HABERLER>GÜNCEL
14 Kasım 2011 Pazartesi - 16:13

Yaşlı çifti öldüren toruna çifte müebbet istendi

İzmir’de, geçen yıl ekim ayında, başları baston ve sandalyeyle parçalanan Kazım Taşmaz ile eşi İsmet Taşmaz'ı öldürmekle suçlanan torunları Y.G.'nin, tutuklu yargılandığı, karar aşamasına gelen davada savcı, sanık hakkında iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istedi.

Yaşlı çifti öldüren toruna çifte müebbet istendi

İZMİR - Geçen yıl 14 Ekim'de, saat 16.30 sıralarında, Boğaziçi Semti 1186/8 Sokak 2 numaradaki evde oturan yaşlı çiftten haber alamayınca eve giden Alev Dinç ve ağabeyi Kaya Taşmaz, babası Kazım Taşmaz ve annesi İsmet Taşmaz'ın cesetlerini buldu. Polis ekiplerinin incelemesinde, yaşlı çiftin başlarına baston ve sandalyeyle vurulup, boğularak öldürüldüğü belirlendi. İzmir Emniyeti Cinayet Büro Amirliği bünyesinde kurulan özel ekip, Taşmaz çiftinin tüm çocukları, torunları ve yakınlarını tek tek emniyete götürerek bilgilerine başvurdu. Ekiplerin araştırmaları sırasında hareketlerinden ve konuşmalarından, şüpheyi, çiftin en büyük kızları S.T.'nin oğlu 29 yaşındaki Y.G., çekti. İzmir Adli Tıp Kurumu'ndaki testlerin ardından evde kahvaltı sofrasından alınan zeytin çekirdeklerinden 14'ünün 8'inde, daha önce kan ve tükürük örnekleri alınan Y.G.'nin DNA'sına rastlandı. Bu gelişmeyle gözaltına alınan Y.G., tutuklandı.
 
İzmir 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada ifade veren Y.G., anneanne ve dedesini evine en son 9 Kasım'da saat 19.00 sıralarında gittiğini, bir saat oturduktan sonra ayrıldığını belirtti. Bir kimya şirketinde işletme operatörü olarak çalışan Y.G., "Eve dedeme yelek vermek için gittim. Evde ikisi vardı. Kendileri bahçe kısmında oturuyordu. Kapıyı anneannem açtı, şakalaştık. Anneannem kızartma yaptığını, sarımsaklı olduğunu, yiyip yemeyeceğimi sordu. Ben de karnımın tok olduğunu yemeyeceğimi söyleyip işe gitmek için evden ayrıldım. Sadece çay ve sigara içerek kalktım. Öldürüldükleri ortaya çıkana kadar eve hiç gitmedim. Bankalara kredi kartı borcum var. Bunların asgari tutarını ödüyorum. Herhangi bir maddi sıkıntım yok. Anneannemin üç dört bileziği ve küpesi olduğunu biliyorum. Yüzük ve kolyeyi tam olarak hatırlamıyorum. Ben şu ana kadar kimseden süphelenmiyordum. Bugünden sonra aklıma şüpheler geliyor. Tam emin olmadığımdan açıklamak istemiyorum. Bazı duyumlarım var. Mesela hiç söylemediğim bazı şeyleri söylemiş gibi beyanda bulunanlar var. Eniştemin maliye ile bir ara başı derde girdi. Ben evde zeytin de yemedim. En son zeytini bildiğim kadarı ile kendi evimde ve Serap teyzemin evinde yemiştim. Zeytin çekirdiğinde DNA'am çıkıyor da, çatal ve kaşıkta neden parmak izim yok. İnsan kendisini büyüten kişileri öldürür mü? Ben kimseyi öldürmedim" dedi.
 
Yapılan son duruşmaya tutuklu yargılanan Y.G. ve avukatı Kurtuluş Kanat ile ölen çiftin çocukları ve avukatları katıldı. Son iddialarını mahkemeye sunan savcı, sanığın suçu işlediğinin sabit olduğunu, olay yerindeki zeytin çekirdeklerinde DNA'sının tespit edildiğini belirtti. 320 kişinin süpheli olarak ifadesinin alındığını, sanığın ilk başta evde bir şey yemediğini söylediğini, daha sonra DNA'sının çıkması üzerine zeytin yediğini kabul ettiğini kaydetti. Evde bulunan sandığın kilidinin de kırılmış olduğunu, cinayeti yağma yapmak için işlendiğini, bu nedenlede sanığın `yakın akrabayı öldürme' suçlarından iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasını istedi. Savcı, ayrıca sanığın yağma suçundan da yargılanması gerektiğini belirtti, hakkında suç duyurusunda bulunulmasını talep etti.
 
Sanğın avukatı Kurtuluş Kanat ise, "Dosyayı incelediğimizde bahçe duvarında bulunan iki adet saksının düştüğü zabıt altına alınmıştır. Karşı komşu evden gece 22.00-22.30 sıralarında gürültü geldiğini söylemektedir. Cinayeti işleyen kişi duvardan atlayıp kaçmıştır. Ölen anneanne olay günü kolundaki dört bilezik ile kızı Alev Dinç'in evinden yürüyerek kendi evine gitmiştir. Olay yeri Boğaziçi mıntıkası ve suçların çok olduğu bir semttir. Bunalımda olan bir şahıs ancak bu suçu işleyebilir, birisini boğarak birisini kafasını ezerek öldürmüştür. Torunun bu şekilde anneannesini ve dedesini öldürmesi mümkün değildir, biz bir sebep bulamadık. O gün sanık kahvaltıya gittiğini, zeytin yediğini açıkça söylese belki de bugün sanık sandalyesinide oturmayacaktı. Müvekkilimin tahliyesini istiyorum, savunma için de süre verilsin" diye konuştu.
 

Sanıkla ilgili tahliye talebini reddeden mahkeme heyeti, duruşmayı karar verilmek üzere aralık ayına erteledi.(DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
KPSS tercihleri bu tarihte başlıyor!
KPSS sonucuna göre bazı kamu kurum ve kuruluşların kadro ve pozisyonlarına ...
Van Valisi'nden acil çağrı!
Van Valisi Münir Karaoğlu da meydana gelen son deprem nedeniyle acil çağrıda ...
İşte Kozinoğlu'nun ölüm nedeni!
Oda TV Davası'nın tutuklu sanığı MİT Başmüşaviri Kaşif Kozinoğlu'nun ölümüyle ...
 
İzmir'de afet sonrası kaçacak yer yok
İzmir’de olası bir afetin ardından, daha önceden belirlenen toplanma alanların ...
Ensari Bulut ikinci ölüm yıldönümünde anıldı
Çiğli Belediyesi’nin iki yıl önce vefat eden Başkanı Ensari Bulut, ailesi ...
Selçuk'ta bulunan oyuk endişe yarattı
Selçuk’ta doğa yürüyüşü için Efes surlarının bulunduğu tepelere yürüyen ...
 
Silivri Cezaevi revirinde stetoskop dışında alet yok
Odatv Davası'nın tutuklu sanığı MİT Başmüşaviri Kaşif Kozinoğlu'nun cezaevinde ...
Başarıyı 'puzzle'la yakaladılar...
Puzzle yapmayı önce tutku sonra işleri haline getiren Boğaziçi Üniversitesi'nin ...
Levyeli çelik kasa hırsızları yakalandı
Basın Sitesi’nde levyeyle kapısını zorlayıp açarak girdikleri evden, çelik ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva