HABERLER>POLİTİKA
24 Ocak 2012 Salı - 14:20

'İzmir teslim olmayacak, başkanımızı koruyacağız'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yaptığı grup konuşmasında, Fransız Senatosu'nda alınan karar sonrası Hükümetin kararlı olmasını ve parti olarak arkalarında olduklarını söyledi.

 İzmir teslim olmayacak, başkanımızı koruyacağız

ANKARA - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuşma yaptı.
 
Kılıçdaroğlu, Fransa Senatosu'nun Ermeni soykırımı iddialarının inkarını suç sayan tasarıyı kabul etmesini değerlendirdi.
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sakozy'ye NATO kapısını açtığını söyleyen Kılıçdaroğlu, şöyle sordu: "Kim Fransız?"
 
Kılıçdaroğlu, gazeteci Hrant Dink suikastiyle ilgili davanın AK Parti korumasında sürdüğünü ifade etti.
 
Kılıçdaroğlu. İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yapılan operasyonla ilgili de yorumlarda bulundu.
 
Kılıçdaroğlu kısaca şunları söyledi:

“Fransa Senatosu'nun aldığı kararla özgürlük, eşitlik ve dayanışma Fransız tarihinden silindi. Fransa’ya yaptırımlar kararlı bir şekilde uygulanmalıdır. Doğru karar alırsanız yanınızda oluruz.

Fransa açısından 21. yüzyılın kara lekesidir, hükümetin adımlarını destekleyeceğiz. Yeri gelirse hükümeti de eleştirmeye devam edeceğiz.

Bir korku tünelinden geçiyoruz. Bir demokraside rastlanmayacak olaylara tanık olduk. Ne oluyor bu ülkede? Demokrasi neden ağır aksak gidiyor, ağır yaralar alıyor. AKP, demokrasinin güvencesi olarak gördüğünüz parti değildir, demokrasiyi askıya alan bir partidir. Şimdi sizin kapınızı çalmaya başladılar. Siz şaşırmaya başladınız, biz şaşırmadık. Demokratik yollardan her türlü mücadelemizi yapacağız.

Hrant Dink cinayetindeki 'o derin dehlizlerin' sahibi sizsiniz. Emniyet müdürü, valisi, istihbaratçısı var. Herkes biliyor. Bir vali 'Bana haber verilse, cinayeti önlerdim' diyor. Pişkinliğin bu kadarına pes doğrusu.

O delilleri o hakimin önüne kimler getirmedi? Niye bunları dava dosyasına koymadılar? AKP’nin koruması ve gözetmesi etrafında yürütülen davadır. Tavla pulu gibi hakim ve savcıları dağıttı. Mahkemenin işine karışmazmış, sen bunu ancak benim külahıma anlatırsın.

Kamuoyu tepkisi olmasa gündeme getirilmezdi. Yargıtay’a talimat mı verdin? ‘Karar yanlış, düzeltin’ diyor. 5 yıldır delil bulmadınız, şimdi mi bulacaksınız? O bürokratları şimdi mi mahkemeye çıkaracaksın?

Uludere’ye sen gidemiyorsun, ben gidiyorum. Vay efendim sen nasıl gidersin? Senin bakanların çadır tiyatrosuna gittiler. Bizde insan sevgisi, onlarda rant ve çıkar kavgası vardır.

Ellerine iPad alıyorlar ama kullanmasını bilmiyorlar. Türkiye’nin her yerinden 10 yaşındaki çocuk cari açığı öğrenir. Dünya kör değil, sizin gözleriniz o dünyayı görmüyor. Hapisteki gazeteci sayısından utanıyorsan, niye gereğini yapmıyorsun? Ben 'medya özgülüğü de yok' dedim. Üniversiteler özerk mi? Zapturapt altında. Bunları söylemeyecekmişim, senden mi izin alacağım? Dilimin döndüğü kadar dünyaya Türkiye’yi anlatacağım.

Kaddafi linç edilirken gıkın çıkmadı, insanda bir ar damarı olur. Beni Fransız'la mükayese ediyor. Sen Sarkozy’nın Fransası'na NATO kapısını açtın mı? Açtın. Libya’da Kaddaffi’den ödül aldın, linç edilirken keyif yaptın. Libya petrollerini altın tabak içinde Fransa'ya verdin. Bütün bunlardan sonra sana soruyorum; kim Fransız? Göreceğiz her türlü yaptırımı nasıl uygulacaklar. Irak'ta yaşanan katliamların bir sorumlusunu da sensin.

Belediye başkanımıza 397 yıl istiyorlar. Bana sordu gazeteciler 'Az' dedim. '1000 yıl olsa daha iyi olurdu'' dedim. Pazar günü isimsiz bir mail gelmiş Adalar Belediyesi'ni basmışlar. Biz Kayseri'de rüşvet defterini gönderdik. Orayı basan var mı? Hayır. Orası AKP'nin belediyesi çünkü. Basacaklarmış bizim belediyeleri Basmazsanız namertsiniz.
Siz İzmir'in anakent belediye başkanına 397 yıl hapis öngörüyorsunuz. İnsaf ya. Genelkurmay başkanından terörist olursa, belediye başkanı da örgüt lideri olur. Normal tabi. İzmir teslim olmayacak. Başkanımız da teslim olmayacak.

Kimin telefonu istense dinlenebiliyor. Yeter ki AKP'yi rahatsız etmesin. Rahatsız ederse üzerinde her türlü baskı var.

Meşruiyet sınırları içinde kalmak kaydıyla kim cumhurbaşkanı seçilirse başımızın üstünde yeri var.

Millet diyor ki Cumhurbaşkanı'nın görev süresi 5 yıl. Şimdi diyorlar ki 'Hayır görev süresi 7 yıl.' Hani siz hukukun üstünlüğü diyordunuz. Bir kişiye göre anayasa değişmez. Hukuk evrenseldir. Halk 5 yıl demişse 5 yıldır. Siz hiç sağlıklı bir demokraside anayasanın yasalarla değiştiğini gördünüz mü? Ben yaparım olur anlayışı olur mu? Gül diyor ki 'Bunu herhalde CHP Anayasa Mahkemesi'ne götürür'. Gül'ün görevi anayasayı uygulamaktır. Cumhurbaşkanı ile ilgili bir düzenlemenin gelmesi halinde cumhurbaşkanının görevi vardır. Zaten anayasaya aykırı bir durum olursa gereğini yaparız. Ama cumhurbaşkanı 'bu benim şahsi meselem' derse, hayır o sizin şahsi göreviniz değil. Bu kişisel bir olay değil.

O yasada temel bir yanlışlık daha var. Nakdi yardımla ilgili sınırlama var. Ayni yardımla ilgili sınırlama yok. Yani bir işadamı cumhurbaşkanı adayına uçağını tahsil edebilir. Cumhurbaşkanım yasayı gönderirken bu maddeyi de göz önünde bulundurun. Sizin o yasayı Meclis’e geri göndermek gibi tarihi bir göreviniz var. Eğer imzalanırsa adalete duyulan güvene darbe vurulur.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
izmir 25 Ocak 2012 Çarşamba 10:24

daha izmir'i anakent belediyesi olduğunu zannediyor.aylar önce başbakan kendisini uyarmıştı,anakent sadece bir tane olur,o da Ankara'dır diye.ama hala anakent diyor,gerçi oy kullanmayı da unutmuştu.kimi başa getirirlerse,peşinden koşun bakalım.

Yorumu oyla      14      12  
Yorumcu 25 Ocak 2012 Çarşamba 08:02

Egemen kardeşim haklısın. Ama Katı Atık Bedeli aslında toplanması gereken, ancak halkın üzerinde kambur olacağı düşüncesiyle toplanmayan bir bedeldi. Muhakkak ki bir vatandaş olarak ben de bu durumdan muzdaribim. Fakat bu toplanmayan Katı Atık Bedelleri nedeniyle bakanlıktan gelen yazılar ve müfettişlerden gelen baskılar var. Yani bu keyfi değil, zaruri alınan bir bedel. Bununla ilgili haberler de çıktı, okuyabilirsin.

Yorumu oyla      18      8  
Egemen 24 Ocak 2012 Salı 18:25

Yapacağım yorum bu haberle ilgili değil fakat Konuda İzmir Büyükşehir geçince yazıyorum.Su faturaları çok yüksek gelmeye başladı %10 ve ,ilaveten apartman başına 109 tl.Bornova İzsu'ya sordum bu katı atık bedeliymiş?vatandaşın haberi yok..sessiz sedasız zam..İzmirli ödesin

Yorumu oyla      23      10  
aziz 24 Ocak 2012 Salı 17:28

demek aziz beyi kılıçtaroglu koruyacakmış.ne komik kendine hayrı olmayannın izmiri koruyacakmış ,Aman şimdi adamlar 100 yıl yerler...............

Yorumu oyla      24      20  
Ahmet Türkan 24 Ocak 2012 Salı 15:07

AKP'nin zorbalığına karşı direnen sadece CHP var. DP de aynısını yapmıştı muhalif kim varsa toplayıp cezaevine koydu. AKP de bu yoldan devam ediyor ama gün olur devran döner bunların hesabı sorulur.

Yorumu oyla      50      17  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bahçeli: Önce kokuşmuş tarihinle yüzleş
MHP Lideri Bahçeli, Fransa Senatosundan geçen yasaya tepki göstererek ...
'Sarkozy'nin soyu Osmanlı topraklarındadır'
Başbakan Erdoğan, Fransa’daki Ermeni soykırımı iddialarıyla ilgili tasarıya ...
İşte Fransa'ya uygulanacak yaptırımlar!
Fransa Senatosu’nda Ermenilerin iddialarına yönelik düzenlemenin görüşüldüğü ...
 
CHP kulislerinde kurultayla ilgili yeni iddia
Tarih henüz duyurulmadı ama CHP olağanüstü tüzük kurultayına gidecek. ...
CHP'li Güven: Şehit derken kastım teröristler değildi!
CHP İzmir Milletvekili Hülya Güven, Mardin'de yaptığı 'PKK açıklamasında' ...
Arınç: 100 bin kişiyi hapse atamazlar
Paris’te bulunan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Fransa Senatosu’nda ...
 
Günay: Öncelik Diyarbakır’da çıkan kemiklerin
Kültür ve Turizm Bakanı Günay, Diyarbakır’ın Sur ilçesindeki Jandarma ...
Oktay Vural'dan Arınç'a: Dink rantçısı
MHP'li Vural Arınç’ın Türk bayrağını suç unsuru olarak gördüğünü ileri sürdü.
Çelik: Hepimizin Ermeni olmasına gerek yok
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Hrant Dink cinayetiyle ...
 
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva