HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
24 Ağustos 2011 Çarşamba - 10:02

‘Buca Meclisi'ne büyük ayıp yapıldı’

Başkanı Tatı’nın, Bucamar’a, encümen kararı ile para aktarmasına meclis üyeleri büyük tepki gösterdi.

‘Buca Meclisi ne büyük ayıp yapıldı’

İZMİR - Buca Belediye Meclisi’nin CHP’li ve AK Partili üyeleri, Tatı’nın ecmümen kararı ile Bucamar’a para aktarmasını kınadılar ve seçilmiş üyelere hakaret olarak değerlendirdiler. CHP’li üye Doç. Levent Köstem, aktarımın üyeleri ‘hiç’e sayan bir yöntemle gerçekleştirildiğini belirterek, “Bu uygulamayı yasal bir kılıf içine gizleyebilirsiniz. Peki, yok saydığınız 23 meclis üyesine nasıl anlatacaksınız” dedi.

AK Partili üye Necati Bahçeçi de uygulama ile ilgili yorum yaparken, “Bunu kendime yapılmış ayıp olarak görüyorum” değerlendirmesi yaptı. Bahçeci, “Tartışmalı bir şekilde mecliste oy çokluğu ile geçen sermaye artırımından sonra para aktarımı ise tartışmasız bir oranla yani 23’e 13 olarak oy çokluğu ile red edilmiştir. Soruyorum, iki yıl önce Buca-Mar için para aktarımını meclisten geçirdin. O zaman niye encümen yoluna başvurmadın? Karar istediğin gibi çıkmazsa nerede yasal boşluk var oralara başvuruyorsun” diye konuştu.
 
‘Aktarım sırasında yetkiyi kullandık’
Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, Belediye Meclisi’nin aksine kararına rağmen Bucamar’a encümen onayı ile para aktarımı yapması konusunda bir açıklama yaptı. Tatı açıklamasında, aktarımın yasa ve yönetmeliklere uygun olduğunu ifade etti. Belediye Meclisi’nin aktarımı Fen İşleri’nin hizmletleri aksayacağı gerekçesiyle onaylamadığını iddia eden Tatı, 450 bin TL’lik aktarımın 330 bin TL’lik bölümünün gerçekleştiğini bildirdi. Tatı, encümende muhalefet şerhi koyan Meclisi Üyesi Emre Aykut’un açıklamalarıyla maksadını aştığını söyledi.(DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 26 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
PARTİLİ 25 Ağustos 2011 Perşembe 15:42

kateri sönmezi anladık anlayamadıkta öyle sayalım arkadaş ilkokul mezunu akpli adamın ne kabileyeti varda kordinatör oluyor anlamış değilim gerçi onun kabiliyetli olduğu konuları h kaya iyi biliyor demmekki aldı amanın KATER DİKKAT ET GEÇGELE BAŞINI YAKMASIN

Yorumu oyla      21      10  
MERAL 25 Ağustos 2011 Perşembe 14:53

Sizlere bir önerim var buca,da fakir ailelere başkanımız gerekli her şeyi yapmaktadır,geri kalan bucalıların durumları gayet iyi ,izmir,i kaçgündür yakıp kavuran yangın da yanan yerleri ağaçlandırma seferberliği başlatalım eminimki her kesin en azından 10 tl verecek durumu vardır ne dersiniz.

Yorumu oyla      17      10  
Meral Çağlayan 25 Ağustos 2011 Perşembe 14:45

Beylar birileri İzmir,in belirli yerlerine sdatlar kurp türbana özgürlük için imza kampanyası yapıyor,uyanıp da kendinize gelin ne yapmaya çalışıyorsunuz.Şimdi ne yeri nede sırası adamlar yerel seçimler için nasıl dayanışma içerisinler görmüyormusunuz.Bir gün o meçlis toplantılarına gelip ATATÜRK,ÇÜ bir bayan olarak sizi uyaracağım.

Yorumu oyla      16      10  
emek 25 Ağustos 2011 Perşembe 12:42

buca mar projeleri yeni yönetmde işssiz arkadaşlara iş alanı yaratmakmış bakın ne kadar dogru arakadşlar işi gücü olmayan geçgel,kaya, kater gibi arkadaşlar önce kendişerine buca marda iş bulup sonra halka bulacaklar haksızlık etmeyin biraz bekleyin ama fırsatcılara fırsat verin

Yorumu oyla      18      12  
emek 25 Ağustos 2011 Perşembe 00:39

evet biz susumanında erdemlik oldugunu biliriz biz büyüklerimizde bunu gördük korkularımızdan degil ne güzel söylemiş can yücel ama biz biz kayanın önünde dag gördük o dagki yüregi öyle büyüktüki siper etti kendini kaya yara almasın çakıl olmasın diye biz o daglara ihanet edenleri gördük can abi,biz rant kavgası degil samimi dürüst yönetim istiyoruz ama geçgel,kaya,kater lerle olmaz bu işler bunuda çok iyi biliyoruz,ONLARDA BİLİYOR AMA RANT VE SHOW yapmayı seviyorlar MAALESEF

Yorumu oyla      20      13  
emek 25 Ağustos 2011 Perşembe 00:23

Kuşlar vardır, cana benzer havalarda; Soğuksa kar, baharsa yaprak; Bir başına büyür toprakta ömrümüz, Güneşle yeşil elleriyle çıplak; …- Uslu ayaklarla başlamış yolculuk - Yürünmez öyle, bazen durulur, Ve iner erenler katına yorgunluk; Kapanır sukun üzre kitaplar. Nefeslerle sürüp giden yaşamamız Bir su kenarına gelir durur; Ekmekten, şaraptan öte nimetler vardır; Yürünmez öyle hep, bazen susulur. CAN YÜCEL – KUŞLAR VARDIR

Yorumu oyla      21      9  
24 Ağustos 2011 Çarşamba 23:08

sular çekilince karıncalar balıkları yer ,sular kabarınca balıklar karıncaları yer.suyun ne yapacağı hiç belli olmaz...

Yorumu oyla      15      8  
aysel 24 Ağustos 2011 Çarşamba 19:03

levent köstem bir kere mecliste yoktu.şimdi dışardan gazel okuyor.her meclise gidiyorum aktarmada onu görmedim.diğer müalefet meclis üyeleri üstünden siyaset yapıyor.

Yorumu oyla      25      11  
MUSTAFA KORKMAZ 24 Ağustos 2011 Çarşamba 17:41

Geçen ayki mecliste Bucamarın Sermaye Arttırımına muhalefet eden ve ağır eleştirilerde bulunan Muzaffer Kater ne tuhaftır şimdi Bucamarda görev almış. Maaşıda itiraz ettiği Bucamarın Sermaye arttırımından ödenecek. Zekiye Seda Sönmezde kankası Ali Rıza Kaya ile birlikte Ercan Tatıya tavır aldığı günleri çabuk unuttu. Ercan Tatının partiden ihraç edilmek istendiği günlerde bunlar kimi başkan yapalım sevdasıyla kulislerde koşturuyorlardı. Başkan bunların ne kadar tutarsız olduğunu şimdi ispatladı.

Yorumu oyla      30      16  
isimsiz 46 24 Ağustos 2011 Çarşamba 17:07

hepsinin yolu açık olsun...Buca ' da bunları destekleyenler de sonunda gerçekleri ergeç göreceklerdir...Şu an onlar için herçey tos pembe...Ama sayılı günler çabucak geçtikten sonra bakalım Buca ' da insan içine nasıl çıkacaklar...Bu arada , Buca - Mar , Bucaspor yönetim üyeliği falan hepsi dağıtılmış...Bunlar F.Kara ' nın işleriydi...Ne oldu , bu arkadaş içeriden çıktığında işsiz mi kalacak yani ? Yoksa öküz öldü mü ? M.Kater beye de tamamen kıkırdak bir yapıya sahip olduğundan ötürü tebrikler.

Yorumu oyla      29      21  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sındır, kepçeyle vatandaşlara yemek dağıttı
Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, İzmir Makedon Göçmenleri ...
Türkiye’deki Somalililerin Babası
Türkiye’nin Somali’ye yönelik desteği dünya çapında ilgi çekerken uzun ...
Kıbrıs Şehitleri’nde hızlı tempo
İzmirNet, Türk Telekom, doğalgaz ve İZSU alt yapı çalışmalarının aynı ...
 
Yeni üniversitelillere “İzmir usulü” karşılama
Büyükşehir’in sivil toplum örgütleri ve bazı ilçe belediyelerin işbirliğiyle ...
Kocaoğlu İZFAŞ'taki grevi kırdı!
İZFAŞ’ta yaşanan grev krizi, Başkan Kocaoğlu’nun şok hamlesi ile yeni ...
Başkanlar Hareketi Güler'e de karşı!
CHP'li belediye başkanları "kriz çözüldü" açıklaması yapan Genel Başkan ...
 
Emek ve Barış Şenlikleri ertelendi
Aliağa Belediyesi tarafından 1989 yılından bu yana yapılan Emek ve Barış ...
Soğukkuyu Mahallesi'nde su kesintisi
Bayraklı Soğukkuyu Mahallesi'nde 25 Ağustos Perşembe günü saat 09:00-19:00 ...
Dansın kralları yine İzmir’e geliyor
Karşıyaka Belediyesi ile Dünya Dans Konseyi’nin geleneksel olarak üç yıldır ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva