HABERLER>POLİTİKA
4 Aralık 2013 Çarşamba - 20:26

CHP aday adayı Oğuz'dan Urla'ya 'Avrupalı' vaat!

Seçim çalışmaları kapsamında Urla'daki gençlerle bir araya gelen CHP Urla Belediyesi Başkan Aday Adayı Burak Oğuz, Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB)'ne adaylık sürecinde gençlere yönelik projeler ürütmesi gerektiğine dikkat çekti. Oğuz, “Sosyal hayata katılımın sağlanması noktasında gençlere yönelik kültür, sanat, bilim, yenilik ve girişimcilik gibi konularında proje ürütmek her belediyenin görevi. Biz, hazırladığımız proje kapmasında Urla'yı AB'nin gençlik merkezlerinden birisi yapmak istiyoruz” diye konuştu.

CHP aday adayı Oğuz dan Urla ya  Avrupalı  vaat!

İZMİR - Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB)'ne adaylık sürecinde birçok konu başlığında görüşmeler yaptığını ifade eden CHP Urla Belediyesi Başkan Aday Adayı Burak Oğuz, yerel yönetimlerin ürettikleri projelerle buna destek olması gerektiğini söyledi. Seçim çalışmaları kapsamında Urla'daki gençlerle bir araya gelen Oğuz, ilçenin gelecek vizyonunu şekillendirecek en önemli konulardan birisinin gençlere yönelik çalışmalar olduğuna dikkat çekerek, Urla'nın AB'nin gençlik merkezlerinden birisi olması gerektiğini söyledi.
 
Urla'da çok sayıda üniversite öğrencisi bulunduğuna işaret eden Oğuz, “Bu gençlerimizin sosyal hayata katılımlarının sağlanması belediyelerin en önemli görevleri arasında yer alıyor. Kültür, sanat, bilim ve girişimcilik konularında üretilecek her proje, Türkiye'nin AB serüveninde elini güçlendiriyor. Bizim hedefimiz Urla Belediyesi'nin de içinde yer aldığı kapsamlı bir çalışma başlatmak. Böylece gençlerimizin AB yolunda kendilerini geliştirmelerini ve projelerimizin Türkiye'nin müzakere sürecine katkıda bulunmasını istiyoruz” diye konuştu.
 
Gençlerin toplumsal hayatta ciddi sıkıntılar yaşadığını ifade eden Oğuz, “Gençlerimiz gelecek kaygısı içinde hayatlarını sürdürüyorlar. Birçoğu iş bulamamak korkusuyla ne şimdiki zamanı yaşıyor ne de geleceğe ilişkin sağlıklı planlar üretebiliyor. Halbuki, genç nüfusun doğru şekilde yönlendirilmesi aynı zamanda ülkenin de kazancı. Ulusal politikaların yetersiz kaldığı noktalarda yerel yönetimlerin insiyatif alıp, gençlere yönelik projeler hayata geçirmesi gerekiyor. Bu sağlanmadığı taktirde her şeyden önce mutsuz ve umutsuz bir nesil yetişir” ifadesinde bulundu.
 
AB GENÇLERİ DESTEKLİYOR
Bu noktada yerel yönetimlerin, AB'nin desteklediği konularda projeler üretmesi gerektiğini vurgulayan Oğuz, “Sanıldığının aksine yapılacak çalışmaların maddi boyutu çok önemli değil. Sonuçta ilçe bazında bir plan ortaya koyuyorsanız bunun için pekçok kaynak bulmanız olası. Örneğin bilim ve kültür konularına yönelik faaliyetler için, AB ciddi fonlar ayırmış durumda. Burada önemli olan bunlardan yararlanabilecek doğru projeler üretmek. Bunu da yine gençlerin katılımıyla sağlayacağız” dedi.
 
İLETİŞİM OFİSİ KURACAĞIZ
Belediye bünyesinde AB İletişim Ofisi kuracaklarını ve burada katılımcı bir anlayışla proje üretileceğini açıklayan Oğuz, “Bu işin başında genç vatandaşlarımız bulunacak. Bürokrasinin hantal yapısını kıracak, dinamik ve heyecanlı bir ekiple, Urla'nın geleceğini şekillendireceğiz. Önemli olan gençlerimizi doğru şekilde yönlendirmek. Örneğin girişimcilik konusunda yapılan bir çalışmayla, belki de gençlerimiz kendi işlerini kurmak isteyecek. Kendi ayakları üzerinde durmayı hedefleyen insanları bu şekilde özendireceğiz” diye konuştu.
 
GENÇLER URLA İLE BÜTÜNLEŞECEK
İlçedeki gençlerin Urla ile bütünleşmesini sağlamak istediklerini belirten Oğuz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Birbirini anlayan insanlar, sağlıklı bir toplumun en önemli öğesini oluşturur. Bunun için belediye olarak, öğrencilerle esnaf ya da vatandaşın doğru iletişim kurmasını sağlayacak çalışmalara ön ayak olacağız. Bu şekilde uzun vadede hem insanımız hem de ilçemiz kazanacak. AB'nin temel misyonu insan merkezli bir dünya kurmak. Bunun başlangıç noktalarından birisi de Urla olacak.”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sarıgül yine iddialı konuştu: 30 Mart akşamı…
Star’a konuşan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, adaylık kararını ...
Avrupa’ya vizesiz seyahatte uzlaşı müjdesi
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu AB üyesi ülkelerle Türkiye arasındaki ...
Ufuk Sesli Bayındır’ı yönetmeye talip
Bayındırda Aile Hekimi Doktor Ufuk Sesli, Cumhuriyet Halk Partisi’nden ...
 
Çiğli aday adayı Yılmaz’dan belediyeye göçmen eleştirisi
AK Parti Çiğli Belediye Başkan Aday Adayı Adnan Yılmaz, Çiğli’de yaşayan ...
AK Parti’den bomba açıklama: O belgeleri…
AK Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, Taraf Gazetesi'nde yayınlanan fişleme ...
Arınç’tan dershane zirvesinde çarpıcı açıklamalar
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, dershanelere ilişkin tartışmayla ilgili, ...
 
AK Parti’nin İzmir adayını Başbakan Vekili açıkladı!
Başbakan Vekili Beşir Atalay, Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in Hatay Büyükşehir ...
AK Parti’den ayrılan Bal’dan çok sert sözler!
Kesin ihraç talebi üzerine AK Parti’den ayrılan Kütahya Milletvekili Bal, ...
İzmir’de eğitimi vuran ‘Bütünşehir eziyeti’ Meclis’e taşındı!
CHP İzmir Milletvekili Yüksel, Bütünşehir Yasası’yla taşımalı kapsamından ...
 
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Alkışlayalım mı? Eleştirelim mi?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva