HABERLER>POLİTİKA
13 Aralık 2011 Salı - 09:56

Uçanyol'a şartlı destek! Sen kamulaştır, ben yapayım!

Bakan Yıldırım, Karayolları Müdürlüğü'nden gelen yazının, "Bakanlık Uçan Yolu üstlenmedi" şeklinde yorumlanması üzerine, "Projeyi reddetmiş değiliz. Belediye kamulaştırma yaparsa biz destek oluruz" dedi

Uçanyol a şartlı destek! Sen kamulaştır, ben yapayım!

İZMİR - İzmir'de Büyükşehir Belediyesi'nin geliştirdiği ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'na devretmek istediği 'Uçan Yol' projesi ile ilgili Bakan Binali Yıldırım'dan önemli bir açıklama geldi. Geçtiğimiz günlerde bir haber bülteninde, Karayolları Müdürlüğü'nden gelen yazının Büyükşehir Belediyesi'nde "Bakanlık Uçan Yolu üstlenmedi" şeklinde yorumlanması üzerine Bakan Yıldırım, "35 İzmir, 35 Proje adı altında yapacağımız projeler arasında 'Uçan Yol' bizim gündemimizde yoktu. Bize tünelleri siz yapıyorsunuz, 'Uçan Yolu' da siz yapın dediler. Biz de başladık çalışmaya. Projeyi reddetmiş değiliz. Belediye kamulaştırma yaparsa biz dektek oluruz" dedi.
Gelecek yerel seçimlerde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adaylığının konuşulduğu hatırlatılan Bakan Yıldırım, "Şu an gündemde zaten seçim yok. İzmirliler beni milletvekili olarak seçti. Önce bu görevimizi yerine getirelim. Sonra partimiz uygun birini aday gösterir" diye konuştu. Yıldırım, Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik operasyonlarla ilgili de her kurumun denetlendiğini, bu uygulamanın sadece İzmir'e özgü olmadığını sözlerine ekledi.
 
HEPİMİZ DENETLENİYORUZ
Bir TV programına katılan Bakan Yıldırım, merak edilen soruları yanıtladı. 2014 yılındaki yerel seçimler için AK Parti'nin mutlaka İzmir'in ve İzmirlilerin seveceği, destek vereceği birini aday göstereceğini söyleyen Yıldırım, belediye başkanlığını hiç düşünmediğini ancak kendisini bu göreve layık gören İzmirli seçmenlere teşekkür ettiğini ifade etti. İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik operasyonlarla ilgili de açıklama yapan Yıldırım, "Bizler vatandaşa hizmet etmek için buradayız. Yereldekiler zannediyor ki sadece bir tek İzmir'de operasyonlar var. İdari ve adli yönden hepimiz denetim altındayız" dedi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin bin 500 ve Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin 500 civarında soruşturma geçirdiğinin altını çizen Binali Yıldırım, İzmir'de ise bu sayının 500'ün altında kaldığını sözlerine ekledi. Her kurumun denetim altında olduğunu vurgulayan Yıldırım, örnek vererek, "Benim bakanlığıma bile geldiler. Özel yetkili savcının talimatıyla 3 arkadaşımızı Yazıcıoğlu olayıyla ilgili aldılar" dedi.
İzmir'deki idari veya adli soruşturmaların ihbar doğrultusunda başladığını belirten Yıldırım, yetkililerin bu iddiaları incelediğini ve sadece bu uygulamanın Büyükşehir'e özgü olmadığını savundu.
 
ZAMAN KAYBEDİYOR
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun, "Ben isterim ki bütün bakanlar Binali Yıldırım gibi olsun" şeklinde sözlerinin olduğunun hatırlatılması üzerine Yıldırım, "Herşey iyi geçinmekle başlar. Siz iyiseniz, herkes iyi. Siz işi siyasete dökerseniz İzmirli mağdur olur" dedi. İzmir'in siyasi tartışmalar nedeniyle zaman kaybettiğini dile getiren Yıldırım, bu tartışmaların İzmir'i ve İzmirlileri yorduğunu ve günün sonunda yine İzmirlinin son kararı verdiğini vurguladı.
 
"Ödemiş-Torbalı yolu en az 2 sene sürer"
2012 yılının Haziran ayında Kemalpaşa-Turgutlu tren yolunun biteceği müjdesini de veren Yıldırım, Ödemiş-Torbalı arasındaki yolun ise en az 2 sene süreceğini ifade etti. Yıldırım, İzmir ile İstanbul arasında vapur seferlerinin düzenlenmesinin kazançtan çok zarar getireceğini kaydetti.(Yeni Asır)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'e yeni metro için Bakan sözü
Büyükşehir’in önerdiği bazı metro hatlarını bakanlık olarak yapma kararı ...
Bahçeli: AKP’de kaos ülkeye zarar verir
AK Parti’de çatlak yaşandığı yönündeki iddiaları değerlendiren MHP lideri ...
AK Parti Karşıyaka’da başkanlık kulisleri de karıştı
AK Parti’de Karşıyaka İlçe Kongresi iptal edilirken önümüzdeki günlerde ...
 
CHP'den Gül'ün görev süresi hakkında açıklama
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Birgül Ayman Güler, 2012 ...
CHP Konak'ta yönetim düştü, Tunus düşmedi!
CHP'nin sıkıntılı ilçelerinden biri olan Konak İlçe Başkanlığı'nda yeniden ...
CHP İzmir İl Yönetimi Baykal’ı boşuna bekledi!
CHP İl Yönetimi, il başkanlığı ziyaretini iptal eden Deniz Baykal'ı tam ...
 
Cumhurbaşkanı belli Başbakan kim olacak?
Fehmi Koru, siyaset sahnesinde yaşananların perde arkası ile ilgili bomba iddialarda bulundu.
İşte CHP'nin çarpıcı Van Depremi raporu
CHP heyetinin hazırladığı Van Raporu’nda, Van Valisi’nin yetersiz olduğu, ...
Baykal’dan çok sert ‘Yeni CHP’ eleştirisi!
CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Kılıçdaroğlu ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva