Tayfun MARO
Tunç Soyer’in 100 gün değerlendirmesi
17 Temmuz 2024 Çarşamba

Üç ay boyunca sessizliğini koruduktan sonra, Tunç Soyer, yeni yönetimin 100. gününde bir değerlendirme yazısı paylaştı.

Değerlendirme yazısı kesinlikle bir hesaplaşma değil, doğru bilgileri paylaşmak için kaleme alınmış.

Tunç Soyer, mali konularda yapılan açıklamaları gerçekçi bulmuyor ve İBB’nin borç batağında olmadığını bütçe verileriyle açıklıyor. Veriler karşılaştırılabilir.

Çalışanlarıyla sürekli sorun yaratan yönetimi uyarıyor, sosyal demokrasi ilkelerini anımsatıyor. Ve işe almalar konusuna açıklık getiriyor.

Fakat benim bu yazıyı yazmaktan muradım, Tunç Soyer’in icraatlarını tekrarlamak değil. Sadece, endişe duyduğum iki konuya dikkat çekmek istiyorum.

Birincisi, aylardır Tunç Soyer’i hedef alan ve eleştiri sınırlarını aşan saldırılar.

Bu saldırılar, İzmir CHP içinde ciddi yarılmalara yol açıyor. Kendilerine yakın olmayan herkese husumet beslemek nasıl bir karakterin tezahürüdür?

Yeni yönetime yakın partililer, öteki cenaha selam bile vermez oldular. Husumetten beslenmeyi tercih ediyorlar. Kısa sürede, CHP’de düşman kamplar inşa etmeyi başardılar. Bu tutumun, CHP’yi iktidar alternatifi olmaktan uzaklaştırabileceğini, anlamıyorlar.

İkincisi, Tunç Soyer’in yaptığı işlerin yeni yönetimde yarattığı öfke ve kin.

Büyükşehir, onlarca yatırımı, üretimi ve hizmeti, tam olarak intikam duygularıyla imha ediyor. Tunç Soyer patentli ne varsa hepsi hedefte, bir bir yok ediliyor.

Üstelik, söz konusu yatırımların çoğu şehri dirençli hale getirmeyi hedefliyordu. Bir eksiklik veya yanlış giden bir şeyler varsa düzeltilir ve üstüne koyarak yola devam edilebilirdi. Ama yeni yönetim, sanki İBB bir şehir devleti, devleti düşman işgalinden kurtarıyorlar...

Halbuki Tunç Soyer, özel sektörün pek tercih etmediği alanlarda halk için üretim yapmayı önceliyordu. Kamusal alanda karlılık değil halkın yararıdır, önceliği olan. Sosyal maliyetten habersiz sosyal demokrat İBB yönetimi, kâr/zarar hesabı yapıyor. Belediyeyi şirket gibi yöneterek kamu hizmeti veren tüccarlar… Sorsanız, hepsi de solcu…

İzmir’de vasatlıktan beslenen sözüm ona değişim, şehir için büyük talihsizlik.

Biraz akıl, biraz vicdan, diyeceğim ama yeni efendilerde azı bile yok.

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mustafa 22 Temmuz 2024 Pazartesi 18:16

Sayın MARO güzel yazılarınızı okuyor ve teşekkür ediyorum ancak bu son yazınızın içinde somut olarak yapılmış ve yapılan yanlışlıklarında belirtseniz daha iyi olmazmıydı yazınızda net olarak köyü yapılanlarda yazarsanız izmir halkı için daha faydalı olur. Ben tunç beyi sever sosyal yapısı ve birçok yönüyle izmirimize yakışan başkan olarak düşünürüm bir kaç şey hariç İzmir eski hava eğitim önünden denize lağım akmakta defalarca yazmamıza rağmen nafile güzel yalı caddesi kaldırımları sanki yayalar için değilde dükkanların satış tezgahı oldu bu iki konu için hangi belediye görevli anlayamadık yok sa başkan oldukça iyi idi. Selam olsun.

Yorumu oyla      0      0  
17 Temmuz 2024 Çarşamba 14:20

Acaba Tunç Soyer Aziz Kocaoğlu döneminde başlayan İzmirDeniz İzmirTarih gibi projeleri yok ederken, O dönemden kalan tüm liyakatli bürokratları siyasi ricalar sonucu alakasız çalışanlar ile değiştirirken kendi kurduğu Daire Başkanlıklarını canı sıkılınca kapatırken, siyasi torpilli bilgisayar açamayan koordinatörleri teknik memurların amiri olarak görevlendirip 100 yıllık kurumsal bir dev olan Belediyemizi CHP-HDP İl Başkanlığı gibi çalışan devasa bir sirke dönüştürürken böyle bir yazı kaleme aldınız mı merak içerisindeyim. Kaçırdıysam affola.

Yorumu oyla      5      2  
cumhur abi 17 Temmuz 2024 Çarşamba 12:53

sayın yazar, tunç soyere sorar mısınız narlıdere sahilevlerinde ibb ve narlıdere bld.ye ait 8 dönüm eğitim arazisini neden eski gediz elk ceo'su ve ortaklarına tahsis etti? konuyla ilgili gazetelerde haber çıktı ama soyer yalanlamadı. tenis kulübü adı altında peşkeş çekilen arazinin diğer iki ortağı da çok enteresan kişiler...

Yorumu oyla      1      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Bana Mustafa Kemal’i anlat dediler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Alkışlarla...
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sorumluluk...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Benim esnaflarım!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Siyaset bu ise…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Kruvaziyer mi? 'Cruisezillas' mı?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Türkiye’de yaşarken anlam bulamamanın yarattığı psikolojik çöküntü
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Yüksek fiyatlara galiba alıştık!
Kemal ARI
Kemal ARI
Türkler'in dirilişi!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
İsrailli çocuklara mektuplar (1)
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva