HABERLER>EKONOMİ
23 Eylül 2014 Salı - 16:10

İzmir dünyası randevu krizinde taraf oldu!

İzmir iş dünyası, Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç'tan 6 aydır randevu alamadığını belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na sahip çıktı. İş dünyası temsilcileri, İzmir'in bu tavrı hak etmediğini belirterek, spor altyapısına yatırım için randevu talebinin gerçekleşmesini istiyor.

İzmir dünyası randevu krizinde taraf oldu!

Sinan DOĞAN / EGEDESONSÖZ - Ege Bölgesi Sanayi Odası Meslek Komiteleri Ortak Meclis Toplantısı'nda sanayiciler ile bir araya gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç'a yönelik mesajlarına iş dünyasından destek geldi. Kocaoğlu'nun "6 aydır her gün arıyorum. Daha randevu alamadım. Bu ayıp bana yeter" sözünü yorumlayan iş dünyası, başta stadyumlar olmak üzere İzmir'in spor altyapısına yönelik yatırımların gerçekleşmesi için Bakan Kılıç'ın randevu talebini yerine getirmesini istiyor.

"İSTEYEN BELLİ, VERECEK BELLİ'
EGE BÖLGESİ SANAYİ ODASI YÖNETİM KURULU BAŞKANI ENDER YORGANCILAR: "Başkan Kocaoğlu marttan beri randevu beklediğini söyledi. Bunu ihmal olarak görmüyorum ama inşallah bir an önce randevu gerçekleşir. İzmir'in bu stat sorunu da ortadan kalkar. İsteyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı, verecek olan Gençlik ve Spor Bakanlığı. Randevu isteyen belli, verecek olan yer belli. Bir an önce karşılıklı görüşüp protokol hayata geçmeli. Zaten şartları belli... Onun hayata geçmesini sağlamak en önemli hedef."

"FARKLILIKLAR UZLAŞILARAK AŞILMALI"
EGE SANAYİCİLERİ VE İŞADAMLARI DERNEĞİ YÖNETİM KURULU BAŞKANI MUSTAFA GÜÇLÜ: "Tabi ki üzücü... Şimdi böyle farklı yaklaşımlar, düşünceler görüşülerek uzlaşılarak aşılacaktır. Umarım görüşme Bakanın son dönemdeki yoğun siyasi programı nedeniyle gerçekleşmemiştir. Hemen gerçekleşerek işte bu noktalarda somut bir neticeye yönelinmesini tabi ki çok arzu ediyoruz."
 
"KİMSENİN RANDEVU VERMEME LÜKSÜ OLAMAZ"
EGE BÖLGESİ SANAYİ ODASI MECLİS ÜYESİ ENVER OLGUNSOY: "Sayın Kocaoğlu kibarlık etmiş, o ayıbın ona değil başkalarına ait olduğunu ironi yoluyla dile getirmiş. Türkiye'nin üçüncü büyük şehrinin başkanına randevu vermemek gibi bir lüks olamaz. Başbakanın da olamaz reis-i cumhurun da olmaz. Hiç farketmez. Ayrıca ironi yapmasına da gerek yok. O ayıp başkalarına ait. Sayın Başkan bütün sevecenliği ile her zaman kucağını açıyor ama onlar kucaklarını kapatıyorlar."
 
"İZMİR BUNU HAK ETMİYOR"
İZMİR ATATÜRK ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ YÖNETİM KURULU BAŞKANI HİLMİ UĞURTAŞ: "Eğer Başkan doğru söylüyorsa, ki mutlaka doğru söylüyordur, böyle bir şey varsa en basitinden doğru değil. Türkiye'nin üçüncü büyük kentinin başkanının telefonuna çıkmaması, randevu vermemesi kabul edilebilir değil. İzmir'e iktidarın bakış açısından bakarsak,  kazanmak istiyorsanız vermeniz gerekenden daha fazlasını vermeniz gerekiyor o şehre. İyi bir politikacıysanız böyle yapmak lazım... Yoksa böyle gererek yapmak doğru değil. Bir İzmirli olarak üzüldüm. Benim büyükşehir belediye başkanım bunu hak etmiyor. En azından İzmir'i temsil ediyor. Kendisi İzmir'in oylarıyla buraya geldi. Demek ki siyasiler seçimlerden sonra bize o partiyi bu partiyi bırakın derken, kendileri bunu yapılıyor. Bunlar doğru değil. Tabi Spor Bakanı bu konuda ne düşünür, onu dinlemek lazım. Ama 6 ay hiçbir şekilde kabul edilecek bir süre değil."

"SİYASİ ÇEKİŞMENİN ORTASINDAYIZ"
KEMALPAŞA SANAYİCİ VE İŞADAMLARI DERNEĞİ BAŞKANI-EBSO MECLİS ÜYESİ AYTEKİN ÖZTAŞ:  "Burada tamamen siyasi bir çekişmenin ortasındayız. Bir türlü randevu verilmemesini mantıklı bulmuyorum. Siyasi polemiğin sonucu İzmir sıkıntı yaşıyor. Olay bu, gerçekten süreç bu şekilde işliyorsa..."



SPOR ZİRVESİ ÖNERİSİ
Altay 2. Başkanı Mustafa İduğ, İzmir'in stat sorunu için Ankara'da bir spor zirvesi düzenlenmesini önerdi. Zirveye Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun davet edilmesini öneren İduğ, "Zirveyi İzmir'in tüm partilerden milletvekilleri organize etmeli. Milletvekilleri destek olmalı. Aziz Başkan Alsancak'a portatif tribün kurulması önerisini getirdi. Bu öneri çok güzel, değerlendirilmesi gerekiyor. Bu konuda Aziz Başkan yalnız bırakılmamalı. Ortak bir söyleme ihtiyacımız var" dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yaşar’da yeni akademik yıl heyecanı
Yaşar Üniversitesi, 2014-2015 akademik yılına Selçuk Yaşar Kampüsü’nde ...
Evcil hayvanların renkli dünyası Pet Show’da
On binlerce hayvan severin merakla beklediği PET SHOW 2014 17. Evcil Hayvan ...
Ve Apple’ın yeni harikası Türkiye’de satışta
Apple'ın 26 Eylül itibariyle Türkiye'de satışa sunacağı iPhone 6 için ...
 
Kredi kartı sayısında bir yılda dev artış
Bankalararası Kart Merkezi verilerine göre, kredi kartı sayısı son bir ...
Sanayiciye döviz darbesi!
Döviz kurundaki artış sanayiciye zarar yazdı. Ege Bölgesi Sanayi Odası ...
İZKA’nın destek programına rekor başvuru
İzmir Kalkınma Ajansı'nın bilgi iletişim ve sanayi bölgelerini geliştirmek ...
 
Soma’da bir kritik özelleştirme daha
Soma'da 301 maden işçisinin hayatını kaybettiği facianın hemen ardından ...
Altın dibe vurdu, dolar yine zirvede!
Amerikan faizlerinin hızlı artabileceğine yönelik geçen hafta gerçekleşen ...
Almanlardan İAOSB’nin projelerine büyük ilgi
Türkiye’de yürütülen ekonomik, teknolojik ve bilimsel ilerlemeleri yakından ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Emek kutsaldır çünkü...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva