HABERLER>GÜNCEL
6 Ocak 2014 Pazartesi - 12:02

‘Vali Coş özerkliğini ilan etti’

Fransız işgalinden kurtuluşun 92. yıl törenlerine, koruma ordusuyla gelen Adana Valisi Hüseyin Avni Coş’un önlemleri damgasını vurdu. Coş resmi geçitte sadece 42 kişiyi selamladı. Kurtuluş Günü manşetlerde ve sosyal medyada geniş yer buldu.

‘Vali Coş özerkliğini ilan etti’

ADANA - Adana’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 92’nci yıldönümü nedeniyle Atatürk Anıtı’nda düzenlenen törende, geçen 10 Kasım’da olduğu gibi yine gerginlik çıktı. Gaziler ve belediye görevlileri tören alanına almayınca hükümet ve Adana Valisi Hüseyin Avni Coş aleyhinde sloganlar atan bir gruba polis müdahale etti. Polis, 11 kişiye ceza kesti. Adana’nın Fransız işgalinden kurtuluşunun 92’nci yıldönümü kutlamaları öncesinde Atatürk Parkı’ndaki Atatürk Anıtı’nın çevresi polis barikatıyla kapatıldı.

Çevik kuvvet hazır bekletildi, parkın çevresindeki binaların çatılarına keskin nişancılar konuşlandırıldı. Polis helikopteri de tören boyunca havada tur attı. Görevli polisler, törene katılacak kişileri de isim listelerinden kontrol edip, üst aramasından geçirerek anıt önüne aldı. Listede ismi olmayanlar alana sokulmadı. Bir grup gazi de listede isimleri olmadığı için tören alanına alınmayınca tansiyon yükseldi. Bir gazi, “Biz bu tören alanına ya gireriz ya gireriz. Mustafa Kemal’in askerleriyiz, biz gaziyiz, bizi kim almıyor” diye bağırdı. Gruptakiler de ‘Ya istiklal ya ölüm’, ‘Tam bağımsız Türkiye’ sloganları attı. Gaziler tepki göstererek alandan ayrılırken, CHP Adana il teşkilatı yöneticileri de tören alanını terk etti.

Basın mensupları da kendilerine gösterilen yerden iyi görüntü alamadıklarını belirterek kameralarını yere bırakarak durumu protesto etti. Belediye bürokratlarının alana alınmadığını öğrenen Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, arama noktasına gidip polislerle tartıştı. Aldırmaz, güvenlik önlemlerinin tamamen valiliğin tasarrufunda olduğunu belirterek, “Bizimle ilgisi yok. Benim bürokratım vatandaşım girmeyecekse benim de girmemem lazım” dedi.

Bu arada polis, törenler için gelen, yaşları 7 ile 13 arasında değişen izci grubunu tören alanına almadı. İzci liderleriyle polis arasında tartışma çıktı. İzci lideri, “Ayıp ya. 5 kere dolandırdılar böyle. 8.30’dan beri biz çocuk getirmişiz ya” dedi. İzci kadın lider ise “Biz milli manevi değerlere göre öğrenci yetiştiriyoruz” diye tepki gösterdi. Bunun ardından izciler içeri alındı.

Bariyerlerin dışında kalan yaklaşık 100 kişi ise ellerindeki Türk bayraklarını sallayıp, tören alanına girişlerinin engellemesine tepki gösterdi. Törenin ardından protokol mensupları alandan polis çemberinde ayrılırken de protestolar devam etti. Polis şefleri ile gruptan kişiler arasında sert tartışmalar yaşanırken, Atatürk Caddesi’nden kutlamaların yapılacağı Uğur Mumcu Meydanı’na doğru yürümek isteyen grup, polis engeliyle karşılaştı. Çevik kuvvet polisleri ile protestocular arasında arbede çıktı, bazı kişiler gözaltına alındı.



MANŞETLERDE VE SOSYAL MEDYADA ‘TEK BAŞINA’
Vali Coş ‘olağanüstü’ önlemleri sonrası Kurtuluş gününde resmi geçidi sadece 42 kişinin izlemesi manşetlerde ve sosyal medyada geniş yer buldu.

Mizahi haber sitesi Zaytung, Coş’un 42 kişiyi selamladığı fotoğrafı ‘Özerkliğini ilan etti’ başlığıyla duyururken, kurtuluş günü etkinlikler gazete manşetlerinde de eleştirel başlıklarla yer buldu. Hürriyet, ‘Vali Coş’un Kurtuluş Günü’ başlığını atarken, Posta’nın ‘Vali Bey’in Günü’ başlığı da geniş yankı uyandırdı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
SADECE VATANDAŞ 6 Ocak 2014 Pazartesi 16:51

Başbakan bir yandan atanmışların, seçilmişlere karışamayacağını bas bas söylüyor. Diğer yandan atandığı bir adam, seçilmişlere ve onun maaşını ödeyenlere yaptığı bu tutumu görmezden geliyor. İktidarın ciddiyetini ve inandırıcılığını azaltıyor.

Yorumu oyla      13      7  
TC. Öz Vatandaş. 6 Ocak 2014 Pazartesi 16:04

Adananın kurtuluşunu sadece Vali Kutlamalı, nede olsa Adana bu adamanın babasının çiftliği ve kuruluşunu'da kutlamak ona yakışır. Halkından korkan'a Diktatör denir Diktatör.

Yorumu oyla      14      7  
NS 6 Ocak 2014 Pazartesi 14:32

İçişleri bakanı vali çoş olmalıydı.Türkiyenin yetiştiridiği en sağlam bürokrat bu adam!

Yorumu oyla      14      6  
gerçekler 6 Ocak 2014 Pazartesi 13:33

izmir ve adana bu iktidarın aforoz ettiği kentlerdir.Sevilmiyorlar ve sevilmeyecekler; çünkü diktaya direnen kentlerimiz..

Yorumu oyla      20      8  
Lombak 6 Ocak 2014 Pazartesi 12:14

Halkla inatlaşma nereye kadar sürecek?

Yorumu oyla      26      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başbuğ: Bu gasp ne kadar sürecek?
Yeniden yargılanmanın gündeme geldiği "Ergenekon" davası tutuklusu eski ...
İzmir’deki cezaevinde skandal: Süngerli oda!
F Tipi Cezaevi’nde süngerli odaya konan mahkumun görüntüleri ortaya çıktı. ...
‘Aracı’dan Sulh mektubunun hikayesi ve tam metni
Başbakan Erdoğan'ın açıkladığı Gülen'in mektubunu, ABD'den Fehmi Koru'nun ...
 
Flaş: Sis ve buz dehşeti: 60 araç birbirine girdi
Diyarbakır-Şanlıurfa Karayolu'nun Beşyüz Evler mevkiinde gizli buzlanma ...
Cemaatin mektubu için ‘virüslü’ iddiası
Hükümete yakın isimlerden Abdülkadir Selvi, Fethullah Gülen'in gönderdiği ...
Türkiye’nin yeni ‘Titan’ı: Sanal saadet zinciri
Türkiye’de ‘Mega Holding’ çatısı altında kurulan yeni nesil saadet zinciri, ...
 
İzmir'de oyun oynayan çocuklar el bombası buldu!
Kınık’ta oynayan çocuklar karayolu kenarındaki yağmur suyu menfezinde ...
Üniversite öğrencilerine 'ahlak' fişlemesi!
Tunceli Hozat’ta vatandaşların tümünün takibe alındığını belgeleyen fişlemelerle ...
Flaş: İzmir'de uçuşlara yine sis engeli!
İzmir’de iki gündür yoğun sis nedeniyle hava ulaşımı adeta durdu. Görüş ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva