çizgi romana... Stephanie Meyer'in yazdığı ...
4 yeni film gösterimde
2'si yerli 4 yeni yapımın gösterime girdiği haftanın öne çıkan filmi ...
 
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Acılar ‘askı’da!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva