HABERLER>POLİTİKA
28 Nisan 2011 Perşembe - 16:26

‘İzmir’in çılgın projesi belli’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel, İzmir için düşünülen çılgın projenin Dubai’nin ünlü Palmiye Adası’nın bir benzeri olduğunu öne sürdü.

‘İzmir’in çılgın projesi belli’

Soner Çağlar / Egedesonsöz- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul’a yönelik olarak Çılgın Proje şeklinde lanse edilen Kanalistanbul Projesi’nin ardından İzmir için de Çılgın Proje iddiaları ortaya atıldı. Açıklanan projenin gündemi saptırmak için açıklandığını ifade eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel, İzmir için düşünülen çılgın projenin Dubai’nin ünlü Palmiye Adası’nın bir benzeri olduğunu öne sürdü.
 
Yüksel, Başbakan Erdoğan’ın gündemi saptırmak için böyle bir açıklama yaptığını belirterek, “Bu proje değil, fikirdir. Böyle yüzlerce fikir açıklanabilir. Denizin üzerinde kent kuracağız diyebilir. Demenin sonu yok. Başbakan başta olmak üzere AKP Türkiye’nin bütün kaynaklarını İstanbul’a aktarmayı düşünüyorlar. Bu çılgın proje açıklaması daha çok Türkiye’nin gündemini değiştirmeye yönelik. Türkiye’de yaşanan yolsuzlukları, yoksulları gizlemeye çalışıyorlar. İşsizlik sorunun gölgelemek için yapıyorlar. Biz bunları tartışacağımız yere çılgın projeyi konuşuyoruz. Böyle bir projeyi yapmak için açıkladıklarını düşünmüyorum. Başbakan ve AKP’nin projeleri gündemi değiştirmek için. Bizim bu basınla da son paylaşmamızdır biz bu oyuna gelmeyeceğiz. Biz ayağı yere basan aile sigortası olmak üzere 10’larco projemiz var. Bunları yurttaşlarımıza aktaracağız” diye konuştu.
 
MALİYETİ AÇIKLANMADI
Söz konusu projenin maliyetinin açıklanmadığını hatırlatan Yüksel, “Kimine göre 20 kimine 50 milyar dolara mal olacak bu projenin maliyeti ile Türkiye’de 6 milyon işsize iş bulunabilir. 10 binlerce fabrika açılabilir. Eğitim tesisleri kurulabilir. Türkiye bu paraları kalkınma için kullanırsa çok daha mutlu gelişmiş bir ülke haline gelebilir. CHP olarak hep ayağı yere basan gerçekten proje yaptık. Santim santim hesaplanmış, kaynağının nereden aktarılacağı belli projeler yaptık. Özellikle ilk kez bu dönemde Türkiye’de bir siyasi parti Doğu ve Güneydoğu Anadolu yönelik bölgenin kalkınmasına yönelik proje kurduk. Bölgeler arası dengesizlikleri kaldırmak için projeler ürettik. Asıl projeler bunlardır. Gerisi laftır” şeklinde konuştu.
 
PROJE SAHİBİ BELLİ
İstanbul için açıklanan projeyi yapan ismin kendisi ile de görüştüğünü de anlatan Alaattin Yüksel, şunları söyledi:
“Benim tahmini İstanbul’daki bu projeyi Başbakan’a gönderen Hollanda’da yaşayan Mustafa Coşkuner isimli bir yurttaşımızdır. Altı aydır kendisiyle konuşuyoruz. İstanbul’la ilgili olanını Başbakan açıkladı. İzmirle ilgili muhtemelen yurttaşımızın bize gönderdiği ve Dubai’de yapılan palmiye adası projesi olabilir. Kaynağının uluslararası finans kaynağından sağlanacağını söylemişlerdir. Bunu asla bir proje olarak İzmir’in gündemine taşımadık. Taşımayı düşünmüyoruz. Ama bu konuda çalışılır. Gerekli araştırmalar yapılır. Bunun olup olmayacağı ancak ciddi bir araştırma sonrası konuşulur hale gelir. Dubai gibi sahil yaratmak için kralın emriyle yapılan projeler bizim ülkemize uyar uymaz. Dubai’deki projenin çöktüğü söyleniyor. Muhtemel İzmirle ilgili bu projeyi açıklayabilirler. Bizim böyle çılgın projelerimiz yok. Aziz Kocaoğlu ilk seçildiğinde Bostanlı-Üçkuyular arasında tüp geçidin tartışılması gerekir demişti. Ama bu benim projem denmez.”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Ar damarı çatlamış biri istifa eder mi?’
CHP lideri Kılıçdaroğlu, YGS'deki şifre iddialarına değinerek "Ar damarı ...
Günay’dan ilk ziyaret CHP'ye!
Kültür ve Turizm Bakanı, İzmir Milletvekili Adayı Ertuğrul Günay, seçim ...
Bahçeli’ye sansür
Başbakan, Osmaniye’de Devlet Bahçeli Bulvarı’nda miting yapacak. Ancak ...
 
Susam: Engelleri kaldıracağız
CHP İzmir Milletvekili ve Milletvekili Adayı Mehmet Ali Susam, Bornova ...
‘Binali Yıldırım halen bakan mı?’
Seçim çalışmaları kapsamında Tire ilçe örgütünü ve tire ilçesini ziyarette ...
Çam: Siftah yapmayan esnafın sesi olacağım
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir 1. Bölge 4. Sıra Milletvekili Adayı Musa ...
 
Arıtman: Çılgın projeyi alkışladım
CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ...
Burak Oğuz'dan adaylara destek
12 Haziran seçimleri için aday adayı olan fakat listelere giremeyen Burak ...
‘Ergene’de hergeleler var’
Edirne mitinginde konuşan CHP lideri, "Ergene niye temizlenmiyor? Bir ...
 
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva