HABERLER>GÜNCEL
18 Haziran 2011 Cumartesi - 18:35

Haksız yere yattı, 30 bin lira kazandı

Urla’da 4 yıl gerçekleştirilen bir operasyon kapsamında tutuklanarak 4 ay cezaevinde kalan ve açılan davada beraat eden polis memuru Recep Özmen, haksız yere cezaevinde kaldığı gerekçesiyle açtığı davada 30 bin lira tazminat kazandı.

Haksız yere yattı, 30 bin lira kazandı

İZMİR - Alınan bilgiye göre, 2007 yılında Urla'daki uyuşturucu şebekesine yönelik gerçekleştirilen operasyon kapsamında, telefon dinlemesine yakalanarak şebeke üyesi olduğu iddiasıyla gözaltına alınan polis memuru Recep Özmen, tutuklanarak 4 ay cezaevinde kaldığı dava sonunda beraat etti.
 
Özmen, beraat kararının ardından avukatı Yurthan Kadıköylü aracılığıyla haksız yere cezaevinde kaldığı ve bunun aile içinde, meslek hayatında ve sosyal hayatında birçok olumsuzluğa neden olduğunu öne sürerek, devlete karşı 70 bin liralık manevi tazminat davası açtı.
 
Uyuşturucu şebekesine yönelik operasyonda tutuklanması nedeniyle kendine olumsuz bir gözle bakıldığını kaydeden Özmen, dava dilekçesinde, ''Oluşan kötü imaj nedeniyle çevremizde, meslektaşlarım arasında, toplumda benim ve ailemin psikolojim bozuldu. Babası uyuşturucu suçundan cezaevine giren polisin çocuğu olarak bakıldığından oğlum kekeme oldu. Cezaevinden tahliye edilmemden sonra Eskişehir'e tayin edildim, ardından Mihalıççık ilçesinde görevlendirildim. Açtığım yürütmenin durdurulması davasını kazanınca İzmir'e dönerek uzun süre Hassas Bölgeleri Koruma Şube Müdürlüğünde çalıştırıldım. Şimdi Narlıdere ilçesinde görev yapıyorum. Bu yaşananlardan dolayı büyük manevi ızdırap çektim'' ifadelerine yer verdi.
 
Haksız tutuklamaya karşı CMUK gereğince İzmir 5. Ağır Ceza Mahkemesinde açılan tazminat davasında mahkeme heyeti tarafları dinleyerek, polis memurunun tutuklu kalmasına neden olan dava dosyalarını inceledi. Duruşma süreci sonunda Mahkeme Başkanı Ahmet Hekimoğlu, polis memuru Özmen'in tutuklanmasının kendisi, ailesi, çevresi üzerinde yanlış bir intiba bıraktığını ve bu nedenle manevi ızdırap çektiği belirterek, ''yasal faizi hariç 30 bin lira manevi tazminat ödenmesine'' karar verdi.
 
Avukat Yurthan Kadıköylü, müvekkilinin 4 yıl süren bir hukuk mücadelesi verdiğini, bu süreçte çete davasından beraat ettiğini, meslekten ihraç davasını idare mahkemesinden durdurduğunu, tayinlere karşı yürütmeyi durdurma kararları aldırdıklarını ve son olarak da açılan tazminat davasını kazandıklarını belirterek, verilen kararın örnek bir karar olduğunu, tazminatın yasal faiziyle birlikte ödeneceğini söyledi.
 
Duruşmaya davalı olarak katılan Maliye Bakanlığı avukatlarının ise kararı temyiz ettiği öğrenildi.
    
OLAY
İzmir'in Urla ilçesinde okul önlerinde uyuşturucu madde satıldığı yönündeki bilgiler üzerine savcılığın talimatıyla başlatılan takibin ardından operasyon düzenlenmiş, uyuşturucu ticareti yapan suç örgütünün üyesi oldukları ve uyuşturucu kullandıkları ileri sürülen 35 kişi yakalanmıştı. Yakalananlardan polis memuru Recep Özmen'in de aralarında bulunduğu 14 kişi tutuklanmıştı. Özmen, avukatının başvurusu üzerine 4 ay cezaevinde kaldıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.
 
Yargılama sonunda birçok kişi cezaya çarptırılırken, Özmen ise beraat etmişti. (AA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
SES Genel Başkanı da açıklama yaptı
SES Genel Başkanı Çetin Erdolu, içme suyuna siyanür karıştığı iddiaları ...
Babaya en güzel armağan
Çiftçi Mehmet Harun Dumlu (54), Hepatit B'ye bağlı karaciğer yetmezliğinde ...
SES’ten Melik Gökçek taktiği
İzmir’in içme suyunu Ankara’ya götürerek tahlil ettiren ve sonuçlarını ...
 
'Adres sormak 1 lira'
Çankaya semtinde ayakkabı boyacılığı yapan Ali Cırık, kendisine sürekli ...
İzmir’de sınav heyecanı
Üniversiteye girişte ikinci aşama olan Lisans Yerleştirme Sınavları, Matematik ...
Adli Tıp noktayı koydu: Ölümler içkiden
Bodrum’da katıldıkları tekne turunda içtikleri sahte viskiden zehirlenen ...
 
Ancak Türkiye'de olur: Müebbet delili çanta kayıp
Yazar ve insan hakları aktivisti Doğan Akhanlı’nın hukuk trajedisine bu ...
Evren: ABD'ye 2 saat önce söyledik
Darbe soruşturması kapsamında 31 yıl sonra ifadesine başvurulan Kenan ...
“Engellisin” deyip Ümran'ı engellediler
Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı yetenekli ama engelli ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva