HABERLER>POLİTİKA
8 Haziran 2011 Çarşamba - 09:15

Yıldırım: Rozetleri atıp İzmir Partisi kurmalıyız

Gelişmişlik kriterlerinde 7. sıraya gerileyen İzmir’in bu duruma gelmesine İzmirliler’in çözüm noktasında tek ses olamayışına bağlayan eski bakan, tüm güçlerin ortak hareket etmesi gerektiğini savunuyor.

Yıldırım: Rozetleri atıp İzmir Partisi kurmalıyız

İZMİR - Ulaştırma eski Bakanı Binali Yıldırım, İzmir Ak Parti adayı olduğu günden buyana, siyasetten çok kente yapacağı hizmetlerle, projeleriyle gündem yapan, iktidar ve muhalefet partileri içindeki tek milletvekili adayı. Çünkü o siyaseti bir “hizmet aracı” olarak görüyor ve bunu da her fırsatta, her platformda söylemekten çekinmiyor.
 
9 yıldır neredeydiniz?
Milliyet Ege’den Hamdi Türkmen’in yazısına göre; Yıldırım, “İzmir halkının çocuklarının geleceği için endişeli” olduğunu söylüyor. İzmir’in gelişmişlik krıterlerine bakaldığında 7. sıraya gerilemiş olması hükümetin İzmir’e yeteri kadar ilgi göstermediği tezini doğrulamıyor mu?” diye soruyorum. “Hayır” diyor Yıldırım ve ekliyor: “Sorun hükümette değil. Dahası tek sorun hükümette değil. İzmir’in lobisi yok. İzmirlilerin ruhunda efelik var. Sorunları çok konuşuyor İzmirliler. Konuşuyor da konuşuyor. Ama ne yazık ki çözüm noktasında tek ses olamıyor.
 
İzmir partisi kuracağız
Aslında haklı. 30 yıldır İnciraltı’nın planlanmasını konuşan, 20 yıldır Basmane’deki dev çukuru nasıl kapatacağı konusunda uzlaşamayan bir İzmir. Her kafadan sesin çıktığı, efeler diyarı İzmir. “İzmir’i yeniden üst lige çıkarmak için, hepimizin parti rozetlerini çıkarıp, iktidarıyla-muhalefetiyle-yerel yönetimiyle bir İzmir Partisi kurmamız şart. İzmir dışındaki büyükşehirlerde partimizin belediye başkanlarının başarısı, kentin tüm dinamikleri ve kentlilik bilinci taşıyan her kesimle ortak hareket etmesidir. İzmirde de bir kent lobisi yaratmalıyız. Yaratacağım da. Güç olacağını biliyorum ama kararlıyım. Bugüne kadar başladığım hiç bir işi yarım bırakmadım. Bu lobiyi de İzmirliler ile yaratacağız.”
 
“Hepsi 2.5 yılda bitirilir”
Binali Yıldırım’a, “İzmir’in en önemli ve acil çözülmesi gereken sorunu sizce nedir?” diye soruyorum. Kanal, köprü, yol projelerden birini söylemesini beklerken, o kentteki genç işsizlerin durumundan ve bunun İzmir’in öncelikli ve en büyük sorunu olarak gördüğünü söylüyor. İşsiz gençler için
 
Çözüm?
“En geç 2.5 yılda İzmir’in bu sorununu çözeceğim. Bu kentte işsiz bir tek genç beyin kalmayacak. Hemen önümüzdeki hafta harekete geçiyoruz. İlk meyvelerini ise 6 ay sonra toplamaya başlayacağız. Projemiz şu: İzmir’i Türkiye’nin dijital arşiv kent merkezi yapıyoruz. 15 ay içinde tamamlanacak projeyle 15 bin gencimiz çalışma olanağına kavuşacak. Yine İzmir, e-Ticaret Üssü olacak. Bunun için de 2 yıllık bir sürece ihtiyacımız var. 5 bin gencimize iş kapısı yaratacak. Urla’da tamamlayacağımız Bilişim ve Ar-Ge Şehri olma projesiyle birlikte, İzmirli anne ve babalar, aileler artık çocuğumuz, iş nediniyle yuvadan kopup gidiyor endişesi yaşamayacaklar. Aileleri bölmeyecek, ayırmayacağız. İzmir’de yaşatacağız. Bence bu kentin en önemli sorunu bu.

Tünel mutlaka olmalı
Aynı acil öncelikli bir sorun da Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’dan gelen, Konak-Gümrük’te huni ağzı gibi daralan ve İzmirliye illallah dedirten yolun yarattığı trafik ve ulaşım sorunu.
İkibuçuk kilometrelik tünelle, Konak’ı ve Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’nı, Basmane-Mürselşapa Bulvarı’na, dolasıyla Çevre Yolu’na bağlayacağız. Fizibilitesi hazır. 150 milyon liraya mal olacak, 36 ay içinde tamamlayarak hizmete açacağız. Ve Konak’ı, tamaman araç trafiğine kaparak yayalara tahsis edecek, deniz kenarından ta Agora’ya kadar İzmir’in en zengin bölgesini yaratacağız. Herkes burada olacak, buraya gelecek.”
 
“Yıkarak değil, yaparak dönüşüm”
Ve kent yenileme...
Binali Yıldırım bu konuda çok kararlı.
Ancak, İzmir’de kent yenileme, kentin dokusunu iyileştirme, yıkarak yapma yöntemiyle değil, tam aksi “yaparak yıkma” yöntemiyle, ama en evvelinde rehabilite edilecek bölge insanının onayı alınarak yapılmalıdır. Biz böyle yapacağız. Bu konuda da karalıyım. İzmir için Bakanlar
 
Kurulu’ndan özel yasa çıkarttacağız.
Öyle uzun uzun beklemeyeceğiz. Derhal seçimlerden hemen sonra bu karar çıkacak. Kolları sıvayacağız. Şüphesiz ki, yerel yönetimlerle birlikte çalışacağız.
İzmir bu konuda çok kötü durumda. Bir tek Narlıdere Belediyesi kent yenilemeyi başarmış. O da nasıl yapmış bilemiyorum. Ama çok başarılı. Biz de aynı şekilde yapacağız.”
“Peki” diyorum; “Beklediğiniz oyu alamazsanız İzmir’den, ne olacak bu yatırımlar. Kalacak mı?”
“Durmak yok, İzmir’e hizmete devam...” diyor, ekliyor:
“Birinci parti olacağız diye bir şey yok. İzmir Türkiye’nin gözbebeği... Akdeniz’in marka şehri olacak. Oy verse de vermese de...”
 
2.5 katrilyonluk yatırım yapıldı
Binali Yıldırım’ın açıkladığı; 35 İZMİR-35 PROJE, HEDEF 2023 söylemiyle seslendirdiği yatırımların hayata geçirilmesinde hiç kimsenin kuşku ve endişesi yok. Nedeni de; İzmir’e yönelik devlet yatırımlarının neredeyse tamamında onun imzası var. Kendi ifadesiyle İzmir’de başlanmış devam eden ya da bitirilen 2,5 katrilyonluk yatırımı Binali Yıldırım tamamlamış.
 
28 yıllık rüya
28 yıllık çevre yolunu bitirerek kent içi ulaşıma nefes aldıran, İzmir’i İstanbul’a bağlayacak otoyol projesini başlatan, Aliağa-Menderes Raylı Sistemi’ni Büyükşehir’le uyumlu bir şekilde tamamlayan, bu kentte başarılmış pek çok işin altında Yıldırım’ın imzası var. Ulaştırma Bakanı olarak başarısının sırrı şu: Hiç bir dönem klasik siyasetçi olmamış, daha doğrusu olamamış.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Işık Dikicigil 9 Haziran 2011 Perşembe 09:07

"DİNLENİYORSANIZ KONUŞMAYIN" BU SÖZ KİME AİT , TABİKİİİ.... BİNALİ YILDIRIM, UNUTMA EY HALKIMMM.. İZMİRLİ BU ZİHNİYETE TESLİM OLACAK MI ??

Yorumu oyla      13      6  
deniz 9 Haziran 2011 Perşembe 00:46

sayın yıldırım AKP nin izmirden oy alamıyacağını gördü çareyi İZMİR partisi kurmakta buldu İZMİR'in hiçbir partiye ihtiyacı yok İZMİR'de herkes için CHP var..

Yorumu oyla      14      6  
izmirimiz 8 Haziran 2011 Çarşamba 20:46

binali bey in söyledikleri çok doğru bence akp si chp si mhp si birlik olup izmiri kalkındırmalı önemli olan izmirin kalkınması ve gelişmesidir bu siyasi kavgalarla bir yere varılmaz.belediye de suçlu, hükümette suçlu izmir muhalifeti de suçludur bence izmirin gelişmemesinde önemli olan bundan sonra izmirin gelişmesi.. saygılar

Yorumu oyla      15      19  
HÜSEYİN AHMETOĞLU 8 Haziran 2011 Çarşamba 19:24

BU GÜZEL YAKALŞIMA TÜM İZMİR SEVDALILARI HERKES ELİNİ UZATMALI VE GERÇEKTEN GÜZEL İZMİRİMİZİ HAKKETTİĞİ YERE TAŞIMALIYIZ.BU DA BELKİ SN BİNALİ YILDIRIM BEYE NASIP OLUR. HAYIRLI OLSUN. BU DEFA AK PARTİ DİYELİM

Yorumu oyla      15      18  
Kadir 8 Haziran 2011 Çarşamba 16:04

Binali beye katılıyorum. izmirde hırı gürü bırakıp izmir partisi kurulmalı. izmir kimsenin kalesi, kapı bekcisi değildir. kayıkçı kavgaları yüzünden ezilecek, geri bırakılacak bir kent de değlidir. izmir partisi kurulsun, belediye yerel yönetim el ele kente hizmet yağsın. daha çağdaş daha modern daha yaşanabilir bir izmir için bu şart.

Yorumu oyla      16      18  
Işık Dikicigil 8 Haziran 2011 Çarşamba 13:28

"DİNLENİYORSANIZ KONUŞMAYIN" DİYEN BİR ZİHNİYETLE , İZMİR PARTİSİ KURULUR MU ? İZMİR DEMOKRAT CUMHURİYETE BAĞLI VATANSEVER, ZENGİNİ BİLE EZİLENDEN YANA, SİZ JİP TÜRBAN YANDAŞ EŞBAŞKANI OLDUĞUNUZ BİR PARTİ DE SİYASET YAPIYORSUNUZ.

Yorumu oyla      29      15  
mert 8 Haziran 2011 Çarşamba 12:11

inşallah bakan bu sözlerini tutar iste izmir o zaman projelerle ucacaktır .. bu chp zihniyeti izmire birsey kazandırmıyor

Yorumu oyla      20      28  
sedat 8 Haziran 2011 Çarşamba 11:34

dağdan gelip bağcıyı kovmak buna denir hem sizene izmirpatisinden siz diyarbakıra gidip diyarbakır partisi kuralım diyebilirmisinız bırakın bunları sayın bakan alay etmeyin bizimle

Yorumu oyla      30      14  
Seda 8 Haziran 2011 Çarşamba 10:28

Sayın Bakanım. Bu sözleri yerel seçimlerde mhp bayraklı adayının ağzından da duymuş , ancak oyumuzu ona vermemiştik. Demekki doğru söylemiş. Yerel seçimlerde bu tür temiz adaylar belirleyelim.

Yorumu oyla      26      10  
isimsiz 46 8 Haziran 2011 Çarşamba 10:11

İstanbul , Ankara ve güneydoğuda oy kaybı yaşayacağı kesin olan AKP , İzmir ' in yatırımsızlığını ve çoğunluğu aceleye getirilmiş taslak projeleri öne sürerek oylarını arttırma çabasında..

Yorumu oyla      33      12  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mumcu: Belgeyle gelsinler yüzleşelim
ANAP’ın eski lideri Erkan Mumcu, Başbuğ ve yakın çevresiyle 2007’deki ...
Yıldırım'dan KSK taraftar derneğine ziyaret
Eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Karşıyaka Taraftarlar Derneği'ni ziyaret etti.
Erdoğan: Meğer sahte diş hekimiymiş
Kendisine yönelik “Dişlerini sökeceğim” diyen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na ...
 
‘Onlar devletin biz halkın mitingini yapıyoruz’
CHP lideri Kılıçdaroğlu, mitingine katılan vatandaşlardan birinin afişini ...
Kılıçdaroğlu bugün İzmir'de
28 Mayıs’ta Gündoğdu’da miting yapan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, bu ...
Bahçeli: Türkiye'nin dayanacak gücü kalmamıştır
Seçimlere beş gün kala İzmir’de miting yapan Devlet Bahçeli, Türkiye'nin ...
 
Günay: Kimsenin oğlu ölmesin
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, ''Şehit yakınlarına şehit yakını ...
Gül: Çatışmaya girene de gazeteci demeyin
Cumhurbaşkanı Gül, tutuklanan gazeteciler arasında bulunan bazı kişilerin ...
Arınç: Çevik Bir telefonla talimat verdi
Başbakan Yardımcısı Arınç, 28 Şubat sürecinde Çevik Bir'in dönemin YÖK ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva