HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
24 Ekim 2011 Pazartesi - 13:41

Van Depremi için İzmir seferberliği!

Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla harekete geçen CHP’li belediyeler depremzedeler için harekete geçerken, AK Parti İzmir İl Teşkilatı da teşkilatın tamamını yardım kampanyasına destek olmaya çağırdı.

Van Depremi için İzmir seferberliği!

Egedesonsöz - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Van depremi ile ilgili olarak büyük illerdeki belediye ve örgüt yöneticilerine yardım çağrısında bulunduklarını söylemesinin ardından, İzmir’de de seferberlik ilan edildi. Meydana gelen deprem sonrası yardım ve destek için hemen harekete geçen İzmir Büyükşehir Belediyesi, İtfaiye Daire Başkanlığı bünyesindeki 35 kişilik AKS 110 ekibini felaket bölgesine yolladı. Van’a giden özel uçakta, Büyükşehir Belediyesi Arama-Kurtarma ekibiyle birlikte 20 kişilik İzmir Sivil Savunma Birliği personeli de yer aldı. İzmir İtfaiye Daire Başkanlığı’na ait arama-kurtarma kombi araçlarıyla uydu bağlantılı kurtarma kontrol aracı ise gece yarısından sonra kargo uçağıyla Van’a hareket edecek. Büyükşehir Belediyesi’nin ardından ilçe belediyeler de deprem yardımları için adeta seferberlik ilan etti. Depremzedelere destek olmak ve ihtiyaç duyulan eksikleri gidermek için harekete geçen belediyeler, toplanan yardımları en kısa sürede Van’a ulaştıracak. 

AK PARTİ DE SEFERBER OLDU
İktidar Partisi İzmir İl Teşkilatı da Van'daki felakete duyarsız kalmadı. İl Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada depremzedeler için teşkilatın tamamını kapsayan yardım kampanyası düzenlendi. Kadın ve Gençlik kollarının yanısıra ilçe teşkilatlarının da katkı koyacağı kampanyada 'kardeşlik' vurgusu yapılıyor. 

VALİLİK HAREKETE GEÇTİ
İzmir Valisi Cahit Kıraç da Van'daki depreme ilişkin düzenlediği basın toplantısında yardımlar için Cuma günü daha kapsamlı bir kampanya düzenleyeceklerini açıkladı. Kıraç, yardımların Kızılay üzerinden yapılması gerektiğine dikkat çekerek, Van'daki depremzedelere ulaştırılmak üzere toplanacak olan yardımların Kızılay'ın Buca'daki Afet Koordinasyon Merkezi'nde toplanacağını duyurdu. 

CHP ÖRGÜTLERİ DE KAMPANYAYA KATILDI
Van'daki deprem için belediyelerin yanısıra CHP İzmir örgütleri de kampanya başlattı. Vatandaşlara duyuru yapan CHP örgütleri toplanan malzemelerin CHP ilçe örgütlerine getirilmesi istendi.
 
Bornova Belediyesi Van’da yaşanan 7.2’lik depremde mağdur olan ailelere yardım eli uzattı. Bornovalı yurttaşlardan toplam 6 kamyon eşya, giysi ve gıda yardımı toplandı. Deprem bölgesine yardım göndermek isteyen vatandaşlar için (388 29 64) numaralı irtibat numarası oluşturuldu. Bornovalı üniversite öğrencileri de bütün gece belediye ekiplerine yardımcı olarak apartmanlardan yardım topladı. Bornovalı vatandaşlar gün boyunca yardımlarını Bornova Belediyesi Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi’ne ulaştırdı. Bir günde 6 kamyon eşya, gıda, giysi, soba, erzak, su, bebek maması, ilaç yardımı toplayan Bornova Belediyesi yardımları gün içinde afet bölgesine gönderecek. Eşya dolu bir tır bu akşam yola çıkacak. Bornova Belediyesi deprem bölgesi için önümüzdeki günlerde de yardım toplamaya devam edecek. Yardımlarını Bornova Belediyesine ulaştırmak ve bilgi almak isteyen vatandaşlar Bornova Belediyesi yardım merkezine ulaşabilecek. Önümüzdeki günlerde Van ve Erciş kriz merkezlerine ulaştırılmak üzere eşya dolu 2. ve 3. tır da Bornova Belediyesi’nden yola çıkacak. Yurttaşlardan gelen yardımları afet bölgesine göndermek için daha sonraki günlerde de kabul edecek olan Bornova Belediyesi bundan sonra bölgeden gelecek bilgiye göre ihtiyaç doğrultusunda vatandaşa bilgi verecek, bölge halkının neye ihtiyacı varsa o yardımı yapacak.
BAŞKAN SINDIR DEPREM BÖLGESİNE GİDİYOR
Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır da deprem bölgesine gidecek. Deprem bölgesinde mağdur olan vatandaşlara elinden gelen yardımı yapabileceğini, Türk milletinde dayanışma ruhunun hat safhada olduğunu belirten Başkan Sındır, ”Dün hep beraber ulusça terörü lanetledik. Bugün Van’da meydana gelen felaket üzerine yaraları sarmak için kenetlendik. Acılar Türk ulusunun ne kadar birlik beraberlik içinde olan bir millet olduğunun göstergesi oluyor” diye konuştu.
 
BAYRAKLI'DA TIRLAR YARIN YOLA ÇIKACAK
Bayraklı Belediyesi de depremden olumsuz etkilenen vatandaşlar için yardım kampanyası başlattı. Başta erzak, giyim ve battaniye gibi eşyalar Bayraklı Belediyesi Semt Merkezleri, Muhtarlıklar ve Camiler aracılığıyla toplanmaya başlandı. Anons araçlarıyla halka duyurulan yardım kampanyasına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Kampanyaya aracılık eden Bayraklı Belediyesi’nin yardım tırlarının yarın sabah yola çıkacağı belirtildi. Bayraklı Belediyesi Deprem Etüt Merkezi de ilçede şüphe uyandıran ve tehlike arz eden binaları denetleme ve incelemelerini hızlandırma kararı aldı. Merkezde bugüne kadar bin 500’ün üzerinde konutun depreme dayanırlıkları test edildi ve tavsiye niteliğinde kararlar alındı. Depremden dolayı büyük üzüntü duyduklarını kaydeden Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ “Depremi haber alır almaz yetkili arkadaşlarımız işbaşı yaptı. Başta Semt Merkezlerimiz olmak üzere vatandaşlarımızdan gelen giysi, erzak ve battaniye gibi temel ihtiyaç malzemelerini toplamaya başladık. Bayraklı Belediyesi olarak biz de katkıda bulunacağız. Toplanan eşyalar kolilere koyularak yarın sabahtan itibaren yola çıkacak” dedi.
 
TARTAN YARDIM ÇAĞRISINDA BULUNDU
Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan da Van’da yaşanan depremin ardından ilçeden gönderilen ilk yardım konvoyunun yola çıktığını bildirdi. Başkan Tartan, Van Ticaret Odası ve Van Gazeteciler Cemiyeti ile irtibata geçtiklerini söyledi. Birlikte oluşturulan kampanyaya destek için tüm İzmirlilere çağrı yaptı. Başkan Tartan ilk etapta Giysi Bankası’ndan kışlık giysi, piknik tüpü, bot ve çocuklar için bisküvi ve süt gibi malzemelerin gönderildiğini söyledi. Tartan, yaşanan acının yaralarının sarılması için el ele verdiklerini belirterek, vatandaşların 444 35 66 numaralı telefondan yardım için irtibata geçebileceklerini duyurdu.

Konak’ın 700 kolilik yardımı yola çıktı
Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan Van’da yaşanan depremin ardından ilk yardım konvoyunun yola çıktığını bildirdi.  Başkan Tartan, Van Ticaret Odası ve Van Gazeteciler Cemiyeti ile irtibata geçtiklerini söyledi; birlikte oluşturulan kampanyaya destek için tüm İzmirlilere çağrı yaptı. Başkan Tartan ilk etapta Giysi Bankası’ndan kışlık giysi, piknik tüpü, battaniye, bot, çocuklar için bez, ped, bisküvi ve süt gibi malzemelerin gönderildiğini söyledi. Tartan, yaşanan acının yaralarının sarılması için el ele verdiklerini belirterek, vatandaşların 444 35 66 numaralı telefondan yardım için irtibata geçebileceklerini duyurdu.
          
Başkan Tartan şunları söyledi:  “Konak belediyesi olarak 700 kolilik yardım paketi hazırladık. Bu kolilerin 500’ü gıda maddesi kadın ve çocuk pedinden oluşuyor. 200 kolinin içinde de tüp gazlar, giysiler ve battaniyeler var. Yarın sabah itibariyle Van’daki yurttaşlarımıza ulaşmış olacak. Özellikle merkeze yardımların ulaştığını duyuyoruz. Biz Erciş ve civardaki köylerde yaşayanların acil ihtiyaçları için hemen yardım eli uzattık. Bu bir toplumsal seferberlik; biz de üzerimize düşeni yapıyoruz. Her depremden bir ders çıkarıyoruz; doğru olan da bu. Bütün devlet kurumları, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları kısa sürede örgütlendi; bir araya geldi. Oradaki yurttaşlara elimizi uzattık. Böyle acılar olmasın, ancak olursa da toplumsal seferberlik bizi birleştiriyor.  Biz hemen Van Ticaret Odası ve Vangölü Gazeteciler Cemiyeti ile temasa geçtik. Acil olarak, özellikle vatandaşların ihtiyaçlarına yönelik yardımları gönderdik. Süt, gıda maddesi, ped, bisküvi ve kısa sürede tüketilecek yiyecekleri ön planda tuttuk. 500 kolisi acil ihtiyaçlardan, 200 kolisi de eşofman, parka ve kazak olmak üzere kış koşullarında giyilebilecek giysilerden oluşuyor.”
 
ÇALKAYA UYARDI
Balçova Belediyesi ise olası deprem ihtimaline karşı vatandaşları uyardı. İlçelerinde 4 Gönüllü Afet Timi ve konteynırı bulunduğunu ifade eden Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya “Bu uygulama bir devlet projesi olarak acilen tüm ülkede yaygınlaştırılmalıdır” dedi. İzmir’de Balçova Belediyesi tarafından kurulan Gönüllü Afet Timleri afet sonrasında ilk müdahaleyi yapacak bölge ve mahalle insanlarının eğitilmesi ile oluşturulmuş bir ekip. Afetlerden sonraki ilk 72 saatte profesyonel ekiplerin yetersiz kalması nedeniyle, halkın kendi kendine müdahale etmesi gerçeğinden yola çıkan Gönüllü Afet Timleri için Balçova’nın 3 mahallesinde oluşturulmuş afet konteynırı bulunuyor. Bu konteynırların içinde bir afet veya enkaz anında gerekli olan tüm malzemeler, jeneratör, özel kıyafetler, yardım ve sağlık malzemeleri bulunuyor.
 
NARLIDERE’DE 5 KİŞİLİK KOMİTE
Yardım kampanyası Narlıdere belediyesi bünyesinde 5 kişilik komite tarafından yönetiliyor.
 
Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur’un talimatıyla, Narlıdereli esnaf, vatandaş, ve tüm kuruluşlardan deprem bölgesinden acil talep edilen, sağlık malzemeleri, kuru yiyecek, giyecek ve battaniye gibi malzemelerin tedarik edilmesi için büyük bir çalışma başlatıldı. Narlıdere Belediyesi Narbel düğün salonu ve Narlıdere Belediye binasında toplanacak olan yardımlar daha sonrasında ihtiyaç sahiplerine teslim edilmek üzere Van’a doğru yola çıkacak.
 
Acil ihtiyaç olarak belirtilen ihtiyaçların bir an önce Narlıdere belediyesinin yardım toplama noktalarına ulaştırılmasını isteyen Abdül Batur, yapılan çalışmaları bizzat kontrol ve takip ediyor. Van’da yaşanan üzücü deprem felaketi ve yapılan çalışmalar ile ilgili bir açıklama yapan Batur “Hemen önümüzdeki günlerde hava şartları, Van’daki depremzedelere daha da zor zamanlar geçirtecek maalesef. Zaman çok önemli bir an önce duyarlı vatandaşlarımızdan bize ulaştırabilecekleri, ilaç, kışlık giyecek, battaniye gibi malzemeleri Narlıdere Belediyesi yardım toplama noktalarına ulaştırmaları gerekmektedir. Ülke olarak zor zamanlar geçiriyoruz. Ben buradan tüm Narlıdereliler adına Van’da hayatını kaybeden vatandaşlarımızın yakınlarına başsağlığı, yaralı olanlara da acil şifa diliyorum. Elimizde gelen en hızlı şekilde yaraları birazda olsa sarabilecek malzemeyi bölgeye ulaştırmaya çalışıyoruz. Tekrar başımız sağolsun, büyük geçmiş olsun’’ dedi.
 
Narlıdere Belediyesi yardım toplama noktaları olan, Narbel düğün salonu ve Narlıdere Belediye binasına duyarlı vatandaşların yardımlarını acil bir şekilde ulaştırmaları gerekiyor. İrtibat kurup bilgi almak isteyen vatandaşlar için, belediye yardım merkez numarası olan 0 232 239 73 00’ dan ulaşabilirler.

Karşıyaka’dan kışlık yardım vurgusu
Karşıyaka Belediyesi önceki gün Van’da meydana gelen depremde zarar gören ve zor durumda kalan vatandaşlarımız için bir yardım kampanyası başlattı. Belediye Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Butik Elele’nin aracıyla toplanan yardım malzemeleri için duyarlı Karşıyaka halkından özellikle bebek maması, bebek bezi, kuru gıda, bakliyat, hijyenik ped, iç çamaşırı, palto, kaban, çay, şeker, su gibi malzemeler isteniyor.
Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü yetkilileri vatandaşların özellikle palto, iç çamaşırı gibi kıyafetlerin 2’nci el olmaması konusunda hassas davranmalarını beklediklerini vurguladılar Yetkililer vatandaşların kendilerine  ulaştıkları takdirde belirtilen adrese giderek malzemeleri hemen aldıklarını söylediler.

Belediye Binasında toplanan yardım malzemeleri daha sonra tasniflenerek zaman kaybedilmeden Van’da zor durumda olan  vatandaşlara ulaştırılıyor. Vatandaşlarımız Karşıyaka Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nün  3994374- 3994375- 3994376-39943 77- 3994379 numaralarından ve Halkla İlişkiler biriminin 399 40 06- 07 ve 08 numaralı telefonlarından detaylı bilgi alabilir. 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova Van için seferber oldu
Bornova Belediyesi Van’da yaşanan 7.2’lik depremde mağdur olan ailelere ...
Bornova Belediyesi’nden 10 liraya güvenlik testi
Büyükpark içinde hizmet veren Bornova Belediyesi Deprem Etüt Merkezi ve ...
TBMM İdare Amiri’nden Başkan Solak’a ziyaret
Türkiye Büyük Millet Meclisi İdare Amiri ve CHP Denizli Milletvekili Adnan ...
 
Çivi çiviyi söktü!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Doğal Yaşam Parkı’ndaki Tropik Merkez’de ...
Şampiyona Konak’tan destek
Sekiz yaşındaki Defne Sade, satrançta Avrupa’nın gözdesi oldu. 2011 Türkiye ...
Başkan Tartan okullar için düğmeye bastı
İzmir Hatay semtindeki Necatibey İlköğretim Okulu öğrencileri okullarının ...
 
Harabeydi, “harika” olacak
Agora kazı alanındaki tarihi yapıyı restore eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, ...
İzmir’den Van’a yardım eli
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin son teknoloji cihazlarla donatılmış 35 ...
Çocukların güvenliği için velilere eğitim
Karşıyaka Belediyesi Bostanlı Kadın Danışma Merkezi üyeleri, Toplum Destekli ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva