HABERLER>POLİTİKA
16 Ocak 2024 Salı - 21:41

Urla'daki STK'lardan CHP'ye 'aday' uyarısı!

CHP'de aday belirleme mesaisi sürerken, en çok(47) belediye başkan aday adayının başvuru yaptığı,  kayyum heyeti tarafından yönetilen Urla'da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları, meslek odaları, sendika temsilcileri, bağımsız dernekler ve platformlar CHP Genel Merkezi'ne, İzmir İl Başkanlığı'na ve Urla İlçe Başkanlığı’na yazı yazarak ithal aday istemedikleri yönünde çağrı yaptı.

Urla daki STK lardan CHP ye  aday  uyarısı!

Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) aday belirleme mesaisi sürerken, en çok(47) belediye başkan aday adayının başvuru yaptığı,  kayyum heyeti tarafından yönetilen Urla'da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları, meslek odaları, sendika temsilcileri, bağımsız dernekler ve platformlar Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezine, Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığına ve Cumhuriyet Halk Partisi Urla İlçe Başkanlığı’na yazı yazarak ithal aday istemedikleri yönünde çağrı yaptı. 

Çağrıda şu ifadelere yer verildi: 

“2023 yılının aralık ayı başında, Urla'da faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşları, Meslek Odaları, Sendika temsilcileri, bağımsız dernekler ve platformlar olarak, Urla Kent Konseyi öncülüğünde vatandaşlarımızın katılımıyla düzenlenen açık panel sonucunda yayınladığı deklarasyon ile Urla'yı, Urla'nın sokaklarını ve Urla'da yaşayan vatandaşlarımızın sorunlarını bilmeyen bir adaya karşı olduğumuzu dile getirmiştik. Tüm bu çalışmalarımızın ardından son günlerde gündeme gelen söylemlerden ve bilgi kirliliğinden halkımız adına duyduğumuz endişeyi belirtmek adına bu çağrıyı kaleme almış bulunmaktayız. 

İlçemizde anketlerin yapılması, Genel Merkez tarafından belirlenen bir heyetin ilçemize gelerek aday adayları ile mülakat yapması ve dilekçe vererek görüşme talebinde bulanan STK temsilcileri ile görüşmeleri bizleri süreç adına fazlasıyla mutlu etmiştir. Fakat son günlerde gündemde olan söylemler ve bilgi kirliliği sürece gölge düşürmektedir. Bu durum Urla'da yaşayan ve sorumlu olduğumuz üyelerimizin bağlı bulunduğu STK'lar, odalar ve muhtarlar olarak, karar vericileri uyarma zorunluluğu doğurmuştur. 

Bizler Urla'yı bilen, Urla'da yaşayan, Urla'ya katkı koyan ve adı 'Yerel' olan bu seçimin adayının da yerel olmasını diliyoruz. Bizler asla dışarıdan bir aday istemiyoruz. 

Urla'da yerel memnuniyeti arttıracak, endişeleri giderebilecek, demokrat, STK'ları kucaklayacak, Urlayı bilen-tanıyan ve tanınan, Urla halkında karşılığı bulunan yani yerelde değeri olan, Urla'ya ve Urla halkının sorunlarına hakim, Urla halkını küstürmeyecek bir adayı canı gönülden arzu etmekteyiz. 

Tüm bu çerçevede yapılacak olan yanlış bir aday atamasının, ilçemizde derin kopmalara sebebiyet verebileceği gibi küskün bir seçmen yaratılacağı hatta bağımsız yerel bir kimliğin aday çıkabileceği ya da Urlalı bir aday çıkaracak başka partilere yönleneceği yönünde duyduğumuz endişeyi sizlerle paylaşarak aday belirleme sürecini hassasiyet ile sürdüreceğinizi arzu etmekteyiz. Saygılarımızla...”

Açıklamaya imza atan STK başkanları şöyle;

 
BM: Gazze'de 2,2 milyon kişi kıtlık tehlikesiyle karşı karşıya
 
Kar yolları kapattı: 70 kişi mahsur kaldı!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Urlalı 17 Ocak 2024 Çarşamba 00:26

Ön seçim olsa görev yapacak belediye başkanının üyeler röntgenini çeker sosyal yapısını dokusunu ölçer adam gibi belediye başkanını seçer malesef CHP genel merkez yöneticileri bunu yapmıyor,şimdi genel merkezde bir çok milletvekili kendi yakınlarını ve yandaşlarını belediye başkanı yapmak için çaba sarf ettiklerini biliyoruz bu konuda sağlıklı atama yapılacağını düşünmüyoruz 2019 seçimleri umarız tekrarlanmaz...

Yorumu oyla      6      3  
Aktarma hakkına neden sessiz kalıyorsunuz ? 16 Ocak 2024 Salı 23:02

Urla STK lar , Urla ilçesindeki otobüslerde ; İzmir merkez ilçelerdeki toplu taşıma araçlarında uygulanan 120 dk. aktarma hakkı var mı ? Urlalının iptal edilen 90 dk. aktarma hakkını savunamıyorsanız sizi kim dikkate alır . İzmir BB Başkanlığı için ithal adaya oy vermem .

Yorumu oyla      2      2  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DP Ödemiş adayı Güleç'ten yol tepkisi: 10 sene AK Parti, 15 sene CHP yönetti, bir şey değişmedi!
İzmir'in Ödemiş ilçesinde aşırı yağış sebebiyle karayolunu su bastı. Ölümlü ...
TBMM'de teröre karşı bildiri
TBMM Genel Kurulunda kabul edilen terör saldırılarına yönelik Meclis Başkanlığı ...
TBMM'de 'terörle mücadele' oturumu
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş başkanlığında ...
 
KYB'ye sert tepki: Daha ileri tedbirler alacağız
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, "Süleymaniye'ye yönelik yaptırımlarımıza ...
'Üs bölgelerinde güvenlik tedbirleri artırılıyor'
Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Ordunun orada ne işi var? gibi sorular ...
AK Parti - Yeniden Refah arasında ittifak krizi!
Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, AK Parti ile ...
 
DEVA Partisi Lideri Babacan yarın İzmir'de!
Ali Babacan, 17 Ocak Çarşamba günü İzmir’de vatandaşlarla bir araya gelecek.
Olgun Atila'dan Göztepe'ye ziyaret: Sizi tekrar şampiyon yapmaya geldim
İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Olgun Atila, Göztepe Spor Kulübünü ziyaret etti.
CHP İzmir’den iktidara yatırım salvosu!
2024 yılı Cumhurbaşkanlığı yatırım programında İzmir’deki projelere ayrılan ...
 
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
İzmirli kız ve Onur E. Yıldız meselesi
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sinema dünyasına İzmirli iki yıldız!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İzmir’in sokakları hem kız hem deniz kokar… 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çocuk nasıl şımarır?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (8) 'Sokak satıcıları'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva