HABERLER>GÜNCEL
19 Haziran 2011 Pazar - 12:12

Ümran'ın yürek burkan çağrısına destek yağdı

Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı’nın YÖK’ten gelen yazıyı gerekçe göstererek aldığı yönetim kurulu kararı ile engelli öğrencilerin başvurusu kabul edilmezken alınan karar nedeniyle mağdur olan görme engelli Ümran Sevinç’in dramı yürek burktu.

Ümran ın yürek burkan çağrısına destek yağdı

FATİH YAPAR/ Egedesonsöz Çok istediği konservatuara giremeyen genç yetenek Ümran’ın çağrısına cevap gecikmedi. Haberin Egedesonsöz’de yayınlamasının ardından Ümran ile ilgili çalışmalar hemen başlatıldı. 

Engellisin deyip, engellediler... Haberi için tıklayınız...

Ümran’ın isteğinin birçok gazete ve televizyon kanalında yer bulmasının ardından mutlu bir sürece girildi. Ege Üniversitesi yönetimi kararın tekrar inceleneceğini ifade ederken Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, Ümran Sevinç’in sınavlara girmesine onay verdiklerini belirtti. Öte yandan sivil toplum kuruluşlarının da tepkisini çeken ret kararının ardından siyasi partiler harekete geçti. AK Parti Milletvekili İlknur Denizli kararı yanlış bulduğunu söylerken CHP Milletvekili Mehmet Ali Susam ise konuyu takip edeceğini vurguladı. Ümran Sevinç’e bir müjdeli haber de Karşıyaka Belediyesi’nden Belediye Başkanı Cevat Durak, Ümran’ın eğitimi için belediye konservatuarının kapısını sonuna kadar açtıklarını belirtti.
 
BİZ HAZIRIZ
Ege Üniversitesinin kapılarını engellilere kapatmasının ardından yaşanan problem devam ederken Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün üniversitenin engelli dostu olması gerektiğini söyledi. Farklı fakültelerde şu anda yetmişin üzerinde öğrencinin eğitim gördüğünü belirten Füzün , “ Üniversite olarak öğrencilerimiz her türlü ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Kızımız Ümran’ ı üniversitemizin Konservatuarına kabul ediyoruz. Sınava girmesinde hiçbir sakınca yok. Üniversite olarak her zaman engellilerimizin yanındayız.” dedi.
 
BELEDİYE KUCAK AÇTI
Genç yetenek Ümran’ın konservatuar kapısından döndürülmesinin ardından yaşanan tabloyu gören Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, yardıma koştu. Belediyenin tüm imkanlarının seferber edileceğini anlatan Durak, “ Belediye Konservatuar Müdürlüğümüz gerekli çalışmayı yapacak. Öğrencimizin zor durumda kalmasını istemeyiz. Gereken ne varsa yapmaya hazırız. Belediyemiz bünyesinde engelli aracımız da var. Gerekirse evinden alırız. Belediye olarak eğitim ve öğrenimine devam edecek yardıma hazırız” dedi. Durak, belediye bünyesinde kurulan otistik çocukların rehabilitasyonu için okul açtıklarını da ifade ederken, “Kaldırımlarda, yollarda gerekli düzenlemeleri yapıyoruz. Engelliler de bizim insanımız. Hep birlikte engelsiz dünya için her zaman onların yanındayız” diye konuştu.
 
GÖZDEN GEÇİRİLECEK
Konservatuar yönetiminin aldığı kararı yeniden gözden geçireceklerini ifade eden Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Atilla Silkü “Biz üniversite olarak engelli öğrencilerin imkanlarının iyileştirilmesi konusunda sürekli çalışıyoruz. Üniversitemiz bünyesinde farklı bölümlerde birçok arkadaşımız eğitim alıyor. Engelsiz Ege gibi önemli bir çalışmayı hayata geçirdik daha önce de bir engelli öğrencimiz ile ilgili yaşanan bir olay nedeniyle gündeme geldik. Bu kadar güzel işler yaparken Üniversitemizin adının olumsuz anılması iyi değil. Biz bunu hak etmiyoruz. Konservatuar yönetim kurulunun aldığı engellilerin başvurunu engelleyen kararını yeniden gözden geçireceğiz. Konuyu en kısa sürede inceleyeceğim” dedi.
 
ENGELLİ YASASI ÇIKMALI
Ümran’ın durumunu öğrenen CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam konun takipçisi olacağını söyledi. Engelli yasası çıkartılması için mecliste çalışma başlatacaklarını belirten Susam, “Kimsenin engellileri dışlamaya hakkı yoktur. Burada olduğu gibi birçok zaman engellilerimiz mağdur olmaktadır. Konuyla yakından ilgileneceğim.” dedi.
 
YAPILAN ÇOK YANLIŞ
YÖK’ ten gelen yazının Konservatuar yönetimi tarafından yanlış anlaşıldığını ifade eden AK Parti Milletvekili İlknur Denizli Ümran Sevinç’ e yapılanın yanlış olduğunu söyledi. Denizli, ”YÖK fiziksel koşulların düzeltilmesi konusunda yazı göndermiş. Fakat yönetim düzeltme yerine engellilerin alımını durdurmuş. Bu karar çok yanlıştır. Gelen yazı engelli almayın anlamına gelmez. O zaman liselere de öğrenci almasınlar. Bu mantık ile hareket etmek doğru değil. Avrupa Birliği’ne giriş çalışmaları kapsamında da yapılan işler var. İnsanlık görevi olarak da engellilerin önünü açmalıyız. Konuyu yakından takip edeceğim” diye konuştu
 
İNSAN HAKLARINA AYKIRI
Ümran’a bir destek de engelli derneğinden geldi. Çağdaş Görmeyenler Derneği Genel Başkanı Cafer Tüzün, “Böyle bir karar alamazlar yapılan ayrımcılıktır. Türk Ceza Kanunun 122. maddesine göre hiç kimse özrü, dili, dini ve ırkı gerekçesiyle ayrımcılığa maruz kalamaz. Kamu hizmetlerinden men edilemez alınamaz. Bu durum engelli için de geçerlidir. Sınava girer kazanır ya da kaydeder ayrı bir durum. Birleşmiş Milletler engelli insan hakları sözleşmesine aykırı bir davranıştır. Engelli öğrenciye kapıların kapatılması doğru değildir. Biz bunu kabul edemeyiz. Gerekli hukuki desteği vereceğiz” dedi

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
aaaaaaaaaaa 19 Haziran 2011 Pazar 20:16

ENGELSİZ, EGE

Yorumu oyla      12      6  
yusuf sarıoğlu 19 Haziran 2011 Pazar 12:48

eüitimin başında ve sonunda bulunanlar eğitim engelli olduğu için gayet normal bir davranış. niçin üzülüyorsunuz????.....

Yorumu oyla      13      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İlker Başbuğ’dan orduya ‘siyaset’ tavsiyesi
Genelkurmay Başkanlığı görevi sırasında, yaptığı açıklamalarla da gündemde ...
Ülkenin en büyük sorunu ‘işsizlik'
Kamu-Sen'in yaptığı ankete göre, Türkiye'nin öncelikli sorunu işsizlik ...
İzmir'de iki şüpheli ölüm
Bornova ve Kiraz’da iki kişinin ölümünün şüpheli bulunması üzerine soruşturma başlatıldı.
 
En güzel Babalar Günü hediyesi
Kanser tedavisi gören minik Feride'nin uzayan kahverengi saçları ve kanserli ...
"Adaletin kara 100'ü" için yürüdüler
Kendilerini "Ahmet ve Nedim'in gazeteci arkadaşları" olarak tanıtan bir ...
Haksız yere yattı, 30 bin lira kazandı
Urla’da 4 yıl gerçekleştirilen bir operasyon kapsamında tutuklanarak 4 ...
 
SES Genel Başkanı da açıklama yaptı
SES Genel Başkanı Çetin Erdolu, içme suyuna siyanür karıştığı iddiaları ...
Babaya en güzel armağan
Çiftçi Mehmet Harun Dumlu (54), Hepatit B'ye bağlı karaciğer yetmezliğinde ...
SES’ten Melik Gökçek taktiği
İzmir’in içme suyunu Ankara’ya götürerek tahlil ettiren ve sonuçlarını ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva