HABERLER>GÜNCEL
19 Haziran 2011 Pazar - 10:37

En güzel Babalar Günü hediyesi

Kanser tedavisi gören minik Feride'nin uzayan kahverengi saçları ve kanserli hücrelerden arınan vücudu, Babalar Günü'nde babasına en güzel hediye oldu.

En güzel Babalar Günü hediyesi

İZMİR -  Saçları kemoterapi nedeniyle döküldüğünde annesinin 'Pireler yedi' masalına inanmayarak, 'Sizinkini niye pireler yemedi' diye soran ve hakkında çıkan haberlerle Türkiye'yi ağlatan 5 yaşındaki Feride, hayat mücadelesinde yanından bir an bile ayrılmayan babasına 'iyileşerek' en büyük 'Babalar Günü' hediyesini verdi. Yeni Asır’dan Erkan Doğan’ın haberine göre, Kemoterapi ilaçları nedeniyle çok sevdiği saçları dökülen biricik kızlarının moralinin bozulmaması için bir yıl önce saçlarını kazıtan anne Hatice ve baba Mefail Akın, şimdi kızlarının sağlığına kavuşmasının ve kahverengi saçlarının uzamasının mutluluğunu yaşıyor. Sevincini kelimelerle ifade edemediğini anlatan baba, "Kızım sağlığına kavuşarak bana Babalar Günü'nde verilebilecek en güzel hediyeyi verdi. Kanser tedavisi gören tüm çocukların babaları inşallah aynı mutluluğu yaşar" dedi.
 
TÜMÖR TESPİT EDİLDİ
Manisa'da çay ocağı işleten Mefail ve Hatice Akın çiftinin tek çocukları Feride, 2009 sonunda sık sık hastalanmaya başladı. Ege Üniversitesi(EÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yapılan tetkiklerde kızın omuriliğine giden sinir hücrelerinde tümör tespit edildi. Küçük kız, Çocuk Cerrahisi Kliniği'nde tümör ameliyatı olurken kalbi durdu, yeniden çalıştırıldı. Tümör riskli bölgede olduğu için tamamı çıkartılamadı ve minik Feride, kemoterapi için İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Hastanenin Onkoloji Servisi'nde Onkoloji Uzmanı Dr. Haldun Öniz tarafından Şubat ayında kemoterapi tedavisine başlandı. 4 aylık kemoterapi sonrasında minik kızın çok sevdiği kahverengi saçları döküldü.

Hastaneden taburcu olan Feride, ailesiyle Manisa'ya döndü. Saçları biraz uzayan küçük kız EÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 26 Ağustos 2010 tarihinde ikinci bir ameliyat geçirdi. Doç. Dr. Coşkun Özcan ve beraberindeki ekip, ilk ameliyattan kalan tümör hücrelerini temizledi. Küçük kız operasyondan sonra İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 3 ay boyunca kemoterapi tedavisi gördü. Birkaç santimetre uzayan saçları yeniden döküldü. Ancak Feride, anne ve babasının desteği, doktor amcaları ve hemşire ablalarının çabasıyla hızlı bir iyileşme sürecine girdi. Küçük kızın, Kasım ayında kemoterapi tedavisinin tamamlanmasıyla saçları yeniden uzamaya başladı.
Sağlığına kavuşan, kahverengi saçları uzayan Feride'nin babasına verdiği öpücüğün ve gülen yüzünün kendisine verilen en büyük hediye olduğunu anlatan baba Mefail Akın, "Kızım sağlığına kavuşarak bana Babalar Günü'nde verilebilecek en güzel hediyeyi verdi, çok sevinçliyim. Kanser tedavisi gören tüm çocukların babaları inşallah aynı mutluluğu yaşar" dedi. Kızının saçlarının uzadığına çok sevindiğini anlatan anne Hatice Akın ise "Kızım şu an çok sağlıklı. Çok hareketli ve yerinde duramıyor. Sadece kemoterapinin iyi hücrelere verdiği zararı azaltmak için bir hap alıyor. Zor günler geçirdik. Bu sanki bir rüyaydı ve bitti. Prof. Dr. Yavuz Anacak, Doç. Dr. Coykun Özcan, Uzm. Dr. Haldun Önüz, Tepecik Hastanesi Onkoloji Bölümü hemşirelerine teşekkür ediyorum" dedi.
 
BİR PİRE MASALI
Hastalığı nedeniyle kemoterapi alması gereken Feride'nin çok sevdiği kahverengi saçları tedavi sonrası dökülmüştü. Ve anne-kız arasında Türkiye'yi ağlatan bir diyalog geçmişti...
İşinden ayrılan ve tedavi boyunca kızını bir an yalnız bırakmayan 26 yaşındaki Hatice Akın, kemoterapi tedavisinin en belirgin yan etkisi olan saç dökülmesine karşı kızının moralini yüksek tutmak için, "Saçlarını pireler yedi" dedi. Feride annesine, "Senin saçlarını niye pireler yemiyor?" diye sordu. Kızının sorusu karşısında şaşıran anne, hemen saçlarını kazıttı ve o sırada Manisa'dan İzmir'e gelen eşine, "Gelirken saçlarını sıfıra vurdur" dedi. Zor ve sıkıntılı bir tedavi gören Feride, anne ve babasını kendisi gibi saçsız görünce büyük sevinç yaşadı. Anne ve kızın duygusal konuşması Yeni Asır Gazetesi'nde 'Kızımız İçin' manşetiyle yayınlandı. Feride'nin yaşam mücadelesi ve ailesinin saçlarına üzülen kızına saçlarını kazıtarak verdiği destek Türkiye'yi ağlattı. O günlerde Yeni Asır'a konuşan anne Hatice Akın, "Onun mutluluğu bizim için çok önemli. Bunun için de ne gerekiyorsa yaparız" demişti.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Sebahat Çüre 19 Haziran 2011 Pazar 13:23

canım aşkım güzel kız güzel bir üniversite öğrencisi olup saçlarına fön çektirip,herkesi kendine hayran bırakacaksın,ama anne ve babanın emeklerini hep yanında hissedeceksin Allah üçünüzede uzun ömürler versin güzel feride çok öpt.seni

Yorumu oyla      12      6  
ibrahim 19 Haziran 2011 Pazar 11:22

Acil şifalar diliyorum.

Yorumu oyla      12      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
"Adaletin kara 100'ü" için yürüdüler
Kendilerini "Ahmet ve Nedim'in gazeteci arkadaşları" olarak tanıtan bir ...
Haksız yere yattı, 30 bin lira kazandı
Urla’da 4 yıl gerçekleştirilen bir operasyon kapsamında tutuklanarak 4 ...
SES Genel Başkanı da açıklama yaptı
SES Genel Başkanı Çetin Erdolu, içme suyuna siyanür karıştığı iddiaları ...
 
Babaya en güzel armağan
Çiftçi Mehmet Harun Dumlu (54), Hepatit B'ye bağlı karaciğer yetmezliğinde ...
SES’ten Melik Gökçek taktiği
İzmir’in içme suyunu Ankara’ya götürerek tahlil ettiren ve sonuçlarını ...
'Adres sormak 1 lira'
Çankaya semtinde ayakkabı boyacılığı yapan Ali Cırık, kendisine sürekli ...
 
İzmir’de sınav heyecanı
Üniversiteye girişte ikinci aşama olan Lisans Yerleştirme Sınavları, Matematik ...
Adli Tıp noktayı koydu: Ölümler içkiden
Bodrum’da katıldıkları tekne turunda içtikleri sahte viskiden zehirlenen ...
Ancak Türkiye'de olur: Müebbet delili çanta kayıp
Yazar ve insan hakları aktivisti Doğan Akhanlı’nın hukuk trajedisine bu ...
 
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva