HABERLER>POLİTİKA
5 Aralık 2013 Perşembe - 09:13

Yeni kabine için hangi İzmirli vekillerin adı geçiyor?

AK Parti’de yerel seçim öncesi gerçekleşmesi beklenen kabine değişikliği öncesinde gözler İzmir’e çevrildi. Ertuğrul Günay’ın görevinden ayrılması, Binali Yıldırım’ın da aday olmasının ardından ‘İzmirsiz’ kalan kabine için hangi yeni isimler konuşuluyor?

Yeni kabine için hangi İzmirli vekillerin adı geçiyor?

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Yerel seçim öncesi YSK’nın “Bakanların istifa etmesine gerek yok”  kararının ardından Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın “kabine değişikliği olabilir” sözleri AK Parti’de hareketliliğe neden oldu. Başta Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın İzmir’den adaylığının kesinleşmesiyle birlikte boşalacak koltuklara gelebilecek isimler hazırlıklara başladı.

Genel seçimlerin ardından iki bakan ile kabinede temsil edilen İzmir, önce Ertuğrul Günay’ın Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan ayrılmasıyla birlikte tek kişiye düşmüştü. Yıldırım’ın aday gösterilmesinin kesinleşmesinin ardından çalışmalar hızlandı.
 
KİMLER OLABİLİR?
Yeni kabine değişikliğinde İzmir’in de en az bir bakan ile temsil edilmesi bekleniyor.  Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in Gaziantep’ten belediye başkan adayı gösterilmesiyle birlikte gözler Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Nükhet Hotar’a çevrildi.



AK Parti’de Sosyal İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini sürdüren Hotar, geçen dönem İzmir’i TBMM’de temsil etmişti.  Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz aylarda açıkladığı sosyal projeler, engelli, şehit yakınları ve gazilere yönelik düzenleme ile dikkat çeken Hotar, çalışmanın mimarları arasında yer alıyor. Hotar’ın olası kabine değişikliğinde görev alabileceği ifade ediliyor.
 
Değişiklikte adı konuşulan bir başka isim de İlknur Denizli… Uzun süre partinin Büyükşehir adayı olarak gündeme gelen Denizli’nin değişiklikte sürpriz yapabileceği ifade ediliyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı için düşünülen isimler arasında bulunan Denizli’nin özellikle kadınlar ve gençlere yönelik birçok projesi bulunuyor.


 
İzmir’den gündeme gelen bir diğer isim ise Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Tekelioğlu... AK Parti’nin kurucuları arasında yer alan Tekelioğlu, üç dönemdir milletvekili olarak görev yapıyor. Partinin tüzüğüne göre görev süresi dolan isimler arasında bulunan Tekelioğlu’nun dışarıdan atama yapılabilecek durumlarda adı bakanlık için geçiyor. Son dönemde Avrupa Birliği projeleri ve yaptığı temaslarla gündeme gelen Tekelioğlu AB Uyum Komisyonu Başkanlığı görevini yürütüyor.
 
Partide ayrıca Milletvekili Aydın Şengül’ün de adı konuşuluyor. TBMM Bayındırlık, İmar ve Ulaştırma Komisyonu Üyesi olan Şengül’ün olası değişiklikte Gençlik ve Spor Bakanlığı’na düşünüldüğü ifade ediliyor. Bakan Suat Kılıç’ın üç dönemdir Samsun’dan milletvekili olması, tüzük gereği milletvekili olamaması gibi nedenlerden dolayı meclis dışında kalacak olması birçok ismi gündeme getirdi. Şengül’ün de kabine değişikliğinde değerlendirilebileceği belirtildi.
 
DAĞ MKYK’DA GÖREV ALACAK
Yıldırım’ın adaylığı ile birlikte ismi yerel seçimde Bayraklı Belediye Başkanlığı’na aday olarak geçen Milletvekili Hamza Dağ da kabine değişikliğinin ardından görevinde kalırsa parti Merkez Karar Yürütme Kurulu’nda (MKYK) da yer alacak. Şu anda yedek 3.sırada bulunan Dağ’ın MKYK’da bulunan bazı isimlerin belediye başkanı olması ile birlikte boşalacak yere geçmesi bekleniyor.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Sade Vatandaş 5 Aralık 2013 Perşembe 17:07

Lombak'a : SADE VATANDAŞ rumuzlu son cevap bana ait değildir.(Seninle aynı fikirde değilim ama böyle bir cevapta yazmam.Benim stilim değildir.)

Yorumu oyla      11      5  
SADE VATANDAŞ 5 Aralık 2013 Perşembe 12:19

lOMBAK ŞENLİĞİ ÇOK SEVİYORSUN GALİBA. İSTERSEN GÖTÜREYİM SENİ GÜZEL BİR ŞENLİĞE :-))

Yorumu oyla      13      8  
Sade Vatandaş 5 Aralık 2013 Perşembe 12:02

İzmir zaten hiç doğru düzgün temsil edilmedi ki AKP içinde... Şimdiki durumla da zaten durumda bir değişiklik olmayacak. Muhalefette diye sürekli zorluk çıkarıp yok varsaydılar. Görmezlikten gelindi İzmir'in ihtiyaçları. Al sana örnek; Sümerbank arazisi... Al sana İller bankası... İzmir gene muhalefette kalacak. Gene bir şey değişmeyecek. İzmirli de kısmen bunu istiyor. Kısmen de doğal olarak yeni şeyleri... Eğer hükümet önceki dönemlerde İzmir'e muhalefet olmasına rağmen, bir İstanbul ya da Ankara'ymış gibi yaklaşsaydı, bu şeçimde kesin alırdı. Hala İzmirliyi nasıl tavlayacaklarını anlamayamıyorlar. vaatle değil icraatla.

Yorumu oyla      15      8  
Lombak 5 Aralık 2013 Perşembe 10:45

Bence Rifat Sait Bakan olsun. İzmir'de "şenlik" yaşayalım. :))) Balkan şenliği canııım aaa :)

Yorumu oyla      19      10  
KEMAL ÖZTÜRK 5 Aralık 2013 Perşembe 09:33

İZMİRE BAKANLIK VERİLECEKSE HAKKINDA HİÇ BİR ŞAİBE OLMAYAN, YILLARCA İL BAŞKANLIĞI YAPMIŞ VE EMEĞİ GEÇMİŞ ALİ AŞLIK OLMALIDIR.

Yorumu oyla      16      22  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Manduz Egedesonsöz’e konuştu: Kürüm’e alternatif mi arıyor?
CHP Karabağlar İlçe Başkanı Polat Manduz, Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm’e ...
Kılıçdaroğlu: Tek bir Gülen sözcüğü dahi…
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye Amerikan Birliği'ni (TAA) ...
Taraf'tan tartışılan MGK'da yeni iddialar
Hükümetin, “uygulamadık” dediği 2004 MGK’sındaki “Gülen’i bitirme kararlarının” ...
 
CHP aday adayı Oğuz'dan Urla'ya 'Avrupalı' vaat!
Seçim çalışmaları kapsamında Urla'daki gençlerle bir araya gelen CHP Urla ...
Sarıgül yine iddialı konuştu: 30 Mart akşamı…
Star’a konuşan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, adaylık kararını ...
Avrupa’ya vizesiz seyahatte uzlaşı müjdesi
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu AB üyesi ülkelerle Türkiye arasındaki ...
 
Ufuk Sesli Bayındır’ı yönetmeye talip
Bayındırda Aile Hekimi Doktor Ufuk Sesli, Cumhuriyet Halk Partisi’nden ...
Çiğli aday adayı Yılmaz’dan belediyeye göçmen eleştirisi
AK Parti Çiğli Belediye Başkan Aday Adayı Adnan Yılmaz, Çiğli’de yaşayan ...
AK Parti’den bomba açıklama: O belgeleri…
AK Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, Taraf Gazetesi'nde yayınlanan fişleme ...
 
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Alkışlayalım mı? Eleştirelim mi?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva