HABERLER>SAĞLIK
8 Mayıs 2024 Çarşamba - 11:48

İzmir’deki hastanede ‘uyuşturucu, dayak, mobbing' iddiaları: Korku filmi değil Ödemiş!

Türk Sağlık – Sen Ödemiş İlçe Temsilcisi Şevket Özfiliz, çalıştığı hastane olan Ödemiş Devlet Hastanesi’nde yaşananlara dair önemli iddialarda bulundu. Özfiliz; hastanede yaşanan nöbet usulsüzlüğünden, yolsuzluğa, evrakta sahteciliğe, sendikal mobbinge, hastaneden uyuşturucu çıkarmaya, hastaya şiddete kadar yaşananları anlattı. Özfiliz, bu yaşananların ise ilçede protokolde olan kişilerin içinde olduğunu iddia etti.

İzmir’deki hastanede ‘uyuşturucu, dayak, mobbing  iddiaları: Korku filmi değil Ödemiş!

Ozan EKİZ / EGEDESONSÖZ – Türk Sağlık – Sen Ödemiş İlçe Temsilcisi Şevket Özfiliz, Ödemiş Devlet Hastanesi’ne dair önemli iddialarda bulundu. Özfiliz’in iddiaları arasında hastanede yaşanan olsuzluk, evrakta sahtecilik, görevi kötüye kullanma yoluyla suçu ve suçluyu bildirmeyerek üstünü örtme, sendikal mobbing, kumpas ve şantaj, orman arazisine haksız yere çökme ifadeleri yer aldı.

‘SÜREÇ 2017 YILINDA BAŞLADI’
Konuyla ilgili olarak Egedesonsöz’e açıklamalarda bulunan Özfiliz, bu sürecin 2017 yılında başladığını ve o dönemden beri halen daha devam ettiğini belirterek, “2017 yılında ‘Ödemiş Devlet Hastanesi’nde Nöbet Usulsüzlüğü’ üzerine bir haber çıktı. Haberden sonra soruşturma açılması için beklendi, hiçbir şey açılmadı. Savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. Kaymakamlıktan engel geldi, soruşturmaya gerek yoktur diye” dedi.

‘KENDİ SENDİKASINDAN OLAN KİŞİLERİN SUÇLARINI ÖRTTÜ’
İddialara konu olan Ödemiş Devlet Hastanesi Sağlık Bakan Hizmetleri Müdürü Vakkas Kara’nın müdürlüğünden sonra kendi sendikasından olan kişilerin suçlarını örttüğünü iddia eden Özfiiz, “Bu sürecin ardından 2021 yılına kadar iddialara sebep olan Vakkas Kara isimli bu şahıs müdür yardımcısı ve müdür oldu. Bu koltuklara geldikten sonra bu şahıs suçlarına suç katmaya başladı. Sağlık Sen Sendika İl Başkan Yardımcısı olduğu için kendi sendikasından olan kişilerin suçların üzerini örtmeye başladı. Bu ihbarlardan sonra ben bunları delillendirdim ve CİMER üzerine şikayet ettim. İl başkanım üzerinden Sağlık Müdürlüğü’ne şikayette bulunduk, herhangi bir işlem yapılmadı” dedi.

‘YETKİSİ OLMAYAN BİRİ ENJEKSİYON NÖBETİNE YAZILDI, ENJEKSİYON YAPTI’
Özfiliz, Kara’nın acil serviste enjeksiyon yetkisi olmayan bir çalışanı kendi sendikasından olması sebebiyle ve sadece nöbet ücreti alması için nöbet yazdığını belirterek, “Acil servis enjeksiyon nöbetine şu bir yıl içinde enjeksiyon yetkisi olmayan birine enjeksiyon nöbeti yazılıyor. ‘Bu kişinin yetkinliği yok nöbet tutamaz’ diyenlere ‘idare edin paraya ihtiyacı var’ diyor. Nöbet listeleri kontrol edildi nöbet tutmuş, şahitler de kişinin yetkinliği olmamasına rağmen enjeksiyon yaptığını teyit ediyor. İnsan hayatını tehlikeye atıyor böylelikle” ifadelerini kullandı.

‘HEMŞİRE HASTANEDEN UYUŞTURUCU KAÇIRDI, MÜDÜR MÜDAHİL OLMADI’
Özfiliz, bir hemşirenin hastaneden uyuşturucu madde kaçırdığını ve bunun müfettiş tutanaklarına da yansıdığını belirterek “Yoğun bakımda bir hemşire, hastaneden uyuşturucu ve uyarıcı madde çalıp eve götürüyor. Eski kız arkadaşı bu durumu müdüre anlatıyor, ‘müdür ben ne yapabilirim’ diyerek sessiz kalıyor. Müfettiş geldiği zaman eski kız arkadaşı bu uyuşturucuyu müfettişe tutanak altında teslim ediyor. Bu iddialara rağmen bu hemşire halen daha uyuşturucu ve uyarıcı maddelerin yoğun olduğu bir alanda çalışmaya devam ediyor” dedi.

‘HEMŞİRE 90 YAŞINDAKİ HASTAYA ŞİDDET UYGULADI, YAŞLILARIN YOĞUN OLDUĞU BİRİME VERİLDİ’
Özfiliz, hastane yoğun bakımında bir hemşirenin 90 yaşındaki bir hastaya şiddet uyguladığını ve bu kişi hakkında soruşturma açılmadığını belirtti. Şiddet uygulayan hemşirenin ise daha sonra yaşlıların yoğun olduğu evde bakım hizmetleri birimine verildiğini belirterek, “Yoğun bakımların birinde 90 yaşında F. K . isimli bir hastaya şiddet uyguluyor. Servis sorumlusu bunu öğreniyor ve müdüre bu sağlık memurunu servisten alınmasını istiyor şiddetten dolayı. İlk önce müdür almak istemiyor ama ısrar üzerine almak zorunda kalıyor. Şiddet uygulayan sağlık çalışanı hakkında ne bir tutanak ne de kurum içi soruşturma açılmıyor. Herhangi bir cezai işlem uygulanmıyor. Sistemden incelendiğinde önce covid aşı odasına ardından yaşlıların yoğun olduğu evde bakım birimine veriliyor” dedi.

‘KURUM AMİRİ BU ŞİDDETİN ÜZERİNİ ÖRTTÜ’
Ortada iddialar ve deliller olmasına rağmen kurum amirinin şiddet gösteren hemşireyi koruduğunu iddia eden Özfiliz, “Bir gün sonra hastayı teslim alan hemşire 90 yaşındaki kadının yüzünde ve boynunda gördüğü derideki fiziksel değişimlerini sisteme giriyor. Bir gün önce bunlar yok mesela. Sistemdeki görev yeri değişikliğindeki zamansal çakışmalardan, sistemdeki fiziksel değişiklikler ile bu şiddet iddiaları desteklenmektedir. Kurum amiri şahısın bu olaydan kınama aldığını belirttiği, fakat kınamanın soruşturma sonrasında aldığını göz önüne aldığımızda suçu ve suçluyu örtme işleminin gerçekleştiğini bize göstermektedir. Görevi kötüye kullanmıştır. Şiddete meyilli bu kişinin yaşlılar veya savunmasız olan hastalar ile teması yoğun olan evde bakım biriminde çalıştırmaya devam etmektedirler” dedi.

‘SENDİKANI DEĞİŞTİRİRSEN İZİN İŞİNİ HALLEDERİM DİYORLAR’
Özfiliz, hastanedeki bir çalışana izin vermek için sendikal baskı yaptıklarını anlatarak, “Sendikal mobbing kapsamında düğün hazırlıkları için izin isteyen bir çalışana önce izin verilmeyip sonrasında, sendikacı müdürün temsilcisi gelip ‘bizim sendikaya geçersen izin işini hallederim’ diyor. Çalışan sendikasını değiştirip geçmek zorunda bırakılıyor, geçtikten sonra da izni veriliyor. Müfettiş bu çalışan ile görüştüğünde bu iddiayı doğrulayarak anlatıyor” dedi.

‘MUHAKKİK İDDİALARI İNCELEDİ, BAŞMÜFETTİŞ İSTEDİ’
İddiaların ardından 2021 yılında muhakkik geldiğini ve incelemeye başladığını belirten Özfiliz, “En son 2021’in Ağustos ayında iddialarımla ilgili paylaşımlar yapmaya başladım. Bu paylaşımların üzerine yerel medya bunları haber yaptı. Daha sonra sağlık çalışanlarının aktif olarak kullandığı bir internet sitesinde haber oldu, 10 dakika kaldıktan sonra haber kaldırıldı. Ondan sonra İl Sağlık Müdürlüğü bir soruşturma başlattı. Bu soruşturmayla ilgili bir muhakkik atandı. Bu muhakkik beni İzmir’e çağırdı. İddiaları sundum, muhakkik, ‘bunlar çok büyük iddialar, bakanlıktan baş müfettiş gelmesi gerekiyor’ dedi. Bir ay sonra baş müfettiş geldi” ifadelerini kullandı.

‘MÜFETTİŞ GELDİ, BU KURUM ÇİFTLİĞE DÖNDÜ DEDİ’
Müfettişin incelemelere geldiğini ve müfettişin de soruşturma esnasında şaşkınlık yaşadığını belirten Özfiliz, “Baş müfettiş iki ay kadar kaldı ve çabalarımdan dolayı beni tebrik etti. Soruşturmanın sonunda ‘Bu kurum çiftliğe dönmüş’ dedi. Gerekli belgeleri aldı, tutanakları tuttu. Müfettiş Hanım bu iki ayın ortasında beni çağırdı. Başhekim yardımcısının odasını almıştı, odanın kilidini değiştirdi. Belgeleri görünce öyle bir şey görmüş ki bana ‘bu odaya girebilirler mi’ dedi. Nöbet usulsüzlükleri, evrakta sahtecilik, şiddet olduğu tespit edildi. Müfettişin dosyasında bunların hepsi mevcut. Müfettiş Hanım’a ‘yolsuzluğun veya usulsüzlüğün maddi rakamı önemli mi’ dedim, beş kuruş dahi olsa yolsuzluktur dedi” dedi.

‘DÖNEMİN BAŞHEKİM YARDIMCISI OLAN KİŞİ USULSÜZLÜKLERİ KAPATTI’
Müfettiş raporlarına da yansıyan ve dönemin başhekim yardımcısının hastanede yapılan usulsüzlükleri kapattığını iddia eden Özfiliz, “Müfettiş 4 yıllık geriye gitti. 2013 – 2017 yılları arasını araştırdı. Müfettiş geldiğinde öğrendim, o dönemin başhekim yardımcısı vardı. Başhekim yardımcısı bunların sendikası üyesi ve onlarla da arası iyi. Biz soruşturulduk, temize çıktık dedi. Haberin yapıldığı dönemde muhakkik olarak atanmış kuruma. Herhangi bir usulsüzlük yok deyip rapor yazıp yollamış. Müfettiş başhekim yardımcısına da olan usulsüzlüğü kapattığı için 45 puan idari ceza verdi” ifadelerini kullandı.

‘FORMLARDA İMZASI OLANLAR BUNLAR BENİM İMZAM DEĞİL DİYORLAR’
Kara’nın nöbet formlarında usulsüzlük yaptığını iddia eden Özfiliz, “Vakkas Kara 60-70 arasında bir idari ceza aldı. Bir daha sözleşme imzalayamayacak diyorlar. Yolsuzluk üzerine geriye dönük para ödedi. Nöbetleri değiştirdiği formları değiştiriyor, değiştirdiği formlar ile eski formlar aynı dosyada kalıyor. Nöbet formlarında imzası olan kişiler ‘bu benim imzam değil’ diyorlar” dedi.

‘ARŞİVDEN EVRAK ÇIKARTTI, ARŞİVDEN SORUMLU MÜDÜR YARDIMCISI DA İŞİN İÇİNDE’
Kara’nın müdür yardımcısı iken arşivden evrak çıkartıp nöbet listelerini değiştirdiğini iddia eden Özfiliz, “Müdür yardımcısı iken arşivden evrakları çıkartıyor, odasına kapanıp kendi olan nöbet listelerini değiştiriyor. O dönemki arşivden sorumlu müdür yardımcısı da 45 puan ceza yedi” dedi.

‘KENDİ SENDİKASINDA DA YOLSUZLUK İDDİALARI VAR’
Kara’nın aynı zamanda Sağlık Sen Sendika İl Başkan Yardımcısı olarak görevde olduğunu ve kendi sendikasında da yolsuzluk iddiaları olduğunu belirten Özfiliz, “Kendi içlerinde sendika içinde bir ihbarda bulunuldu. Kendi sendikal işlerinde de yolsuzluk iddiaları oldu. İddiada bulunan şahsı da susturdular” açıklamalarında bulundu.

‘KAYMAKAMIN YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜ İLE ARAZİ PEŞKEŞ ÇEKTİLER’
Kara’nın Ödemiş Kaymakamı Yazı İşleri Müdürü ile devletin orman arazisine ‘çöktüğünü’ iddia eden Özfiliz, “Ödemiş Kaymakamı’nın Yazı İşleri Müdürlüğü’nden bir kişi var. Köylünün alması gereken devletin orman arazisini orada ikametgahları olmamasına rağmen o araziyi muhtarlıkla işbirliği yaparak peşkeş çekiyorlar bunlara. Askıya asıp köylüye bildirmesi gerekirken muhtar askıya asmıyor ve muhtar bunlara veriyor. Kaymakam yazı işleri müdürü ile de böyle bir ilişkileri var. Aynı memleketten ayrıca bunlar, kaymakamlıktan soruşturma izni verilmemesinin sebebi de bu kaymakamlık ayağı ile hallediliyor” dedi.

‘MALİ HİZMETLER MÜDÜRÜ DEĞİŞTİRİLEN FORMLARI İMZALADIĞINI İTİRAF ETTİ’
O dönem Mali Hizmetler Müdürü olan kişinin önüne gelen formları imzaladığını belirten Özfiliz, “Ben buna bir şebeke diyorum. Müfettişe ifade veren kişinin tutanağını okuduk, o dönem Mali Hizmetler Müdürü vardı. Mali Hizmetler Müdürü ‘değiştirilen formlar önüme geldi ben de imzaladım’ diyor. 45 puan ceza alıyor o da” iddialarında bulundu.

 
Dondurma yerken bunlara dikkat!
 
Bodrum'da umut tacirleri yakalandı
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Deniz H. 8 Mayıs 2024 Çarşamba 16:47

Devlet memurluğundan atılması gereken suçlar bunlar.Resmen suç örgütü ve anladığım kadarıyla kimse dokunamıyor bu kişilere.Çürümüşlük kokuşmuşluk rezillik.Korkmadan ifşa eden kişiye helal olsun diyorum.Dürüst insanlar sayesinde hala umudumuzu koruyabiliriz demek ki.

Yorumu oyla      1      0  
8 Mayıs 2024 Çarşamba 15:52

Bu iddialar yenilir yutulur değil. O kadar kolay ve basitte değil

Yorumu oyla      2      0  
bekir 8 Mayıs 2024 Çarşamba 14:58

devletın olmadıgı yerde kurt sahaya iner gayet dogaldır devlet yatarsa durum vaziyet ortada bosuna oy kaybetmıyor iktidar

Yorumu oyla      3      0  
İ.K 8 Mayıs 2024 Çarşamba 12:39

"Ver yansın, alev alsın". Ne bu Allah aşkına...

Yorumu oyla      3      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dondurma yerken bunlara dikkat!
Gıda Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Toprak, yüksek kalsiyum ...
Astım her yıl 450 bin can alıyor
Dünya genelinde en sık görülen ve bulaşıcı olmayan kronik solunum hastalıklarından ...
Talasemi hastalarından kan bağışı çağrısı!
İzmir'de genetik geçişli olan ve hem anne hem de baba taşıyıcı olduğunda ...
 
Boyundaki kitleye dikkat: Kanser habercisi olabilir!
Boyun bölgesinde oluşan kitleler genellikle iyi huylu olabilse de bazı ...
Uzmanı uyardı: Hava kirliliği ve stres astımı tetikliyor!
Astımın her yaş gurubunu etkileyen bir hastalık olduğuna değinen Göğüs ...
81 ilaç daha geri ödeme listesine alındı
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 79’u yerli üretim olmak ...
 
Uzmanı açıkladı: Mutlu bir bahar için beslenmeye dikkat!
Baharın gelmesiyle uygulanacak dengeli bir beslenme modeli ile mutluluk ...
Uzmanlar uyardı: Ölümcül 'mantar salgını' riski artıyor
ABD'li bir mantar uzmanına göre, bir sonraki pandemi mantar enfeksiyonundan ...
Ambalajlı sütlerde mikroplastiğe rastlandı
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinden bilim insanları, marketlerde satılan ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çıkmasaydı Samsun’a neler gelirdi başımıza?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva