HABERLER>GÜNCEL
7 Mart 2012 Çarşamba - 13:20

Yargıtay İzmir'deki çifte müebbeti onayladı

İzmir'de tel çit imalatı ve çiftçilik yapan babası Şükrü Dayhan'ı (75) yanında çalışan sabıkalı Mehmet Şimşek'e (32) öldürtmekten, kiralık katil Şimşek'i de kendisine şantaj yaptığı için öldürüp cesedini foseptik çukuruna gömmekten iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan Mehmet Rıdvan Dayhan'ın (48) cezasını Yargıtay onadı.

Yargıtay İzmir deki çifte müebbeti onayladı

İZMİR - Tel çit imalatı ve çiftçilikle uğraşan Şükrü Dayhan, 2007 yılı Mart ayında, Balçova İlçesi'nde uğradığı tabancalı saldırıda vücuduna isabet eden 4 kurşunla yaşamını yitirdi. Polis Dayhan'ın, aile ve iş yaşamını araştırdı. Araştırmada, Dayhan'ın yanında çalışan, 'yağma ve hırsızlık' suçundan sabıkalı Mehmet Şimşek'in de kayıp olduğunu belirledi.
 
Polis aramalara rağmen bulamadığı Mehmet Şimşek'in akrabalarının ifadesine başvuruldu.
 
Mehmet Şimşek'in, Şükrü Dayhan'ı kendisinin öldürdüğünü yakınlarına anlattığının belirlenmesi üzerine, hakkında mahkemece arama kararı çıkartıldı. 2008 yılı Ağustos ayından beri aranan Şimşek'in izine bir türlü ulaşılamadı.
 
ŞANTAJ YAPMAK İSTEDİLER
Cinayet soruşturmasını sürdüren polis, Dayhan'ın oğlu Mehmet Rıdvan Dayhan ile Şimşek'in arkadaşlarıyla yaptığı telefon görüşmelerinde yeni bilgilere ulaştı. Şimşek'in ve arkadaşlarının, Mehmet Rıdvan Dayhan'dan para sızdırmaya çalıştıkları saptandı. Gözaltına alınan Dayhan, sevkedildiği adliyede nöbetçi mahkemece tutuklandı. Mehmet Şimşek'in cesedi ise daha sonra Manisa'nın Turgutlu İlçesi'nde foseptik çukuruna gömülmüş olarak bulundu.
 
KAZDIRDIĞI KUYUYA GÖMMÜŞ
İzmir 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde Mehmet Rıdvan Dayhan hakkında iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis, tutuksuz sanıklar Temür Akış ve Mehmet Selami Ülsen hakında da suçluyu kayırmadan 5'er yıl hapis cezası istemeyle dava açıldı.
 
ŞİMŞEK, UYUŞTURUCUSUNU YAKTIĞI İÇİN BABAMI ÖLDÜRDÜ
Üç yıl önce yapılan son duruşmaya tutuklu yargılanan Mehmet Rıdvan Dayhan ile avukatı Erdal Durak katılırken, tutuksuz 2 sanık katılmadı. Babasını öldürtmediğini iddia eden Mehmet Rıdvan Dayhan ifadesinde şunları söyledi: "Mehmet Şimşek benden sürekli para istiyordu. Beni öldürmesinden korktuğum için de 2 ayda 250'şer bin lira para verdim. En son İnciraltı mevkisinde 1 milyon 400 bin TL'ye bir arsa sattığımı duyunca tehditlerini arttırdı. Yine para isteyince, Manisa'nın Turgutlu İlçesi'ndeki bağ evine foseptik kuyusu kazılacağını söyleyip yardım istedim. O kuyuyu kazarken bana, 'Ben senin babanı öldürdüm, seni de öldürürüm. Bana çok para ver, yurtdışına gideceğim' dedi. Ben de kendisine 'Benden ne kadar para istiyorsan vereyim, bir daha görüşmeyelim' dedim. Kendisi bana, 'Ben artık seni bulmuşum, ömrümün sonuna kadar ne zaman para istersem vermek zorundasın' deyince aramızda tartışma çıktı. Üzerime kürekle yürüyünce tabancayla iki el ateş ettim. Öldüğünü farkedince kazdığı kuyuya gömdüm. Babam, Mehmet Şimşek'in evin deposuna çuvallar içerisinde koyduğu uyuşturucuları yakmıştı. Mehmet Şimşek babamı bu yüzden öldürdü. Ondan sonra da benden sürekli para istedi. Mehmet Şimşek'i babamı öldürmesi için azmettirmedim."
 
YARGITAY CEZAYI ONADI
11'inci Ağır Ceza Mahkemesi, yargılama sonunda Mehmet Rıdvan Dayhan'ı cinayet ve cinayete azmettirmekten iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapse, ruhsatsız silah bulundurmak suçundan da 1200 lira para cezasına çarptırdı. Tutuksuz yargılanan Temür Akış ve Mehmet Selami Ülsen'in ise beraatine karar verildi.
 
Mehmet Rıdvan Dayhan'ın avukatı Erdal Durak, kararı temyiz etti. Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi, duruşmalı olarak görülen dava dosyasını bir süre önce aynen onadı.(DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Pınar Selek hakkında müebbet istemi
Mısır Çarşısı'ndaki patlamayla ilgili davada Savcı, Pınar Selek'e ağırlaştırılmış ...
Gazeteci Çetin Emeç’in katledilişinin 22. yılı
Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler ...
Üniversiteli Ramazan üç haftadır kayıptı...
Konak’ta, vatandaşların deniz üzerinde fark ettiği bir erkek cesedinin ...
 
Anonymous 'Ankara'ya saldırdı: Savaşı kim kazandı?
Siber-aktivist hacker grubu Anonymous'un Başbakanlık'ın resmi yazışmalarını ...
Talihsiz hostesin cenazesi Türkiye'ye getirildi
Eşi Serkan Tınç ile gittikleri Phuket adasında geçirdiği trafik kazası ...
Sivas katliamının 2 sanığı kurtuldu 5’i sırada!
Sivas katliamında haklarındaki dava 10 yıldır karara bağlanmayan 2 sanıkla ...
 
Elektronik kelepçe dönemi Ankara'da başladı
Denetimli serbestlikten yararlanan 7 kişiye elektronik kelepçe takılması ...
Efes Latin Amerikalı büyükelçileri ağıladı
Latin Amerika Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi'nin (LAMER) faaliyetleri ...
Medya devinden Başbakan Erdoğan'a ziyaret
Başbakanlık binasında Erdoğan'ı ziyaret eden ABD'li medya patronu Rupert ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sinema dünyasına İzmirli iki yıldız!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva