HABERLER>POLİTİKA
10 Ağustos 2013 Cumartesi - 14:47

AK Parti’den Kocaoğlu’na ‘şark kurnazı’ çıkışı

Başkan Kocaoğlu’nun ‘Bakan Yıldırım’la yarışmak benim için büyük zevk’ açıklamasına sert yanıt geldi.

AK Parti’den Kocaoğlu’na ‘şark kurnazı’ çıkışı

İZMİR - AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Aziz Demir, ‘Yerel seçimlerde Binali Yıldırım’la yarışmak zevk verir’ açıklaması yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu, Bakan Yıldırım üzerinden prim yapmakla suçladı. Demir “Binali Yıldırım ile yarışmak; projeyle, hizmetle, eserle yarışmakla olur. Sayın Kocaoğlu’nun bu yaptığı kelimenin tam anlamıyla şark kurnazlığıdır. Kendi isminin Binali Yıldırım gibi hizmette marka olmuş bir bakanın ismiyle beraber anılmasını istiyor, bu sayede herkesçe maruf olan ‘beceriksiz başkan’ imajından sıyrılmayı hedefliyor” dedi.

Yazılı açıklama yapan AK Partili Demir, Kocaoğlu’nun, Bakan Binali Yıldırım üzerinden prim yapma gayretini şaşkınlıkla izlediklerini söyledi. Demir “Sayın Aziz Kocaoğlu’nun yaptığı açıklamayı oldukça manidar buluyoruz. Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en başarılı, en yatırımcı ve en çalışkan bakanlarından birisi olan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Binali Yıldırım’ın ismi üzerinden prim yapmaya çalışmasını hayretle izliyoruz. Devletin kasasından bir kuruş para harcamadan dünyanın en büyük havalimanlarından birisini Türkiye’ye kazandıracak olan, denizin altından iki kıtayı birleştiren mega projenin mimarı, binlerce kilometre otoyolun ve duble yolun, hızlı trenin, ülkenin birçok köşesine yapılan yeni havalimanlarının, limanların, haberleşme alanındaki birçok yeniliklerin altında imzası olan Binali Yıldırım ile yarışmak; projeyle, hizmetle, eserle yarışmakla olur. Sayın Kocaoğlu’nun bu yaptığı kelimenin tam anlamıyla şark kurnazlığıdır. Kendi isminin Binali Yıldırım gibi hizmette marka olmuş bir bakanın ismiyle beraber anılmasını istiyor, bu sayede herkesçe maruf olan ‘beceriksiz başkan’ imajından sıyrılmayı hedefliyor. Ama kusura bakmasın, İzmirliler bu oyuna gelmez” dedi.
 
YILDIRIM’I ÖRNEK ALSIN
Kocaoğlu’nun, kentin temel sorunları ile ilgilenmesini isteyen Demir “Sayın Kocaoğlu önce üzerine vazife olan işleri yapsın. İzmir Metrosu yılan hikayesine döndü. Sürekli tarih öteleniyor, vaat edilen açılış bir türlü gerçekleşemiyor. Sayın Kocaoğlu önce metroyu tamamlasın, İzmir Körfezi’nde yüzülebileceğini iddia ediyordu şimdi ise maalesef geçmişe geri döndük, körfezdeki koku Sayın Kocaoğlu dışında İzmir'deki herkesi rahatsız ediyor, önce bu işleri halletsin. Türkiye’de son 10 yılda yapılan birçok yatırımın mimarı, ülkenin birçok değişik kentindeki yüzlerce projenin altında imzası bulunan Sayın Bakanımız Binali Yıldırım ile yarışma hevesi kuracağına kendisini örnek alsın. Belki o zaman İzmir’e birazcık olsun hizmet edebilir, ‘beceriksiz başkan’ imajından kurtulabilir” dedi.
 
BİNALİ YILDIRIM, İZMİR İÇİN BÜYÜK ŞANS
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın İzmir için büyük şans olduğunu savunan Demir “Sayın Bakanımız İzmir için çok büyük bir şanstır, büyük bir kazanımdır. Aziz Kocaoğlu’nun bu şansı iyi kullanması gerekiyor. Büyükşehir Belediyesi’nin tüm projelerinde Sayın Bakanımızın desteğini rahatlıkla alabilir, İzmir’e hizmet etmek istiyorsa Sayın Bakanımızla ortak çalışma imkanı bulabilir. Sayın Bakanımızın ortak çalışma ve kent için birlikte hareket etme duygusu ile birçok projede Büyükşehir Belediyesi’ne destek verdiğini biliyoruz. Bakanlık ile Büyükşehir Belediyesi birlikte çalışarak kente önemli hizmetler kazandırılabilir. Yeter ki Kocaoğlu istesin. Bugüne kadar ne istedi de yerine getirilmedi? Sayın Bakanımız her zaman ‘Siz isteyin, talep edin, ben destek vereyim’ diyor. Kendisine tavsiyemiz, Sayın Bakanımızın adı ile gündeme gelmeye çalışmaktan ziyade, hizmet ile gündeme gelmesidir. İzmirliler hizmet bekliyor, kentin birçok önemli sorunu çözüm bekliyor. Bu sorunları halletmenin yolu birlikte çalışma kültüründen, uzlaşı yoluyla hizmet etme gayreti göstermekten geçer.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 16 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ozer 11 Ağustos 2013 Pazar 11:08

AKP li arkadaşlar , cesareti var mı Bakan Beyin Aziz Başkan ile yarışmaya. Türk siyasi tarihinin en büyük farkını yer .

Yorumu oyla      14      6  
Halep Oradaysa 11 Ağustos 2013 Pazar 10:40

Halep oradaysa arşın burada. Lafı dolandırmaya gerek yok. Binali Yıldırım kendine güveniyorsa aday olur. İzmirliler kimi seçeceklerini bilirler

Yorumu oyla      14      5  
can 11 Ağustos 2013 Pazar 01:53

sol görüşlü bir seçmen olarak chplilerin doktora gitmesi lazım diyen arkadaşı kınıyorum.lakin bu söyleminin dışındaki herşeyine katılıyorum.malesef izmir çok geride kaldı kentimiz güngeçtikçe kan kaybediyor.yazık bu kente ve kentliye.zira binali bey aday olursa kesinlikle destekleyeceğim.bir kere şans verelim...

Yorumu oyla      13      8  
private35 11 Ağustos 2013 Pazar 01:34

Binali yıldırım 12 yıldır bakan, 2 yıldır da nedense izmir millet vekili, onada eyvallah hoşgelmiş ama sormak lazım icracı bakan izmire 20 km çevre yolu dışında ki hala harmandalıda ucu beklemekte, ne yapmış.2 yıl oldu 35 proje dendi 2 yılda ne bitti.Elbette Kocaoğlu için yarışmak bir zevktir, demokratik mücadele açısından başka ne söylem yakışırdı kendisine.

Yorumu oyla      13      8  
11 Ağustos 2013 Pazar 01:09

izmir i beğenmeyen arkadaşlar izmir 6-7 yıl sonra çok iyi bir şehir olacak.kuzey ege limanı,yeni havaalanı ve yeni alsancak limanı izmiri ekonomik anlamda çok güçlü yapacak.kuzey ege limanının yıllık getirisi yaklaşık 700 milyon bekleniyor.akparti nasıl ki istanbul a çılgın projeler yapıyorsa izmir e de yapması lazım.uyduruk konak tüneli değil.ne oldu izkaray ile ek metrolar.

Yorumu oyla      12      7  
11 Ağustos 2013 Pazar 01:04

izmir belediyesinin hiç projesi yok demek hiç araştırma yapmamak demek.adamlar her cumartesi yeni bir tesis açıp,yenisinin temelini atıyorlar.yeni vapurlar ve izban trenleri yeni yıldan itibaren geliyor,yeni otobüsler geldi ve gelmeye devam ediyor,ileri biyolik arıtma ve çamur kurutma tesisleri istanbul da bile yok,3 bölge de kentsel dönüşüm çalışmaları yapılıyor,gökdelen bölgesi için projeler var,teleferik yeniden yapılıyor,tramvay yapılacak,metronun kalan kısmı mart da bitiyor ...

Yorumu oyla      14      6  
11 Ağustos 2013 Pazar 00:57

türkiye yi sadece istanbul ve ankara sanan arkadaşlar.hangi hizmetten,hangi başarılı belediyecilikten bahsediyorsunuz.bir çok şehrin altyapısı yok,ulaşım sorunu var,işsizlik sorunu var,çarpık kentleşme var.istanbula 2 bina yapıldı diye türkiye gelişti zannetmeyin.izmir e şu an da yaklaşık devlet ve belediyenin başlattığı yaklaşık olarak 29 milyar dolarlık projeler var.izmir belediyesinin yapığı projeleri de iyi inceleyin ilk önce.

Yorumu oyla      13      6  
ali çaycı 11 Ağustos 2013 Pazar 00:53

belediyecilik denince akla ak parti gelir

Yorumu oyla      13      8  
HASAN TUFAN 10 Ağustos 2013 Cumartesi 23:45

DEVLETİN TÜM İMKANLARIYLA CAKA SATILMAZ. AZİZ BEY HER TÜRLÜ ZORLUĞA RAĞMEN ÇALIŞIYOR, ENGELLEMELERE RAĞMEN.

Yorumu oyla      14      7  
buyuran 10 Ağustos 2013 Cumartesi 23:04

kerntsel dönüşüme gelinceye kadar daha nler var onlara bakmak gerekir gerçekşuki chp belediyelerin büyük bir çogunluğu yerl yönetimde sınıfta kalmıştır ve bu sonuçtada genel seçimlerde chp gene iktidar olamayacaktır bunu da herkes bilsin

Yorumu oyla      15      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Anayasa masasında 'uzman metni' krizi
Meclis Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nda uzmanların hazırladığı metin krize ...
MHP İzmir’de gündem Arınç ve Ergenekon!
MHP’de gündem değişmiyor. Genel Başkan Yardımcısı A.Kenan Tanrıkulu “Türküleri ...
AK Partili Vekil üçüncü çocuğuna hamile ama…
Üçüncü çocuğuna hamile olan AK Parti Kayseri Milletvekili Pelin Gündeş ...
 
MHP İzmir bayramlaştı: Demokrasi ve sürpiz aday vurgusu
MHP İzmir, Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, ...
'Bu iktidara demokratik bir şamar indirmek zorundayız'
Denizli CHP Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, Türkiye'nin ...
Dışişleri’nden Lübnan uyarısı: Gitmeyin
Bakanlık vatandaşları Lübnan'a seyahat edilmemesi konusunda uyardı. Lübnan'daki ...
 
Kardeş Kılıçdaroğlu Buca meclis üyesi adayı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kardeşi Celal Kılıçdaroğlu, İzmir'in ...
Arınç'tan 'Vardar ovası'na rakı vetosu!
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, bayram ziyaretine gittiği Bursa’daki ...
AK Parti'li Hotar: Torba yasa ile ulaşımda eşitliği sağladık
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, 65 yaş üstü yaşlıların, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Türkiye'nin 'en güzeli' İzmir'e!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva