HABERLER>EKONOMİ
13 Ağustos 2014 Çarşamba - 15:58

BMC’de şok: İşçi kıyımı mı başladı?

TMSF tarafından Ethem Sancak ve ortaklarına satışına onay verilen BMC’de işçiler ödeme beklerken işsiz kaldı. Geçtiğimiz aylarda 29 kişinin işine son verilen BMC’de bu haftada 29 kişi kapı önüne kondu. BMC’de işten çıkarılanların arasında işyerinde örgütlü olan Türk-Metal Sendikası ile ters düşen işçilerin de olduğu öne sürülüyor. İşten çıkarılacak işçi sayısının 200’ü bulacağı belirtiliyor.

BMC’de şok: İşçi kıyımı mı başladı?

EGEDESONSÖZ - Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından işadamı Ethem Sancak’ın Yönetim Kurulu Başkanı olduğu ES Mali Yatırımlar’a 751 milyon liraya satılan BMC’de işten çıkarmalar hızlandı. Bir süredir emekliliği gelenleri 29’ar kişilik gruplar halinde işten çıkaran BMC, bu haftada 29 kişinin işine son verdi. BMC’de işten çıkarılanların arasında işyerinde örgütlü olan Türk-Metal Sendikası ile ters düşen işçilerin de olduğu öne sürülüyor.

İşten çıkarmaların Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın müdahalesini önlemek için 29’ar kişilik gruplar halinde yapıldığı önü sürülürken, işten çıkarılacakların sayısının 200’ü bulacağı belirtiliyor.

‘SENDİKA-PATRON İŞBİRLİĞİ Mİ?’
BMC’de çalışan bir işçi, geçtiğimiz aylarda emeklilerden oluşan 29 kişilik bir grubun işten çıkarıldığını, şimdi de yine aynı sayıda işçinin kapı önüne konduğunu söyledi. BMC’li işçi, işyerinin TMSF’ye geçtiği dönemde hem BMC yönetimini hem işyerinde örgütlü sendikayı eleştiren işçilerin hedefe konduğunu belirterek, “İşten çıkarılan 29 işçi arasında emekliliği gelenler ile sendika ile ters düşenler de var” dedi.

Öte yandan geçtiğimiz ay Egedesonsöz’e açıklama yapan BMC Genel Koordinatörü Cemal Öztürk de BMC'de 583 kişinin çalıştığını, üretim arttıkça yeni işçi almayıp evde bekleyen 1100 BMC çalışanına öncelik vereceklerini söylemişti. Öztürk, "Üretime başladığımızda önceliği onlara vereceğiz. Evde bekleyen çalışanlarımıza sağlık hizmetlerinden yararlanmaları için her ay 10 gün maaş ödüyoruz. Maaş alacaklarını 36 takside bölmüştük. Bugüne kadar 9 taksit ödemiştik. Kalanını da bir ay içinde peşin ödeyeceğiz" demişti.

ÜÇ ORTAKLI BMC
BMC’yi alan ES Mali Yatırımlar’ın Sahibi Ethem Sancak, firmanın yüzde 50 hissesini Katar Silahlı Kuvvetleri Endüstri Komitesi’ne satmıştı. Geçtiğimiz hafta da Öztreyler Firması’nın Sahibi Talip Öztürk ve Ahmet Öztürk, ES Mali Yatırımlar’a ortak olmak için Rekabet Kurulu’na başvurmuştu. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), BMC'nin ES Mali Yatırım’a satışına geçtiğimiz 17 Temmuz’da karar vermişti. BMC’yi devralmak için gerekli bir aylık süre önümüzdeki günlerde doluyor. Sancak ve ortaklarının ek süre isteyip istemeyeceği de merakla bekleniyor.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
seda caner 14 Ağustos 2014 Perşembe 10:43

BMC nin eski KİT yapısından kurtulup, izmir ve Türkiye nin yüz akı olması acil tehir edilmez bir görev.Milli buluşu üstün ve nitelikli şirketlere ihtiyacımız çok; on BMC ye yüz BMC ye ihtiyacımız var.

Yorumu oyla      13      5  
silo 14 Ağustos 2014 Perşembe 09:16

Türk iş mii??? yazıkkk

Yorumu oyla      12      6  
eski bmc'li 13 Ağustos 2014 Çarşamba 20:54

Yılbaşından beri devam ediyor çıkışlar. Önce yöneticiler, ardından emekli beyaz yakalılar, onların ardından da yine beyaz yakalı kadrosundan çıkışlar yapıldı. Bu duruma sevinen işçi arkadaşlar bile vardı ne yazık ki. Sıranın onlara da geleceğini düşünmüyorlardı. Şu anda üretimde olmayan bir tesis için kadro çok fazla. Tam kapasite üretime geçmek için aylar gerekli. Bu yüzden ihtiyaç fazlası personeli çıkartmaya devam edecekler.

Yorumu oyla      15      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan doğruladı: Yeni havalimanının adı...
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, 3. havalimanına ...
Üç büyüklerde mali deprem!
Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray'ın Borsa İstanbul'da işlem gören şirketlerinde ...
S&P’den Türkiye’yi sevindiren tahmin
S&P Direktörü Kıdemli Ekonomist Lysenko, “Türkiye'nin bu yılki büyüme ...
 
Battık: İzmirli’nin 'takipteki' borcu 2 milyar!
Ekonomide yaşanan sıkıntı, vatandaşın bankalara borcunu katladı. Bankacılık ...
Bomba iddia: 3.havalimanının sır gibi saklanan ismi…
Sır gibi saklanan İstanbul’daki üçüncü havalimanının ismi, Erdoğan Çankaya’ya ...
Koç'tan Köşk seçimi yorumu
Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, "Ülkemizin, ilk kez halkın ...
 
İzmir’de verginin kaptanı değişti
İzmir Vergi Dairesi Başkanlığı’na Vergi Denetim Kurulu İzmir Küçük ve ...
TED Denizli Koleji’ne iş dünyasından yoğun ilgi
Ülkemizin eğitim alanındaki en köklü kuruluşlarının başında gelen ve yeni ...
EGİAD eğitecek İzmirli kadınlar kendini savunacak!
Ege Genç İşadamları Derneği(EGİAD), kadına yönelik şiddetin ve kadın cinayetlerinin ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva