HABERLER>GÜNCEL
23 Eylül 2011 Cuma - 09:40

Veliler taşımalı eğitime isyan etti

İzmir’in Menderes İlçesi Çakaltepe köyü velileri, Menderes İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün taşımalı değişikliğine rest çekti.

Veliler taşımalı eğitime isyan etti

Erkan İyigüngör/EGEDESONSÖZ -  Kendi köylerine yaklaşık 5 kilometre uzaklıktaki Ataköy okuluna giden çocuklarının 12 kilometre uzaklıktaki Karakuyu Köyü İlköğretim Okulu’na gönderilmeye çalışıldığını belirten veli Mehmet Dalbudakoğlu, yetkililerin sorunlarını ve çocuklarının psikolojik durumunu görmezden gelmeleri nedeniyle tüm köy halkı olarak öğrencileri okula göndermeme kararı aldıklarını söyledi.

Öğrencilerin ulaşım çilesi bitmiyor
 
Dalbudakoğlu, “Tüm köy halkı olarak derdimizi anlatmaya gittiğimiz yetkililer derdimize derman olmadı. Şimdi bizim vergilerimizle maaş alan Menderes Kaymakamı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü’nü görevlerini yapmak üzere köy meydanında bekliyoruz. Bizim çocuklarımızı köyümüze en yakın taşımalı eğitim yapılan köye göndermek zorundalar. Yetkilileri görevlerini yapmaya çağırıyoruz” dedi.
 
İzmir’in Menderes İlçesinde eğitim öğretim dönemi problemli başladı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün taşımalı eğitimdeki yeni uygulaması velileri ayağa kaldırdı. Çakaltepe   İlköğretim Okulu Türkiye’nin 8 yıllık kesintisiz eğitime başlamasıyla kapanmış ve öğrencileri 5 kilometre uzaklıktaki en yakın Ataköy İlköğretim Okuluna başlatılmıştı. Çakaltepe köyünün 35 öğrencisinin pazartesi günü 12 kilometre uzaklıktaki Karakuyu Köyü İlköğretim Okuluna gönderilmesi vatandaşı isyan boyutuna getirdi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerine çocuklarının yaşadığı psikolojik travmayı ve en yakın taşımalı eğitim merkezine öğrencilerini gönderilmesi gerekliliğini anlatan köylüler, İlçe Kaymakamı’ndan da bekledikleri olumlu cevabı alamayınca protesto kararı aldı.
 


BAŞBAKAN’A ŞİKAYET EDERİZ
Yetkililerin çocuklarını köylerine en yakın taşımalı eğitim merkezine göndermek zorunda olduğunu belirten köylüler, kendi vergileriyle maaş alan yetkilileri görevlerini yerine getirmek üzere köy meydanında beklediklerini dile getirdi. Elektronik kitaplar vermeye hazırlanan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın taşımalı eğitimdeki plansızlığı öğrenmesi halinde ilçedeki yetkililerin sıkıntı yaşayacağını vurgulayan köylüler, sorunun çözülmemesi halinde önce AKP ilçe ve il teşkilatına gideceklerini ardından Başbakanlık önünde eylem yapacaklarını söylüyor. 
 
ZEYNEPLERİN GÖZYAŞLARI DİNECEK
İlköğretim 3. sınıfa başlayacak küçük kızı Zeynep’in gözyaşlarına çare bulamamanın derin üzüntüsünü bir baba olarak yaşamanın zorluklarına vurgu yapan Mehmet Dalbudakoğlu, öğrencilerin psikolojik travmasının önüne geçmek için ortaya koydukları gayretler karşısında bazı yetkililerin kendilerine aba altından sopa gösterdiğini söylüyor. Dalbudakoğlu, “Köy halkı başka yerleşim alanlarına ikametlerini taşımak için ön hazırlık yapıyor. Yetkililer ikametinizi alamazsınız diyor. Kapımıza jandarma göndereceklerini söylüyorlar. Biz yaşadığımız topraklarda çocuklarımızı eğitimli olarak büyütmek istiyoruz, dağa çıkan, milletine hainlik yapan insanlar olarak yetişsin istemiyoruz. Bir kısım masa başından plansız programsız değişim yapan bürokratların mahkûmu olmak istemiyoruz. Konuyu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a kadar götüreceğiz. Zeyneplerin gözyaşını dindireceğiz. Masa başındaki bürokratlar bilsin ki bu ülke sahipsiz değil.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
EŞREFPAŞALI 24 Eylül 2011 Cumartesi 08:22

Aarkadaşlar gazetemizde her kişinin yorum yapmaya bizlerinde bu yorumları saygı ile okumaya hakkımız var bazı insanlar "POPÇU" bazıları" TOPÇU" bazılarıda " B...U OLUR SAYGILARIMLA

Yorumu oyla      12      6  
.... 24 Eylül 2011 Cumartesi 00:20

bu olayın konumunu içeriğini ne kadar bilip yorum yapıyoruz acaba, orada sorunlar olabilir... ama böyle bi karar alındıysa muhakkak bi açıklama vardır. başbakanın bu işe karıştırılması bence şu durumda saçmalık böyle birşey neden yapılmış bi araştırılmalı...

Yorumu oyla      12      6  
ahmet tok 23 Eylül 2011 Cuma 13:33

onun derdi başbakanla zoruna gidiyor başbakanın hizmet yapması felaket telllalığı yapmaktan başka iş yapmaz ooo dikkat edin bütün hükümet aleyhine çıkan haberlere yalan sallama yorumlar yazmakla görevli oo habre gelince evet vatandaşlar başbakan duysa bu olayı o miilieğitim müdüür açığa alınır kafasına göre adam şekil yapıyor akap hükümetinde kimse kafasına göre iş yapamaz devletin verdiği hakkı kişiler bozamaz en yakın zamanda çözülecektir bu sorun başbnakan duymdan

Yorumu oyla      14      9  
İzmir'e Yazık.. 23 Eylül 2011 Cuma 10:51

Allahım.. Yoruma bakın.. Ne alakası var güzel şeyler olacak denmesiyle bu durumun. Bal gibi bürokrasi sıkıntısı var burada.. İnanamıyorum, bu kadar yanlı mı bakılır her şeye.. İnsaf..!

Yorumu oyla      16      11  
Işık Dikicigil 23 Eylül 2011 Cuma 09:59

GÜZEL ŞEYLER OLACAK DİYORDU BİRİLERİ , HER KONUDA GÜZEL ŞEYLER OLUYOR . GÖRÜYORUZ.

Yorumu oyla      19      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
7 bölge tarih oluyor
Milli Eğitim Bakanlığı '7 coğrafî bölge' kavramını 12. sınıf coğrafya kitaplarından çıkardı.
‘İhsan Alyanak’ son limanında
İzmir Körfezi’nde, 58 gün önce, Konak iskelesinden ayrıldıktan kısa bir ...
Tecavüz davası Adli Tıp'ta
Mahkeme, Bornova’daki olaydan sonra okulunu ve yaşadığı kenti değiştiren ...
 
Piri Reis hazır, KKTC tamam!
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız'ın, sismik araştırma gemisi Piri ...
İşte askerlik sorununu çözecek model!
YÖK, üniversite mezunlarının askerlik sorununa çözüm bulmak için ABD’de ...
Cezaevinde 25 kilo verdi!
Oda Tv davası kapsamında Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan gazeteci ...
 
Hain saldırıyı TAK üstlendi
Ankara'da 3 kişinin öldüğü, 34 kişinin yaralandığı saldırıyı Kürdistan ...
'Empati yapmanızı diliyorum'
İkinci "Ergenekon" davasının tutuklu sanığı CHP İzmir Milletvekili ve ...
Konak Tüneli'nin müteahhidi konuştu
Konak Tüneli’nin temellerinden birinin sit alanı olması tartışılırken, ...
 
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva