HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
10 Mayıs 2024 Cuma - 10:47

Büyükşehir'de çifte borçlanma gündemi... Toplam 900 milyon TL!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Büyükşehir Belediyesi ve İZSU için iki ayrı borçlanma talebini Mayıs ayı olağan meclis oturumuna getirme kararı aldı.

Büyükşehir de çifte borçlanma gündemi... Toplam 900 milyon TL!

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Mayıs ayı olağan meclis oturumunun gündemi belli oldu. Birçok maddenin yer aldığı oturumda en dikkat çekici maddeler ise İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ve İZSU'nun İller Bankası'ndan kullanmak istediği krediler oldu.

Büyükşehir Belediyesi için faizler hariç 500 milyon TL'lik kredi kullanma yetkisi isteyen Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, ayrıca İZSU içinde faizler hariç 400 milyon TL'lik kredi kullanmak için meclis onayı isteyecek.

İlgili meclis gündem maddeleri şu şekilde;
"Yatırım ve kamulaştırma harcamaları için İller Bankası A.Ş.'den 500.000.000,00-TL (Faiz hariç) gayri nakdi kredi kullanılmasına, krediden kaynaklanacak anapara, faiz, denetim giderleri, komisyon, vergi, resim, harç, ücret vs. ödemelerin, İller Bankası A.Ş.'ce teminat olarak alınacak Belediyemiz gelirlerinden ve İller Bankası A.Ş. ve Hazine ve Maliye Bakanlığınca dağıtılan yasal paylarımızın mevzuattan kaynaklanan herhangi bir kesinti oranına bağlı kalmaksızın tamamından (%40'ın dışında ve %100'üne kadar) karşılanmasına, kredi teminatına konu gelirlerden krediye ilişkin ödemelerin karşılanamaması halinde; İller Bankası A.Ş’ce talep edildiği takdirde bu krediyle elde edilen tesis, inşaat ve her nevi gayrimenkul ile araç, gereç ve malzemenin, aynı şartlarda ve talep tarihinde İller Bankası A.Ş. adına ipotek veya rehin edilmesine, İller Bankası A.Ş.'ce talep edildiği takdirde Belediyemiz mülkiyetinde bulunan kamu yararına tahsis edilmemiş, meclisimizce belirlenecek ve İller Bankası A.Ş tarafından uygun görülecek gayrimenkulleri İller Bankası A.Ş.'ye ipotek vermeye, Belediyemizin her türlü gelir, hak ve alacaklarını İller Bankası A.Ş.'ye terhin ve temlik etmeye, Belediyemize ait her türlü ticari işletmeyi İller Bankası A.Ş.'ye rehin vermeye, İller Bankası A.Ş.'ce Belediyemize kullandırılacak krediye ilişkin olarak her türlü sözleşmeyi ve evrakı imzalamaya ve kredi ile ilgili devam eden işlemleri yürütmeye, İller Bankası A.Ş'nin mevcut mevzuatı ve bunda meydana gelebilecek her türlü değişiklik çerçevesinde, 5393 Sayılı Belediye Kanununun 68. maddesinde yer alan koşulların yerine getirilmesi kaydıyla krediye konu işle ilgili her türlü işlemi yapmaya İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil TUGAY'ın yetkilendirilmesi hususlarının görüşülmesi."

"Belediyemizin bağlı kuruluşu olan İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi (İZSU) Genel Müdürlüğünün İller Bankası A.Ş’den kullanacağı yatırım ve diğer harcamalar işi için olmak üzere toplam 400.000.000,00-TL (faiz hariç) gayri nakdi kredi kullanılmasına, krediye ilişkin düzenlenen kredi sözleşmelerinden kaynaklanan her türlü ödeme yükümlülüğünü sözleşme hükümleri çerçevesinde yerine getirememesi ve/veya kredi teminatlarının yetersiz kalması halinde Büyükşehir Belediyemizin Hazine ve Maliye Bakanlığınca ve/veya Banka tarafından dağıtılan yasal paylarının mevzuattan kaynaklanan herhangi bir kesinti oranına bağlı kalmaksızın tamamının garanti olarak gösterilmesi ve konuya ilişkin her türlü iş ve işlemlerin yürütülmesi için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil TUGAY'ın yetkilendirilmesi hususlarının görüşülmesi."

 
Anneler Günü'ne geri sayım... 1 çiçek 50 lira!
 
CHP'li Kılıç 'soruşturma açılmalı' dedi: Foça'da 'ÇEDES' skandalı!
YORUMLAR
Toplam 14 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mgt 12 Mayıs 2024 Pazar 11:20

İzmirin geleceği ile oynuyorlar çok yazık bunların ekonomiden anladığı yok hala genel sekreter kim olsunu bitiremediler iş yapana kadar 5 yıl geçer yeni seçim gelir cemil gider başkası gelir ye kürküm ye hesabı

Yorumu oyla      0      0  
Nazik ziyaretler 11 Mayıs 2024 Cumartesi 10:23

Boş işler adamı(!) 35 yıldır kimsenin yapmadığı Buca'da metroya başladı. Kurtarıcı diye gelen kişinin bıraktığı belediyeye daha yeni haciz geldi.

Yorumu oyla      0      0  
Anonim 11 Mayıs 2024 Cumartesi 08:17

Boş işler adamı soyer ve beceriksiz ekibi belediyeyi batırdı cemil başkan toparlamaya çalışacak!

Yorumu oyla      0      1  
Toprak 10 Mayıs 2024 Cuma 20:31

Daha gelir gelmez işci cikariyonuz seçimden önce vaatler sözler veriliyor seçim zamanı onca işci alınıyor bilen bilmeyen torpili olan girdi şimdi emeklinin yerine en yakınını alınma kararını onaylamiyorsunuz bunların hepsi koltugunuza oturana kadarmi boş beleş çalışmayan belediyeye alın yakismiyor başkan size bu bu hakları kimsenin elinden alamazsınız anne babası emek verdiyse cocuguda onun yerine alınır bildiğim kadar bu çoktandır var

Yorumu oyla      0      0  
Munzur 10 Mayıs 2024 Cuma 15:45

Mühürlerinizi baş şöförleri değiştirin sendikalara yakın olan çalışanlar araçlarla evlerine gidip geliyor. Balçova dan kemal paşaya gidenler var koca kamyonlarla.

Yorumu oyla      5      0  
serdar yılmaz 10 Mayıs 2024 Cuma 15:38

İzmir BB için bugünler güzel günler.Bu kadar borç nasıl çervrilecek Hele bu yönetim hiç çeviremeyuecektir.Esas sıkıntılı günler 2025 de yaşanacak

Yorumu oyla      3      1  
10 Mayıs 2024 Cuma 13:46

BU BELEDİYELERDE TORPİL OLDUKÇA, GEREKSİZ TONLA ADAM MAAŞ ALDIKÇA İKİ YAKA İLİKLENMEZ, ANCAK MAAŞ ÖDER.

Yorumu oyla      9      0  
10 Mayıs 2024 Cuma 13:42

Madem borçlanma isteyecektiniz, ne diye yüzde 50 indirim diye söz verdiniz?

Yorumu oyla      6      0  
KEMAL HAS 10 Mayıs 2024 Cuma 13:00

anne babası belediye çalışanı diye emekli olunca çoçuğunun işe alınması ne büyük haksızlk liyakat nerde sosyal belediyecilik nerde

Yorumu oyla      8      1  
Gaziemirli 10 Mayıs 2024 Cuma 12:32

Cemil bey bu iş bilmez, liyakatsız umut tekini nasıl izelmanın başına müdür yaptın? Bunun Gaziemir'de bir tane seven yok, hiç bir işe yaramayan biri yıllarca Karabağlar belediyesinde Bankamatik olarak havadan haybeden maaş aldı. Sen nasıl bu kişiyi böyle önemli bir kurumun başına atadın? Yazıklar olsun nerde liyakat, nerde bilgi birikim yöneticilik ? Cemil bey inan 2 tane kuzu emanet edilmez bu iş bilmeze... Dilerim tez zamanda bu yanlıştan dönersin kurum içinde bile bu atamana çok tepki var çook!

Yorumu oyla      6      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aydın Büyükşehir Belediyesi Salavatlı Mahallesi’nin yolunu yeniledi
Aydın Büyükşehir Belediyesi vatandaşların yaşam konforunu arttırmak için ...
Urla’da pankart sallandı… Kayyum borç taktı!
Urla Belediyesi, belediyenin mali tablosu ile ilgili son durumu açıkladı. ...
Aydın Büyükşehir Belediyesi'nden Kuşadası'nda temizlik seferberliği
Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı temizlik ekipleri, Aydın kent genelinde ...
 
Büyükşehir'den temiz enerji hamlesi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi hizmet verdiği tesislerde enerji yönetim sistemine ...
Sosyal medyada duyurdu... Başkan Gümrükçü baba oldu
Çiğli eski Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, baba olduğunu sosyal medya hesabı üzerinden paylaştı.
Bornova’da 'Ehlibeyt' buluşması
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Yeşilova Ehlibeyt Cami Derneği tarafından ...
 
Karabağlar'da 'Gülsima' kararı... CHP ve AK Parti'den örnek davranış
Mecliste Karabağlar sınırları içerisinde yaşayan ve SMA TİP-1 rahatsızlığı ...
Aliağa, satranç turnuvasına ev sahipliği yapacak
Aliağa Belediyesi’nin bu yıl 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ...
Konaklı ‘Minik Kalpler’den Anneler Günü sürprizi
Konak Belediyesi yaklaşan Anneler Günü öncesi Oyun Odası’nın minik kursiyerleriyle ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva