HABERLER>POLİTİKA
14 Ağustos 2011 Pazar - 12:17

Zeybek: Türk'üm demek yasak hale getirildi

Partisinin İzmir'deki iftar yemeğinde konuşan Demokrat Parti Genel Başkanı Namık Kemal Sarızeybek hükümeti eleştirdi.

Zeybek: Türk üm demek yasak hale getirildi

İZMİR - Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bir kez bile "Türk'üm" demediğini iddia ederek, "Bu ne felaket bir durumdur. Sonunda öyle hale geldik ki, insanlar Türk'üm demekten çekinir oldular. Başka şey demek serbest ama Türk'üm demek yasak hale getirildi. Bunun sonu programlandığı gibi Türkiye Cumhuriyeti adını değiştirmek ve Anadolu Cumhuriyeti adına getirmektir" diye konuştu.

Zeybek, İzmir'de partililerce düzenlenen iftar yemeğinden sonra yaptığı açıklamada, bugünlerde İngiliz gazetelerinde ısrarla Recep Tayip Erdoğan'ın övüldüğünü ve "Suriye'ye sadece Türkiye askeri müdahalede bulunabilir ve mutlaka da bulunmalıdır" denildiğini belirtti. Haberlerin aklına "Karga ile Tilki" hikayesini getirdiğini kaydeden Zeybek şöyle devam etti: "Karga bir peynir bulmuş dala konmuş. Tilki gelmiş aşağıdan söylenmeye başlamış. Kargayı övüyor ve diyor ki, "tüyleriniz gibiyse sesiniz, sultanı sayılırsınız bütün bu ormanın'. Keyfinden aklı başından gitti bay karganın. Açınca ağzını düşürdü nevalesini. Sadece şiirleştirilmiş bir La Fontaine hikayesinden bahsettik."
Bu ülkenin Recep Tayyip Erdoğan'ın maceralarına alet edilemeyecek kadar büyük önemli bir ülke olduğunu belirten Zeybek, "Hepimiz uyanık olmalıyız, bu gerçeği bilmeliyiz ve tedbir almalıyız. Asla Türkiye ordularının Suriye'de böyle bir bataklığa saplanmasına ve yabancıların bir oyununun oyuncağı olmasına izin vermemeliyiz" dedi.
 
"CUMHURİYET TEHDİT ALTINDA"
Namık Kemal Zeybek, bugün cumhuriyet ve demokrasinin çok ciddi bir tehdit ile karşı karşıya olduğunu savunarak, "Tam da Atatürk'ün gençliğe hitabesinde anlattığı günleri yaşıyoruz. Çok ciddi anlamda Türkiye Cumhuriyet dönüştürülmek, milli olmaktan çıkarılmak isteniliyor. Bütün bunlar sessiz sedasız, alıştıra alıştıra yapılıyor. Bizim görevimiz buna mani olmaktır. Canımız sağ olduğu müddetçe bunu başaramayacaklar" dedi. DP Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek şunları söyledi:
"-Mustafa Kemal Atatürk'ün adına "Türk' diyerek ilan ettiği Türkiye Cumhuriyeti, tarihte ikinci defa "Türk' adını taşıyan şanlı, şerefli, mukaddes, kutsal bir devlettir. Bunu herkes böyle bilmelidir. Damarlarımızda dolaşan kanda, genlerimizde ve beynimizin kıvrımlarında bu gerçeği hep yaşamalıyız. Bunun Allah'ın bize verdiği bir nimet olduğunu unutmamalı ve buna vesile olan Mustafa Kemal'i de saygıyla anmalıyız, anmaya devam edeceğiz, kim ne derse desin bundan asla vazgeçmeyeceğiz.

Bugün Türkiye Cumhuriyeti'nde Başbakan olan zat bir sefer bile Türk'üm sözünü ağzına almıyor. Bu ne felaket bir durumdur. Şöyle söylüyor. Türkiye'de şunlar, şunlar var diyor, araya Türk'ü de sıkıştırıyor. Halbuki, biz şunu bildik, şuna inandık, şunu öğrendik ve bu bilgimizden, inancımızdan asla vazgeçmeyeceğiz. Bizim Milletimiz Türkiye Türklüğünün doğru tanımıdır. Bu binlerce yıllık Türk tarihinin kazanımlarından gelen birikimdir. Büyük Osmanlı Coğrafyasından, Balkanlardan, Kafkaslardan ve ulaştığı her yerden çekip getirdi, burada Anadolu'muzun yerli halkı ile bütün bunlar birleşti."
 
"TÜRK'ÜM DEMEKTEN ÇEKİNİLİYOR"
Sonunda insanların "Türk'üm" demekten çekinir olduklarını iddia eden Zeybek, "Başka şey demek serbest ama "Türk'üm' demek yasak hale getirildi. Bunun sonu programlandığı gibi Türkiye Cumhuriyeti adını değiştirmek ve Anadolu Cumhuriyeti adına getirmektir. Bu plan çerçevesnide getirilen ekip, Recep Tayyip Erdoğan'ın Genel Başkanlığı'ndaki bu AKP'nin görevi, Türkiye'yi tam anlamıyla dünyayı yönetmek isteyen güçlere teslim etme planıdır. Bu teslimiyetçi bir iktidardır" dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
isimsiz arkadaş 15 Ağustos 2011 Pazartesi 12:22

yorumu iyi tahlil etmemişsin sayın isimsiz arkadaş aşağı yukarı aynı şeyi söylüyoruz siz politikaya saplanmışsiniz biz bu ülkenin insanına karşı değiliz biz insanlığın düşmanı pkk ya karşıyız biz yapmacık türk de değiliz özbe öz anasınız ak sütü gibi türküz.

Yorumu oyla      15      7  
İLYAS 15 Ağustos 2011 Pazartesi 10:56

ATATÜRK 'NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE'DEDİ VE TÜRKİYEYİ KURDUONDAN SONRA GELENLERDE SÖYLÜYORLAR AMA TÜRKİYE İÇİN NE YAPTILAR..SAYGILAR..

Yorumu oyla      13      6  
15 Ağustos 2011 Pazartesi 10:16

SANA BU HALK SANDIKTA TOKATI VURDA AMA SEN AKILLANMADIN HALEN KÜÇÜK ŞEYLERLE UĞRAŞIYORSUN YAZIK YAZIK İSTİFA ET PARTİYİKAPAT DEVLETİN PARASINI ÇARÇUR ETME.SN BAŞBAKANADA DİL UZATMA

Yorumu oyla      14      7  
15 Ağustos 2011 Pazartesi 08:58

TÜRKÜM DİYEN ARKADAŞA SORMAK İSTİYORUM.PKK İSTİYOR DİYE KÜRTÇÜLÜĞÜ SERBEST Mİ BIRAKALIM.NE VARMIŞ ZEYBEK İN SÖYLEDİĞİNDE? KÜRT SORUNUMU VAR Kİ KÜRTLERİN SORUNU BENİM DE SORUNUM DEMİŞTİ BAŞBAKAN .SONRA GERÇEĞİ O DA GÖRMÜŞ OLACAK Kİ TÜRKİYE'DE KÜRT SORUNU DEĞİL PKK SORUNU VAR DEMİŞTİR.BİR ŞEY DAHA SORAYIM YURT DIŞINDA İŞ YAPAN KÜRT KÖKENLİ KARDEŞLERİMİZ TÜRK İŞADAMI DİYE ANILIYOR.BİZ ZATEN TÜRK Ü İLE KÜRDÜ İLE ZATEN HEP KARDEŞTİK...

Yorumu oyla      14      6  
türküm 14 Ağustos 2011 Pazar 14:11

sayın zeybek o türk demedi obürü kürt demedi öbürü alevi demedi başka birisi dadaş demedi be kardeşim yeter be bu ülkeyi siyaset uğruna böldünüz zaten pkk bunu istiyor bu ülke türkiye cumhuriyeti adı altında herkesi barındıran bir türk devleti bende türk oğlu türküm öbürüde kürt oğlu kürt ama bunun bölücülüğü tehlikedir çünkü bu ülkenin mozayiği böyle bırakın herkes iç içe yaşasın kaşıdıkca ortamı geriyorlar tek bayrak tek devlet tek millet olarak bölmeden böldürmeden demokrasinin içinde yaşayalım kimse bundan gocunmasın kimsede heveslenmesin bu ülkenin kılına kimse dokunamaz

Yorumu oyla      21      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Suriye'yi iç mesele olarak takdim etmesi...'
MHP Lideri Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın "Suriye bizim iç meselemiz" sözlerini eleştirdi.
İşte Has Parti'nin yeni MYK'sı
Has Parti'nin yeni Merkez Yürütme Kurulu (MYK) belirlendi.
Gül: Daima ayrı bir yeriniz var
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Eşi Hayrünnisa Gül, Ramazan ayının ilk iftar ...
 
Kılıçdaroğlu da Somali yolcusu
CHP lideri Kılıçdaroğlu, bayramın birinci günü Somali'ye gitmeyi düşündüğünü söyledi.
Aksünger'den DİSK'e ziyaret
CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, DİSK’i ziyaret ederek Genel İş ...
Gül'den Esad'a 'son pişmanlık' uyarısı
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'a gönderdiği ...
 
Silivri'de yemin etti
CHP’nin tahliye edilmemesi nedeniyle bir süre yemin etmediği “Ergenekon” ...
Arınç: Kan dökme yöntem olmamalı
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ''Dönüşümler, mutlaka demokratik usullerle ...
PKK'lılar Genç'in akrabasını öldürdü
Tunceli’de CHP Milletvekili Kamer Genç’in akrabası olan bir korucu PKK’lılar tarafından öldürüldü.
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva