HABERLER>GÜNCEL
15 Eylül 2024 Pazar - 16:34

Uzundere'de dönüşüm isyanı... Yol kapattılar!

İzmir'in Karabağlar ilçesindeki Uzundere ile Yurtoğlu mahallelerinde 15 yıldır kentsel dönüşüm beklediklerini belirten Uzundere Kentsel Dönüşüm Platform Sözcüsü Eray Uslu, verilen sözlerin askıda kaldığını söyledi. Kentsel dönüşüm bekleyen grup, seslerini duyurmak için yolu trafiğe kapattı.

Uzundere de dönüşüm isyanı... Yol kapattılar!

Uzundere Kentsel Dönüşüm Platform Sözcüsü Eray Uslu, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Karabağlar'ın Uzundere Mahallesi'ndeki 32 hektarlık alanda yürüttüğü kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında bazı vatandaşların evlerine yerleşemediğini öne sürerek, 15 yıldır kentsel dönüşüm beklediklerini belirtti. Uslu, Uzundere ve Yurtoğlu mahallesi sakinlerinin katılımıyla Uzundere Kentsel Dönüşüm Şantiye Alanı'nda basın açıklaması yaptı. Vatandaşlar ellerinde 'Genel kurul istiyoruz', 'Örnek proje yalan oldu', 'Sn. Özgür Özel Uzundereliler olarak biz de adalet istiyoruz' ve 'Kentsel dönüşüm oldu dertsel dönüşüm' yazılı dövizler taşıdı. Açıklamada Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın Uzundere'deki kentsel dönüşüm konusuna el atması talep edildi.

'EVLERİMİZE HALA KAVUŞAMADIK'
Projenin Türkiye'ye örnek proje olarak duyurulmasına rağmen halen evlerine kavuşamadıklarını belirten Uslu, "Mağduriyetimizi çeşitli platformlarda sık sık İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne dile getirdik. Hatta önceki dönem CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na bizzat yüz yüze ilettik. Lakin gördüğünüz gibi 'Türkiye'nin örnek kentsel dönüşüm projesi' adı altında başlatılan proje, 2 CHP Genel Başkanı, 3 İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı görerek, adını tarihe altın harflerle yazdırmıştır. Ve evlerimize hala kavuşamadık. Tapulu arazilerimiz olan arsalarımız üzerinden 'kooperatif' adı altında daire satışları yapıldı. Satışlarla paralar toplandı fakat inşaatlar söz verilen tarihler geçmesine rağmen tamamlanmadı. Yüzde 90'lara yakın bina tamamlama oranları beklenirken, şu an inşaat yüzde 8 seviyesinde. Hatta temeli atılmayan projeler bile var. Arsa mağdurlarının yanı sıra kooperatif üyeleri de paralarını ödemesine rağmen projeden evlerini alamadı. Arsalar 15 yıldır elinizde, kooperatif üyelerinin de paralarını günü geçmeden eksiksiz ödediği ortada. Şimdi soruyoruz; toplanan bu paralar nerede? Kimlere verildi ve inşaatlar neden bitirilmedi? Muhatabımız olan İzmir Büyükşehir Belediyesi ve onu yöneten Başkan Cemil Tugay bu sorulara kamu vicdanı adına cevap vermelidir, açıklama yapmalıdır" diye konuştu.

MAĞDURLARDAN BAKANLIĞA ÇAĞRI
Mağduriyetlerinin giderilmesi için çağrı yapan Eray Uslu, "Çevre Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum'a da siz değerli basın mensupları aracılığı ile çağrıda bulunuyoruz. Biliyoruz ki, bu proje sizin sorumluluğunuzda değildir. Fakat Uzundere'de bitmek bilmeyen, kangren haline gelen bu projeyi yetkiniz dahilinde çözüme kavuşturmanızı talep ediyoruz. Dayanacak gücümüz, bir kuruş daha fazla ödeme yapacak maddi durumumuz kalmadı. Bizler artık mağdur olmak istemiyoruz. Büyükşehir'in verdiği kira destek parası kiralarımızın 4'te 1'ini karşılar durumda bile değil" ifadelerini kullandı.

Uzundere Kooperatif Üyesi Ezgi Aykaya ise "İzmir'de yaşayan, geleceğini emanet eden bireyler olarak güvenimizi sarsan bu süreci tüm çıplaklığıyla kamuoyunun bilgisine sunuyoruz. Bizler, kooperatifzedeler olarak enflasyon tuzağından bir an evvel kurtulup yasal zemine oturtulmuş sözleşmelerle bir an önce evlerimize kavuşmak istiyoruz" dedi.

ÖZEL'E VE TUGAY'A SESLENDİLER
Son olarak yapılan açıklamada "Sn. Özgür Özel ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’a çağrımızdır. Hak sahiplerinden çok daha fazla sayıdaki kooperatif üyeleri de çözüm yolları aranırken muhatap alınmalıdır. Bizler 2,5 yıldır görevini yerine getirmeyen, ortakların menfaatlerini birinci sıraya koymayan, CHP’ye ve hatta ülkeye itibar kaybettiren bu siyasi kooperatif yönetici ve denetçilerine derhal tüm görevlerden el çektirilmesini, hatta siyasetten uzaklaştırılmasını talep etmekteyiz.

İzmir’de yaşayan, geleceğini emanet eden bireyler olarak güvenimizi sarsan bu süreci tüm çıplaklığıyla kamuoyunun bilgisine sunuyoruz. Bizler, kooperatifzedeler olarak eskalasyon tuzağından bir an evvel kurtulup yasal zemine oturtulmuş sözleşmelerle bir an önce evlerimize kavuşmak istiyoruz. Bu amaçla tüm yetkililerden avukatımız aracılığı ile önerilen çözüm yollarının kabul edilmesini ya da hızla yeni çözüm yolları üretmelerini talep ediyoruz" denildi.

Ardından topluluk, Uzundere'den çevre yoluna giriş ve çıkışın sağlandığı kavşağı trafiğe kapattı. Grup, sonrasında ise sessizce dağıldı. (DHA - Haber Merkezi)

 
Aile kavgası: Anne öldü, baba ağır yaralı
 
Dizi başladı, küslük bitti: Mert Ramazan Demir ile Afra Saraçoğlu barıştı
YORUMLAR
Toplam 31 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Tuik enflasyonu yuzde 70 iken anlamsız pankartlar 17 Eylül 2024 Salı 02:12

Bu enflasyonda sabit taksitli odeme ile ev istiyorsaniz hayal edersiniz. Bende 20 kat varlikli kuzenim Uzundere brosurunu gösterdi. 3 sakikada bu evler bu sabit odeme ile nasil bitecek, enflasyon o tarihlerde yuzde yuzu geçiyordu... Her ay odemeler için eskalasyon (enflasyon farki) uygulanmayan butun kooperatifler bence 10 yil hiç ilerleme beklemesin. Bu dediklerimi anlamayanlar gidip ENFLASYON kelimesinin anlamini öğrensin gelsin. Tek Çözüm banka veya merkez bankasi...

Yorumu oyla      0      0  
Büşra 16 Eylül 2024 Pazartesi 20:28

Yeter artık duyun sesimizi bu mağduriyet son bulsun

Yorumu oyla      0      0  
MKC 16 Eylül 2024 Pazartesi 11:38

5000 magdur insan varmis! Gercekten cok uzucu. Bir turlu temizlenemeyen ve artik canlilarin oldugu Korfez, delik desik yollar, altyapi yetersizliginden elektrik carparak olen insanlar, yetersiz toplu ulasim... Sorunlar dag gibi birikmis. Hic mi calismaz insanlar o isgal ettikleri koltuklarda. IBB'nin silkinip, kendine gelmesi lazim!

Yorumu oyla      1      0  
Sancar Metin 16 Eylül 2024 Pazartesi 10:42

15 yıl boyunca malınızın gasp edildiğini düşünün işte bize reva görülen budur binlerce kişi bir avuç beceriksiz yüzünden maduriyet yaşıyor

Yorumu oyla      1      0  
ibo 16 Eylül 2024 Pazartesi 09:38

uznderenin çektiğini hiçbir il çeknedi chp nin örnek projesiymiş :) arkadaş siz izmiri yönetemiyorsunuz TÜRKİYE yi nasıl yöneteceksiniz. CHP nin örnek projesine özgür özel dahi sahip çıkmıyor. özgür özel önce adaleti uzunderede aramalı çünkü burada adalet 15 yıldır chp nin elinde yazıklar olsun.

Yorumu oyla      1      0  
UZUNDERE li 16 Eylül 2024 Pazartesi 09:23

iyi okuyun bizim bu proje 15 yıl önce başlatılıp 4 etaptan oluşan örnek projeler içersindeydi aziz bey 2 etap yapabildi son iki etap bu süre içinde yapılmadı üstüne evlerimizi yıkıp bizi kiraya gönderdirdiler. boş yorumlar yapıp sulandırmayın chp nin imajı çizildi bitmiş durumdalar 36 konutu 15 yılda bitremeyen herkesten hesap soraraız. şimdiki belediye başkanı ise izmir sorunları ile ilgilenmek zorunda biz eylemlerimizi 6 yıldır yapıyoruz araştırın öyle yazın arkadaşlar. birde koop kurup başka insanları mağdur etmişler hangibirini anlatalım. koskoca parti ne durumde kimlerin ellerinde. googla yazın uzundere kentsel dönüşüm haber diye sizlerin karşısına neler çıkacak. eve izmirin gerçek yüzü karabağlar uzundere

Yorumu oyla      2      0  
Bu enflasyonda Akildan uzak... Tunç SOYER i toplantiya çağırın 16 Eylül 2024 Pazartesi 03:31

Tunç SOYER den hesap sorun. Bende yeni yonetici olsam her 6 ayda bir degil taa evler bitince eskalasyon (enflasyon odemelere uygulancak) şartı varsa sözleşmeyi iptal ederdim. 15 yil olayida abartı gibi 1 yil yıkıldı. 2 yıldır binalar yapiliyor, her sabah çalışanlar var. Her 6 ayda bir enflasyon artis orani (eskalasyon:insaat malzeme artış orani) odeyecekseniz bu inşaatlar hemen biter. Ama hangi vatandas bu zamanda 3+1 evin malzeme enflasyonunu odeyebilir? Belki odese odese yüzde 5 i ödeyebilir

Yorumu oyla      0      0  
Uğur 16 Eylül 2024 Pazartesi 01:36

Heval nerde paralar nerde koop başkanı nerde serdar deniz nerde şenol aslanoğlu nerde aa birde mahir var entepli o nerde

Yorumu oyla      2      0  
Sejvur 15 Eylül 2024 Pazar 23:21

Herkes Tunç Soyer’den hesap sorsun.

Yorumu oyla      0      1  
2 , 5 yıldır görevini yerine getirmeyenler kimler di . 15 Eylül 2024 Pazar 22:45

Bu eylemi altı ay önce neden yapmadınız da , kooperatifzede olmanızda sayın Cemil Tugay’ın bir dahli varmış gibi bugünlere bıraktınız . Eylemi Seçimlerden önce yapacaktınız ki , Türkiye’nin örnek kentsel dönüşümünün nasıl yapıldığını daha önceden öğrenecektik .

Yorumu oyla      0      2  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aile kavgası: Anne öldü, baba ağır yaralı
İstanbul Küçükçekmece'de Mehmet Akif Mahallesi'nde öğle saatlerinde aile ...
KPSS'de ilginç anlar: Kolyesi için sınava girmedi
Kamu Personel Seçme Sınavı'nda (KPSS) 2 milyona yakın ortaöğretim mezunu ...
Operasyon bölgelerinde 3 terörist etkisiz hale getirildi
Suriye'nin kuzeyindeki Fırat Kalkanı bölgesinde belirlenen 2 PKK/YPG'li ...
 
İş yerlerini kurşunlamıştı... Tutuklandı!
İzmir'in Karabağlar ilçesindeki 2 ayrı iş yerine tabancayla ateş açan ...
Sakarya'da fabrikada patlama: 1 ölü, 30 yaralı!
Sakarya'nın Hendek ilçesindeki bir fabrikada meydana gelen patlamada 1 ...
Ödemiş'te rahvan at yarışları düzenlendi
İzmir'in Ödemiş ilçesinde, Türkiye Geleneksel Atlı Spor Dalları Federasyonu ...
 
Arkadaş dehşeti... Öldüren 17, ölen 16 yaşında
Antalya'da 17 yaşındaki B.Ş. adlı çocuk, birlikte içki içtiği 16 yaşındaki ...
Peruğunun içinden uyuşturucu çıktı
Karaman'da bir şüphelinin protez saçının altından uyuşturucu madde çıktı.
Narin soruşturmasında 2 gözaltı daha
Narin Güran cinayeti soruşturmasında 2 şüpheli daha gözaltına alındı.
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O köy devlete kafa tutamaz!
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Çeşme Projesi’ni kim sabote etti?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Dinimiz Âmin
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
 Narin (İnce) Habercilik ve Medya Etiği
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Gazzeli Çocuklara Mektuplar (5) Yönetmen değil, önce insanım!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Okullar açıldı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva