HABERLER>POLİTİKA
28 Nisan 2011 Perşembe - 12:30

Arıtman: Çılgın projeyi alkışladım

CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul için açıkladığı çılgın projeyi alkışladığını söyledi.

Arıtman: Çılgın projeyi alkışladım

İZMİR – "Bir Cumhuriyet Halk Partili olarak çılgın projeyi alkışladım" diyen Arıtman, çok doğru ve iyi bir proje olduğu ve Türkiye'ye iyi bir ufuk verdiğini gördüğü için alkışladığını belirtti. Arıtman, "İnanın çok takdir ettim" dedi.
 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Başbakan Recep Erdoğan'a yönelik küfür olarak algılanan sözlerine de değinen Arıtman, genel başkanının bu konuda kendisini frenlediği iddiasında bulundu. Arıtman, "Sayın Kılıçdaroğlu en azından kendisini frenleyebildi. Bir fren mekanizması çalıştırarak uygun olmayan bir söylemini engelledi. Bu açıdan kendisini kutlamak lazım" diye konuştu.
 
Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, SSK genel müdürlüğü dönemine ilişkin yolsuzluk iddialarını cevaplarken, "Eğer yakınlarıma çıkar sağladığımı ispat edemezsen, benim adımı yolsuzlukla anarsan, ana.. a.. gerisini söylemeyeyim. Biz temiz siyaseti getirmek istiyoruz" demişti.
 
Seçim yaklaştıkça, tüm siyasi parti liderlerinde artan bir gerilim, yüksek bir stres yaşadığını, bunun da söylemlerine yansıdığını kaydeden Arıtman, bu çıkışların topluma iyi örnek olmadığını aktardı. Yaklaşan seçim öncesi artan stresi, gerginliği anladığını kaydeden Arıtman, tüm siyasi parti liderleri ve alanda çalışacak siyasilere öfke kontrol eğitimi verilmesi gerektiğini aktardı.
 
Siyasi liderlere süratle ileri Türkçe eğitimi verilmesini öneren Arıtman, "Türkçe zengin bir dil. Türkçeyi iyi bilir ve iyi kullanabilirseniz, kimseye hakaret etmeden, saygısızlıkta bulunmadan gayet ağır söz söyleyebilirsiniz. Seçim yaklaştıkça ağır sözlerde bulunma gereği hissedilebilir. Siyasi liderlerin bunu kimseye hakaret etmeden, kimseye saygısızlıkta bulunmadan yapmaları gerekir. Bunun için de Türkçeyi daha iyi bilmeleri gerekir." diye konuştu.
 
ÇOCUKLARI UYARMALI
Siyasi parti liderlerinin, toplum tarafından, özellikle de çok dikkatli izlendiklerini bilmelerini ifade eden Arıtman, siyasilerin yanlış model olmamasının altını çizdi. Arıtman, "Her siyasetçiden en yakını, eşi, çocuğu, evden çıkarken, 'Anne, baba, çocuklar seni izliyor unutma' demeli" şeklinde konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 17 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Kazım emir 29 Nisan 2011 Cuma 14:22

sayın milletvekilim sizi karşıyaka CHP ne çay içmeye davet ediyorum lütfen

Yorumu oyla      13      6  
habib 29 Nisan 2011 Cuma 10:17

akp nin projesi cok sönük kalır bu poje karşısında Yıl: 1979 CHP Genel Başkanı Bülent Ecevit'in çılgın projesi; Musluktan hamsi akıtmak.. nedersin kemal bey senin projende bu olsun :)))))))))))))))

Yorumu oyla      13      7  
fanatik ak partili 29 Nisan 2011 Cuma 00:59

Senin taktirine de alkışına da ihtiyacımız yok canan hnm...! bizi yürekli,dününe saygılı insanlar alkışlasın.dün küfür ettiğin parti liderini alkışlamak kişiliğinizi gösterir.hangi partili olursa olsun ak chp mhp yeterli kararlı dik olsun izmirli dik ve onurludur.siyaset başka duruş başkadır.izmir kazansın hangi parti olursa olsun kazanan izmir olsun herkes alkışlasın ama menfaatciler işine gelmeyince alkışlayanlar değil...:(

Yorumu oyla      13      7  
Güngör Babacan 29 Nisan 2011 Cuma 00:25

CHP nin en fevri ve dili dikenli milletvekiline ne olduda itidalli davranmaya başladı ve dil öğütleri veriyor.Bir zamanlar papatyayken aslan sosyal demokratlar meclise taşıdı;şimdi kimlere işaret verip hangi ufuklara yelken açmayı düşünüyor.En hassaa konu ,kişilerin ailesi gibi hususlarda cumhurbaşkanı için söylediklerini(cumhurbaşkanını makamına saygı duysamda görüş ve uygulamalarını hiç beğenmiyorum) ne çabuk unuttu.Bunu söylemem Kılıçdaroğlu'na hak verdiğim(gafından dolayı)anlamına gelmez.1994 te istanbul'a vize koymak için uğraşan kişinin aynı havzaya 10 milyon daha nüfus yığmasının(yalnız kanal olmasını beğenebilirim) alkışlanma sebebi nedir?Diğer bir yorumcunun dediği gibi Karşıyaka Bel.Bşk.(akp den) düşünülüyor olmasın?...

Yorumu oyla      14      6  
ersin 28 Nisan 2011 Perşembe 23:54

CHP nin özelliği bu,aday olmadın mı hemen muhalefet.Zaten neden yıllardır oylar neden yükselmiyor,sırf bu yüzden.Gerçi şimdiki adaylar iyi değil ama canan hanım da hiç iyi bir aday değildi.:))

Yorumu oyla      14      6  
önce vatan 28 Nisan 2011 Perşembe 22:19

CANAN HANIMI ADAY YAPSAYDI CHP O ZAMAN BUNLARI DİYEMEZDİ NE OLDU CANAN HANIM BŞZİM AKP ATDIGINIZ O LAFLARA SİZDE SATMAKDAN YANASINIZ VATANI DESENE VAH VAH ZATEN CHP SİZİN KAFANIZDA OLANLAR YÜZÜNDEN İKDİDAR OLAMAMIŞDI YA HADŞ HAYIRLISI.

Yorumu oyla      14      6  
Bülent 28 Nisan 2011 Perşembe 21:00

Evet:Karşıyaka AKP Belediye Başkan Adayı Canan Arıtman karşınızda...:) Ama Bülent Arınç şerh koyabilir dikat edelim Canan Hanım:)))

Yorumu oyla      15      6  
öz chp li 28 Nisan 2011 Perşembe 19:24

canan hanım siz önümüzdeki dönem akp demi yoksa mhp demi siyaset yapacaksınız?bence biraz erken başlamışsınız chp de yer bulamayınca ne çabuk akp nin içi boş projelerini savunmaya başladınız.gerçi şaşırmıyorum siz özünüze dönüyorsunuz umarım sizi iki dönem üst üste millet vekili yapanlar partimizi ne kadar yanlış yönetiklerinin farkına varmışlaradır..

Yorumu oyla      18      7  
şaşkın 28 Nisan 2011 Perşembe 18:45

Türkiye en kritik seçime giderken Ulusalcı Canan hanımın Başbakanı alkışlaması çok manidar. Demekki Canan hanımın sistem ile ilgili kaygıları bitmiş. Demekki herşey aday olamayıncaya kadarmış. Demekki Canan hanımın CHP liliği buraya kadarmış...

Yorumu oyla      17      7  
ferda 28 Nisan 2011 Perşembe 18:36

zatan bu bayanada o yakışır dı çünkü özünde chp li olsa 2 dönem millet vekilliği yapıp sonra aday olamayınca eliştirmeye başla sonrada akp alkışla helal sana

Yorumu oyla      16      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Burak Oğuz'dan adaylara destek
12 Haziran seçimleri için aday adayı olan fakat listelere giremeyen Burak ...
‘Ergene’de hergeleler var’
Edirne mitinginde konuşan CHP lideri, "Ergene niye temizlenmiyor? Bir ...
Şahin: Gavur değil güzel İzmir
MHP 1. Bölge Adayı Selahattin Şahin, seçim çalışmalarında kullanacağı ...
 
Türeli: Yoksulluğu kazıyacağız
CHP 2.Bölge Adayı Rahmi Aşkın Türeli yıllarca somut bir şey üretmemekle ...
Aydın: Projelerimiz İzmir'i marka şehir yapacak
AK Parti İzmir 2. Bölge milletvekili adayı Aydın Şengül, İzmir’in en büyük ...
Moroğlu Harmandalı'dan söz aldı
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 2.Bölge Milletvekili Adayı Moroğlu, Harmandalı ...
 
Pakdemirli: Sağlık yatırımları devam edecek
AK partili adaylar Dikili ve Çandarlı’da vatandaşlarla bir araya geldi.
Müjdeci'den askerlere ziyaret
Cumhuriyet Güçbirliği İzmir 1. Bölge Bağımsız Milletvekili Adayı Yaşar ...
Dervişoğlu: İzmir projeleri uygulamakta yetersiz
Bir özel televizyonun canlı yayın programına konuk olan MHP milletvekili ...
 
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva