HABERLER>POLİTİKA
10 Ağustos 2013 Cumartesi - 15:45

Baykal’dan adaylık için ‘yargıç’ önerisi

Antalya’nın Kemer İlçesi’ne gelen CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal ile beraberindeki Antalya milletvekilleri, partililerle bayramlaştı. Gençlerle ve partililerle hatıra fotoğrafı çektiren Baykal partisinin yerel seçimde tüm adayları yargıç gözetimindeki ön seçimle belirlemesini istedi.

Baykal’dan adaylık için ‘yargıç’ önerisi

ANTALYA - CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal ve Antalya milletvekilleri Arif Bulut, Yıldıray Sapan, Osman Kaptan ile eski İl Başkanı Özer Ülken, Kumluca İlçesi’nde partililerle bir araya geldi. Partililerle bayramlaşan ve bir süre sohbet eden Deniz Baykal, basın mensuplarına Ergenekon davası sürecini değerlendirirken, yapılan haksızlıklar, hukuksuzluklar karşısında içinin çok dolu olduğunu söyledi. Baykal, "Hukuk adalet arayışının bir parçasıdır. Her mahkemenin aldığı karar, hukukun gereği değildir. Önemli olan hukukun değil, adaletin gereğinin yerine getirilmesidir" dedi.
 
Deniz Baykal, birilerinin çıkıp ’Mahkemeler hukuki bir hesaplaşma içindedir’ dediğini kaydederken, "Değerli arkadaşlar hukuk ayrı, hesaplaşma, kavga, mücadele, intikam, 'Ben sana gösteririm' ayrıdır. Yani, hukukta böyle bir şey yok. Hakim kimsenin hasmı değildir, hakim kimsenin düşmanı değildir. Hakim kimseye peşin fikirli değildir. Peşin fikirli olduğu zaman orda hukuk yoktur" dedi.
 
CHP ADAYLARI VE ÖNSEÇİM
Bir partilinin önümüzdeki yıl yapılacak yerel seçimde CHP’nin adaylarının belirlenmesi için ön seçim yapılıp yapılmayacağını sorması üzerine Deniz Baykal, yerel seçimlerde CHP’nin adaylarının mutlaka yargıç gözetiminde, bütün parti üyelerinin katılacağı bir önseçimin yapılarak tespit edilmesi ve ardından sandıktan kim çıkarsa çıksın ’CHP’nin adayı budur’ diyen bir anlayışın benimsenmesi gerektiğini söyledi.
 
‘ORTADA KUTLANACAK BİR BAYRAM YOK’
Daha sonra Finike İlçesi’ne geçen Baykal ve beraberindekiler, parti teşkilatının düzenlediği bayramlaşma törenine katıldı. Burada da Ergenekon davası ile ilgili açıklamalarda bulunan Baykal, bayramın buruk olduğunu söylemenin bile hafif kalacağını belirtti. Baykal, "Ortada kutlanacak bir bayram yok. Derin üzüntüler ve acılar var. Eskiden ’Bayram buruk geçti’ ifadesini kullanırdık. Bu kelime artık yaşanan derin üzüntülere hafif kalıyor" dedi. (dha)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 19 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ibrahim yüncü 11 Ağustos 2013 Pazar 14:17

Sn. Baykal'ın döneminde, yargıç gözetimi ile ön seçim yapılıyordu da şimdi yapılmıyorsa tamam... Yok, bu yeni bir buluş ise kendi zamanında neden düşünemedi?

Yorumu oyla      16      5  
baytak 11 Ağustos 2013 Pazar 14:02

BAYKAL’I BİLMESEK DEMOKRAT OLDUĞUNA İNANACAĞIZ. BAYKAL, “CHP bütün adaylar yargıç gözetimindeki ön seçimle belirlemesin” demiş. BAYKAL’A hiç kimse “sen 17 yıl CHP genel başkanlığı yaptın. Kaç kez ön seçim yaptın?, Bütün muhalifleri neden partiden attın?” diye sormamış mı?

Yorumu oyla      16      5  
T.C HALK 11 Ağustos 2013 Pazar 13:59

YA YA YA ŞA ŞA ŞA DENİZ BAYKAL ÇOK YAŞA YILLARDIR BU PARTİDE ÖRGÜT ÖN SEÇİM OLSUN DİYE SENİN GENEL BAŞKAN LIĞIN DÖNEMİNDE ÇAĞRIDA BULUNURKEN GI GIN ÇIKMIYORDU DUYMAZDAN GELİYORDUN ŞİMDİMİ AKLINA GELDİ YARGIÇ GÖZETİMİNDE OLSUN DİYORSUN UYANDA BALIĞA GİDELİM ÖRGÜT PARALI BELEDİYE BAŞKANI İSTEMİYOR PARALI MİLLET VEKİLİ İSTEMİYOR K.KILIÇDAROĞLU DA SÖZ VERDİ BU PARTİDE KORKU İMPARATORLUĞUNU YIKACAGIZ ARTIK ÖRGÜTÜN İSTEDİĞİ GİBİ ÖN SEÇİM İLE ADAYLAR BELİRLENECEK HANİ VERİLEN SÖZLER BUHAR OLUP UÇTU...

Yorumu oyla      19      5  
muhasebe 11 Ağustos 2013 Pazar 13:49

Arıf ısımlı okuyucu bız baykalın sadece onsecım soylemını eleştırıyoruz,farklı yone cekme...

Yorumu oyla      14      5  
EKREM TURAN 11 Ağustos 2013 Pazar 13:19

Sayın eski genel başkanım deni beyin ön seçim önerisine katılmak mümkün degil, çümkü yaklaşı 17 yıl partinin genel başkanlığını yaptınız partiyi yerelde ve genelde ön seçim geleneyi haline getirmediniz şimde ne olduda ön seçim istiyorsunuz. ha ön seçime karşı degiliz fakat geçmişte yapılan yanlışları yanıt vermek durumundayız.

Yorumu oyla      14      5  
Mustafa Can 11 Ağustos 2013 Pazar 12:09

Artık bugün yapılacak önseçiminde sağlıklı bir sonuç vereceğine inanmıyorum. Önseçim yapacak parti, bunu 5 yıl önve açıklayacaktı ki, aday olacaklar 5 yıl boyunca çalışsın ve kendilerini üyelere tanıtabilsin. Parti içi demokrasi çalışmadığı için benim bildiğim bir çok aydın, partiye üye olmaya gerek görmemekte.Maalesef kendi ilçem Gaziemir'de de bu yüzden insanlar çaresizlik içinde mevcut aday adaylarının hiç birini tercih etmemekte. CHP bir açmaza doğru sürükleniyor.

Yorumu oyla      15      5  
soner 11 Ağustos 2013 Pazar 02:04

buna kargalar gülmez küfür eder Baykal efendi sanki daha önceki 15 20 yıl ben vardım koltuk gidince demokrasi şimdikilerde gelirken önseçim dediler şimdi olmaz niye üye yapısı sağlıklı değil vala bende sizleri sağlıklı bulmuyorum önseçim olursa sen ben bizim oğlan olmayacak çkar ilişkisi yara alacak hey gidi chp hey siz daha çok beklersiniz iktidarı akpnin demokratlığına bakacağınıza dönün kendi evinizin önünü temizleyin

Yorumu oyla      13      6  
Arif 11 Ağustos 2013 Pazar 01:10

Alta yazılı yorumculara;Siz önce genel başkanlığa ilk geldiğinde ön seçim sözü veren % 40 oy almazsam istifa ederim diyen Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirin.Keşke herkes Deniz Baykal kadar partili olsa,keşke herkes Deniz Baykal kadar CHP ve altı ok'a inanıp emek verse yeni meni değil gerçek CHP'li olunmalı...

Yorumu oyla      12      12  
MUHASEBE 10 Ağustos 2013 Cumartesi 23:52

DOGRU SOYLUYOR! DONEMIN IL BASKANI OLAN SAYIN ALAADDIN YUKSELI BABAM GOREVDEN ALMISTI! Ahh CHP AHHH YAZIK EDIYORLAR! ATATURK CHP YI KESKE KURMASAYDI DA BUGUN O KADAR UZULMESEYDIK!

Yorumu oyla      15      6  
muharrem ekti 10 Ağustos 2013 Cumartesi 21:29

eski genel başkanımıza katılıyorum yıllardır önsecim yapıyordu şimdi önsecim yapmassak ayıp olur yine birşey düşünüyo ama demokrasiyi çürüten siz ve kadrolarınız değilmi denize düşen yılana sarılır ya aynı hesap ....?

Yorumu oyla      17      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti’den Kocaoğlu’na ‘şark kurnazı’ çıkışı
Başkan Kocaoğlu’nun ‘Bakan Yıldırım’la yarışmak benim için büyük zevk’ ...
Anayasa masasında 'uzman metni' krizi
Meclis Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nda uzmanların hazırladığı metin krize ...
MHP İzmir’de gündem Arınç ve Ergenekon!
MHP’de gündem değişmiyor. Genel Başkan Yardımcısı A.Kenan Tanrıkulu “Türküleri ...
 
AK Partili Vekil üçüncü çocuğuna hamile ama…
Üçüncü çocuğuna hamile olan AK Parti Kayseri Milletvekili Pelin Gündeş ...
MHP İzmir bayramlaştı: Demokrasi ve sürpiz aday vurgusu
MHP İzmir, Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, ...
'Bu iktidara demokratik bir şamar indirmek zorundayız'
Denizli CHP Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, Türkiye'nin ...
 
Dışişleri’nden Lübnan uyarısı: Gitmeyin
Bakanlık vatandaşları Lübnan'a seyahat edilmemesi konusunda uyardı. Lübnan'daki ...
Kardeş Kılıçdaroğlu Buca meclis üyesi adayı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kardeşi Celal Kılıçdaroğlu, İzmir'in ...
Arınç'tan 'Vardar ovası'na rakı vetosu!
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, bayram ziyaretine gittiği Bursa’daki ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Türkiye'nin 'en güzeli' İzmir'e!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva