HABERLER>EGE
18 Şubat 2012 Cumartesi - 11:55

V o yol ulaşıma açıldı...

Kar yağışı yarın Marmara'da etkisini kaybederken, diğer bölgelerde ise sürecek. Kar yağışı ve tipi nedeniyle 200'den fazla aracın yaklaşık 25 saattir mahsur kaldığı, kapalı olan Afyonkarahisar-Ankara Karayolu’nun Emirdağ-Sivrihisar güzergahı ulaşıma açıldı.

V o yol ulaşıma açıldı...

AFYON - DHA muhabiri Murat Arısoy'un sabah saatlerinde olay yerinden hurriyet.com.tr'ye yaptığı açıklamada, 200'den fazla aracın yolda mahsur kaldığını ve hiçbir şekilde ulaşımın sağlanamadığı açıkladı.     
İLK CEMRE 20 ŞUBAT'TA DÜŞECEK
İşte Afyonkarahisar-Ankara karayolunda bulunan DHA muhabirinin açıklamaları:
"200'den fazla araç mahsur. Bunların çoğu TIR. Mahsur kalanlar "Bizlere kumanya verilmedi, 20 saattir mahsuruz, mazotumumz bitiyor" diyor. Sebze taşıyan TIR şoförleri ise "Sebzelerin donması halinde ücretlerin kendilerinden kesileceğini" anlattı.
Vatandaşlar çok zor durumda Şu an kar yok ama 10 km. ileride yine çok yoğun bir kar yağışının olduğu söyleniyor. Polisler hiçbir şekilde ilerlememize izin vermiyor. Yol çalışmaları sürüyor. 
ARAÇLAR TAHLİYE EDİLİYOR
Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle kapanan Afyonkarahisar-Ankara karayolunda mahsur kalan araçlar, tek taraflı ulaşıma açılan yoldan tahliye ediliyor.
Afyonkarahisar-Ankara karayolunda halen araç trafiğine izin verilmezken, Gebeceler kavşağı, İscehisar ve Bayat ilçeleri ve Gömü beldesinde de trafik ekipleri, araçların geçişine müsaade etmiyor.
Ekiplerin çalışması sonucu, Afyonkarahisar-Ankara karayolu tek taraflı ulaşıma açıldı. Mahsur kalan araçlar, bu yoldan tahliye ediliyor.
Karayolları ve İl Özel İdaresi ekipleri, yolun trafiğe açılması için çalışmalarını sürdürürken, kayan ya da kaza yapan araçlar da çekiciler tarafından kurtarıldı.
YEMEK YARDIMI
Sürücüler özelikle İscehisar İlçesi’ndeki dinlenme tesisleri, akaryakıt istasyonları ve park alanlarında bekletiliyor. Özel araç ve zincir takan araçların kontrollü geçişine izin verilirken, polis ve kamyon şoförleri arasında zaman zaman gerginlik yaşanıyor. Kızılay ekipler yolda kalan sürücülere kumanya ve çay dağıtıyor. İscehisar İlçesi’nde ise restoran işletmecisi Muhittin Açar, mahsur kalan sürücü ve ailelerine ücretsiz çorba servisi yaptı.
Uzun süredir yolda beklediklerini belirten vatandaşlar, yolların tamamen açılmasını istedi. Antalya’dan Ankara’ya gitmek yola çıktıklarını belirten Uygun ailesi yolların açılmamasından dolayı mağdur olduklarını söyledi. Yaklaşık 15 saattir yolun açılmasını beklediğini kaydeden Atilla Uygun, "Geceyi araçta geçirdik. Çok sıkıntı yaşadık" dedi.
VALİLİKTEN AÇIKLAMA  
Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, kar ve tipi nedeniyle dün akşam kapanan Afyonkarahisar-Ankara karayolunda bazı araçların mahsur kaldığını ifade ederek, akaryakıtı biten araçlar için bölgeye tankerle akaryakıt, vatandaşlar için de kumanya gönderdiklerini bildirdi.
Vali Balkanlıoğlu, dün yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Afyonkarahisar-Ankara karayolunun çift yönlü olarak ulaşıma kapandığını, burada bazı araçların mahsur kaldığını söyledi.
Söz konusu yolun 30-40 kilometre kadar trafiğe tamamen kapandığını ifade eden Balkanlıoğlu, “Bölgeye akaryakıtı biten araçlar için tankerle akaryakıt ve vatandaşlar için kumanya gönderdik. Bölgede mahsur kalan vatandaşları mağdur etmemek için elimizden gelen çabayı gösterdik. Çok feci fırtına nedeniyle yol hala kapalı, ancak bir saate kadar ulaşıma açılabilir” diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gelin, kayınvalidesini alevler içinden kurtardı!
Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde tüplü sobanın alev almasıyla çıkan yangında ...
Evini ateşe veren TIR şoförünü itfaiye kurtardı!
Aydın'da bir süre önce ehliyetine el konulunca işsiz kalan 45 yaşındaki ...
Dört aylık iş için 203 başvuru
Manisa'nın Soma İlçesi'nde İşkur ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ...
 
Baraj kapakları açıldı, ekili araziler göle döndü
Aydın'ın Yenipazar İlçesi'nde etkili olan sağanak yağmur ve iki baraj ...
Toplu tecavüz davasında karar yok
Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde 2007 yılında 8 kişinin tecavüzüne uğradığı ...
İlik beklerken babası kredi kartı borcundan cezaevine girdi
18 yaşındaki Aykut Can, 2 yıl önce kan kanseri (lösemi) olduğunu öğrendi. ...
 
Devletten kiralık dağ: Spil'e talih kuşu!
Orman ve Su İşleri Bakanlığı 4. Bölge Müdürlüğü İzmir ve Manisa’nın en ...
'Badem’in sopayla dövüldüğü şok görüntüler
Muğla'nın Marmaris İlçesi'ne bağlı Karacasöğüt Köyü'ndeki bir koyda yaptırılan ...
15 günlük bebeğini trende bırakıp kaçtı!
Aydın Garı'ndaki bir trende yolcuların eşya koyduğu rafa spor çantası ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sinema dünyasına İzmirli iki yıldız!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva