HABERLER>EKONOMİ
13 Şubat 2012 Pazartesi - 16:55

Universal’den Kuşadası’na 5 yıldızlı hastane!

Universal, uzun süredir yasal engellere takılan Kuşadası’ndaki hastanesini 17 Şubat’ta açıyor.

Universal’den Kuşadası’na 5 yıldızlı hastane!

ERKAN İYİGÜNGÖR/EGEDESONSÖZ - Kuşadası ve çevresinin her türlü sağlık ihtiyacına cevap verebilecek, 5 yıldızlı otel konforunda kapsamlı bir sağlık merkezi olan Universal Kuşadası Hastanesi, özellikle kardiyoloji, kalp ve beyin cerrahisi gibi alanlarda büyük bir ihtiyaca cevap verebilecek.
 
İlk etapta 66 yatak kapasitesi olan Universal Kuşadası Hastanesi‘nde 6’sı suit 42 hasta odası, 24 yataklı yoğun bakım ünitesinde koroner, kardiyovasküler, dahili, cerrahi ve yenidoğan yoğun bakım bölümleri bulunuyor. 18 milyon euroluk bu büyük yatırımla, Kuşadası ve Söke’de özellikle kardiyoloji, beyin cerrahisi, üroloji gibi olmayan dallarda büyük bir ihtiyaca cevap verebilecek Hastane, 3’ncü basamak yoğun bakım üniteleriyle de ileri derecede tetkik ve tedavi imkanı sağlıyor.

           
Universal Kuşadası Hastanesi’nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Universal Hastaneler Grubu CEO’su Dr.Mahir Turan, yılda yaklaşık 1 milyona yakın turisti ağırlayan, 80 bine ulaşan nüfus potansiyeli ile her geçen gün büyüyen Kuşadası’na bu büyüklükte bir sağlık tesisi kazandırmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi.
 
Turan, 2011 yılında Universal Hastaneler Grubu olarak yabancı ortaklıkla birlikte yeniden yapılandıklarını ve kurumsallaşma adına çok önemli adımlar attıklarını belirtti. 13 hastanesiyle ve 5 bin çalışanıyla Universal’in yeni dönemde büyük bir atılım içinde olduğunu belirten Turan, “Universal Hastaneler Grubu olarak önümüze büyük hedefler koyduk. Büyük hedefler çok titiz planlama gerektiriyor. Önümüzdeki dönemde yeni açılışlarımız, bina renovasyonlarımız, teknoloji yatırımlarımız ve yeni ürün geliştirme faaliyetlerimiz yoğunluk kazanacak. 2012 yılındaki aksiyonlarımızla ülke genelinde Universal markası çok daha sık duyulacak” dedi.
 
14’ÜNCÜ HASTANE KUŞADASI’NA
Universal Hastaneler Grubu Ege Bölgesi’nden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Dr. Ulvi Ünal, Universal Grubu’nun Alman, İtalyan, Vatan, Ege Sağlık gibi Türkiye’nin en köklü markalarının da bulunduğu yakında hizmete girecek olanlarla birlikte 18 hastaneyi bünyesinde barındırdığını dile getirerek, “Son dönemde Malatya ve Konya Ereğli Hastaneleri’mizi açtık. 14’üncü Hastanemizi Kuşadası’na açıyoruz. Eminiz burası sadece Kuşadası’nın değil; Aydın, Söke, Selçuk, Didim, Seferihisar, Gümüldür halkının da tercih edeceği bir hastane olacak” dedi.
 


250 KİŞİYE İSTİHDAM
Ünal, Universal Kuşadası’nda gerek tıbbi gerekse idari bakımdan oldukça güçlü bir ekip oluşturduklarına dikkati çekerek, “Burada 250 kişiye istihdam sağlayacağız. Hizmet kalitemiz açısından bölge halkı özlediği sağlık hizmetine kavuşacak” dedi.
 
“KUŞADASI İÇİN BİR KAZANIM”
Universal Kuşadası Hastane Direktörü Aytül Kaymakçı, bölge halkının uzun süredir büyük bir merakla beklediği Hastane’nin açılış aşamasında her türlü kurum ve kuruluştan çok büyük destek gördüklerini belirtti. Kaymakçı, şu bilgileri verdi: “Universal Kuşadası Hastanemiz’in açılış sırasında tüm kurum ve kuruluşlardan aldığımız destekten anladık ki; bölgenin gerçekten bu büyüklükte kapsamlı bir sağlık kuruluşuna ihtiyacı var. Yerel yönetimler, resmi kurumlar, bölge halkı ve iş adamları bize son derece destek oldu. Özellikle yaz dönemlerinde bölgede büyük sıkıntı olan kardiyoloji, üçüncü basamak yoğun bakım, beyin cerrahisi gibi alanlarda kapsamlı bir sağlık kuruluşunun burada var olmasının, bölge adına bir kazanım olduğunun herkes farkına varmış durumda. Sizlerin aracılığınızla destek olan herkese bir kez daha teşekkür ederiz.”  
 
PROFESYONEL HEKİM KADROSU
Universal Kuşadası Başhekimi Op.Dr.Barış Gürcü ise, çok iyi bir hekim kadrosu oluşturduklarına dikkati çekerek, “Bölgede tanınan ve sevilen başarılı hekimleri kadromuza transfer ettiğimiz gibi Türkiye’nin farklı şehirlerinden başarılı çalışmalara imza atmış hekimlerle de çalışacağız. Hekimlerimizi bölge halkı çok kısa zamanda benimseyecektir. Büyük cerrahi girişimlerde Grubumuz‘un İzmir’deki hastanesi olan Ege Sağlık Hastanesi’yle de bağlantılı çalışacağız” dedi.
 
HİZMET VERECEK BRANŞLAR
Tüm branşlarda Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile anlaşmalı olacak Universal Kuşadası Hastanesi’nde hizmet verecek branşlar şöyle: Acil Servis, Anestezi ve Reanimasyon, Beyin ve Sinir Cerrahisi, Biyokimya, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Dahiliye, Dermatoloji, Estetik Cerrahi, Genel Cerrahi, Göz Hastalıkları, Kadın Hastalıkları ve Doğum, Kalp ve Damar Cerrahisi, Kardiyoloji, Kulak Burun ve Boğaz Hastalıkları, Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları, Nöroloji, Ortopedi ve Travmatoloji, Radyoloji, Üroloji, Yoğun Bakım Üniteleri.
 
Notlar:
Universal Hastaneler Grubu kimdir?
1972 Yılında kurulan Universal Hastaneler Grubu halen 9 şehirde, 13 hastane ile faaliyet gösteriyor. (Bursa, Diyarbakır, İstanbul, İzmir, Karabük, Konya Ereğli, Manisa, Bodrum ve Malatya) Yaklaşık 190.000 metrekare kapalı alana sahip olan 13 hastanede toplam 1.500 yatak kapasitesi bulunuyor. Grubun ayrıca farklı 5 ilde de (Kuşadası, Adana, Bursa, Cizre ve Tiran) yatırımı bitmiş ve bitmek üzere olan 5 hastanesi daha bulunuyor. Universal Hastaneler Grubu, yatırımı devam eden hastaneleri de faaliyete aldığında, 18 hastanesi ile Türkiye’de en fazla hastaneye sahip sağlık zinciri olacak. Türkiye’nin çeşitli illerinin yanı sıra, Doğu Avrupa, Rusya, Kafkaslar ve Orta Doğu’da devam eden ve yeni başlayacak yatırımların tamamlanmasının ardından 2013 yılı sonunda Universal Hastaneler Grubu toplam 600,000 metrekarelik 25’i aşkın hastanesi ve 4,000’in üzerindeki yatak kapasitesi ile sadece Türkiye’nin değil Balkanlar, Türki Cumhuriyetler ve Orta Doğu coğrafyasında da bölgenin en önde gelen özel sağlık zincirlerinden biri haline gelecek.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
PETKİM'in dev yatırımı için ilk imza tamam
Petkim Limanı’nda 1,5 Milyon TEU başlangıç kapasitesiyle konteyner TERMİNALİ ...
12.4 milyar dolarlık gizemli para nereden geldi?
Türkiye'ye 2011 yılında 12 milyar 461 milyon dolarlık kaynağı belirsiz para girişi yaşandı
Halciler şehre daha yakın olmak istiyor
İzmir Ticaret Odası Meclis Üyesi Orhan Doğan, "Büyükşehir Belediyesi ve ...
 
Bonbonnière/Küçükev 1.yaşını kutladı
Alsancak’taki Bonbonnière/Küçükev Gündüz Bakımevi’nin 1. yaşı öğrenciler, ...
Semt pazarından Avrupa pazarına, bir başarı öyküsü
İzmir'de semt pazarında kıyafet satarak mesleğe atılan 42 yaşındaki Fikret ...
Dökme zeytinyağı ihracatı sıçrama yaptı
Zeytinyağı ihracatına ilişkin açıklanan Türkiye geneli verilere göre içinde ...
 
Gelinlik sektörünün en büyük buluşması gün sayıyor!
88 firmanın yer alacağı IF WEDDING FASHION İZMİR – 6.Gelinlik, Damatlık ...
İDOBÜS'le 1 liraya 6 saatte İstanbul-İzmir!
İDO CEO’su Önder Sezgi, martta İDOBÜS projesine başlayacaklarını söyledi
Türkiye'nin IMF'ye ne kadar borcu kaldı?
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Türkiye'nin emin adımlarla ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva