HABERLER>EKONOMİ
15 Ağustos 2014 Cuma - 10:48

EPDK'dan Egeli patronlara enerji şoku!

Egeli sanayici ve işadamlarının çok ortaklı enerji şirketi Enda Enerji’de Yırcalı şoku yaşanıyor. Enda’nın büyük ortağı Rona Yırcalı’nın EPDK kararıyla üretim lisanslarının iptal edilmesi ve Yırcalı ile şirketlerinin sektörden men edilmesi, büyük şaşkınlık yarattı. Enda Enerji Holding Yönetim Kurulu Başkanı Samim Sivri, Yırcalı’nın çantacı değil gerçek bir yatırımcı olduğunu belirterek, ortağına sahip çıktı. Sivri, EPDK’dan bir yazı geldiği takdirde gerekli düzenlemeyi yapacaklarını açıkladı.

EPDK dan Egeli patronlara enerji şoku!

Sinan DOĞAN/EGEDESONSÖZ - Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) bazı enerji üretim lisanslarını iptal etmesi, Egeli işadamı ve sanayicileri de vurdu. EPDK, 100’ün üzerinde Egeli patronun hisselerinin olduğu Enda Enerji Holding’in en büyük hissedarlarından olan Balıkesirli ünlü işadamı Rona Yırcalı’nın da bazı lisanslarını iptal etti.  Rona Yırcalı’nın enerjide faaliyet göstermesini de 3 yıl boyunca yasakladı. Bu durum, Yırcalı’nın Enda Enerji Holding’in en büyük şirketi Egenda’da yüzde 10. 52 hissesi olması nedeniyle Egelilerin çok ortaklı enerji şirketini de belirsizliğe sürükledi.  Enda Enerji Holding Yönetim Kurulu Başkanı Samim Sivri, EPDK’dan henüz bir yazı gelmediğini belirtirken,  geldiği takdirde gerekli düzenlemeleri yapacaklarını söyledi.
EPDK, kısa süre önce Boydak Grubu’nun yanı sıra Balıkesirli sanayici Rona Yırcalı ve şirketlerinin de bazı üretim lisanslarını iptal etti.  Gerekçe ise firmaların çantacılık olarak tabir edilen enerji lisanslarını aldıktan sonra bir süre elinde tutup sonra yüksek fiyata başkasına devretmesi olarak gösterildi. Yırcalı’ya ait Polatbey Enerji’nin Ayvalık-1 projesinin üretim lisansını iptal eden EPDK, 1 milyon 80 bin liralık teminata da el koydu. Ayrıca, Sinan Yırcalı ve Kırcalı ailesine ait Karesi Enerji’nin enerjide faaliyet göstermesini 3 yıl boyunca yasakladı. Bu karar, Yırcalı’nın kurucusu ve büyük hissedarı olduğu Enda Enerji’de de şoka neden oldu.  Ayrıca EPDK’nın lisans iptallerine devam edeceği söylentisi de Enda’nın elindeki bazı projelerin henüz düşük tamamlanma oranına sahip olması nedeniyle endişe yaratıyor.

‘YIRCALI ÇANTACI DEĞİL’
Enda Enerji Holding Yönetim Kurulu Başkanı Samim Sivri, Rona Yırcalı ve grubunun çantacı değil yatırımcı bir grup olduğunu belirterek, ortaklarına sahip çıktı. Enerji lisanslarının iptali ile ilgili yeni bir düzenleme olacağını belirten Sivri, “Bizim duyduğumuza göre eylül ayında açılışta kanun değişikliğini meclis yapacak. Başbakanın bu konuda talimatı varmış. Birtakım lisanslar üretim safhasında bir çok problemle karşılaşıyor. ÇED ile ilgili sıkıntılar var. Bazı şeyler tıkanıyor. Bildiğim kadarıyla Rona Yırcalı yatırımcı bir grup. Herhalde yetkililer bunu düzeltecek. Yasa ile bütün sektörü düzenleyecekler. Hiç iş yapmayanlar ayıklanacak” dedi.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Cep’e zam geliyor: 50 milyon aboneye kötü haber
Tüketiciler Derneği Genel Başkanı Aydın Ağaoğlu, yaklaşık 50 milyon abonesi ...
İzmir sakızda Komşu’yla rekabete hazır!
İzmir Orman Bölge Müdürlüğü, sakız üretiminde Akdeniz ülkeleri arasında ...
5 dershaneye 111 bin lira ceza!
Rekabet Kurulu, haklarında soruşturma açılan 5 dershaneye toplam 111 bin ...
 
Borsa İstanbul’dan flaş Bank Asya kararı
Borsa İstanbul, Bank Asya işlem sırasının kapalılık halinin ortaklık yapısındaki ...
Cari açık 4 milyar dolar
Haziran ayında cari açık 4 milyar doları aşarak beklentilere yakın geldi. ...
Şarap sektörünün duayeni sert konuştu: Galon galon isyan!
Sektörle ilgili çarpıcı açıklamalar yapan şarap sektörünün duayeni Coşkun ...
 
Bağ-Kur'a borcu olanlara kötü haber: Sessiz sedasız kalktı
Bağ-Kurlular için yeni dönem, bir hafta öncesine göre ‘daha borçlu’ başladı. ...
Petkim’in vergi cezası silindi
Petkim’e geçtiğimiz yıl sonunda kesilen 19.2 milyon liralık vergi ve ceza, ...
BMC’de şok: İşçi kıyımı mı başladı?
TMSF tarafından Ethem Sancak ve ortaklarına satışına onay verilen BMC’de ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Türkiye'nin 'en güzeli' İzmir'e!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva