HABERLER>EKONOMİ
4 Şubat 2012 Cumartesi - 09:52

Ulukent'teki yollar, sanayicileri isyan ettirdi!

Sanayiciler, altyapı çalışmalarının ardından bozulan yolların yapılmadığını belirterek, "70 üretim tesisindeki 3 bin kişi çile çekiyor" dedi

Ulukent teki yollar, sanayicileri isyan ettirdi!

İZMİR - Ulukent Sanayi Bölgesi'ndeki yollar, sanayicileri isyan ettirdi. Bölgede yapılan altyapı çalışmalarının ardından bozulan yolların aylardır asfaltlanmaması nedeniyle çamurlu yollarda işyerlerine gitme mücadelesi veren sanayiciler, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin artık bu sorunu çözmesini istedi. Yeni Asır’ın haberine göre, Ulukent Sanayiciler Derneği yetkilileri, İzmir'de en çok emlak vergisi ve su ücreti ödeyen bölgelerden biri olan Ulukent'in aylardır bozuk yollardan kurtulamamasına tepki gösterdi. Yetkililer, defalarca Menemen ve İzmir Büyükşehir belediyelerine yol sorununu iletmelerine rağmen hala bir çözüm bulunamadığını söyledi. Bölgede halen 70 üretim tesisi bulunuyor. Bu işlerlerinde görev yapan yaklaşık 3 bin personel de çamurlu yollarda işine gidip, gelmeye çalışıyor.

GÖLE DÖNÜŞÜYOR
İzmir'in önde gelen sanayi bölgeleri arasında yer aldıklarını, bölgelerinde faaliyet gösteren firmaların dünyanın farklı bölgelerine ihracat yaparak ülkelerine milyonlarca dolar döviz kazandırdıklarını belirten Ulukent Sanayiciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Taner Telcioğlu, buna karşın düzgün bir yola sahip olamadıklarını söyledi.
Son 2 yıldır bölgede çeşitli kurumların altyapı çalışmaları yaptığını boru ve kablo döşediklerini dile getiren Telcioğlu, "Yollarımızın yapılması için, bağlı olduğumuz Menemen Belediyesi'ne başvurduk. Daha sonra geçen yıl Nisan ayında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu ziyaret ederek, başta yol olmak üzere birçok sıkıntımızı aktardık. Kocaoğlu da bölgeyi gezdiğini, yol sorununu bildiğini söyledi. Ancak bugüne kadar çalışma yapılmadı. Yağmur yağdığında yollar çamur ve göle dönüşüyor. Bölgedeki 3 bin çalışan çamura ve su birikintilerine girmemek için atlayıp zıplamak zorunda kalıyor. Biz İzmir'de en çok emlak vergisini ödeyen, en yüksek bedel ile su tüketen sanayicileriz. İzmir Büyükşehir Belediyesi çok güzel köy yolları yapıyor ama aylardır bizim yolumuzu yapmadı. Sanayiciler olarak bu duruma isyan ediyoruz" dedi.

"UTANIYORUZ"
Bölgede dünyanın dev firmalarına üretim yapan fabrikaların olduğunu, iş görüşmeleri için çeşitli ülkelerden gelen misafirlerinin karşısında utandıklarını dile getiren Telcioğlu, "Birçok sanayici, misafirlerini fabrikalarına çağırmak yerine başka mekanlarda görüşüyor. EXPO 2020 hedefi olan, birçok alanda örnek olmaya çalışan İzmir'e bu yollar yakışmıyor. Umarız yollarımız kısa süre içinde yapılır. Biz belediyemize karşı her türlü yükümlülüğümüzü fazlasıyla yapıyoruz. Her yıl buradaki fabrikalar binlerce lira vergi ödüyor. Ne yazık ki hizmet alamıyoruz" diye konuştu.

"Ekonomiye büyük katkı sağlıyoruz"
Güngör Makine Sahibi Gürhun Güngör

"Ulukent Sanayi Bölgesi, Ege Bölgesi'nde bulunan sanayi siteleri içerisinde en yüksek emlak vergisi ödeyen bölge olmasına rağmen en fazla ilgisizlikle biz karşılaşıyoruz. Yıllardır yollarımızı belediyeye yaptıramadık. İzmir ekonomisine her yıl milyonlarca liralık katkı sağlayan kuruluşlar, burada gece-gündüz demeden çalışıyor. Bu ilgisizlik biz yatırımcıların motivasyonunu düşürüyor."

"Bu manzarayla mı EXPO 2020 alınacak"
Balansmatik Sahibi Ahmet Zor

"Bu bölge 2000 yılında yasal olarak sanayi bölgesi ilan edilen bir yer. Yani başından beri her şey yasal. Fakat belediye burayı sanayi bölgesi olarak gösterirken niçin yolunu çevre düzenlemesini yapmıyor. İzmir EXPO'yu bu çirkin manzara ile mi alacağız? Ayrıca bu bölge, 72 ükeye ihracat yapıyor. Her yıl buraya yabancı ülkelerden yabancı yatırımcılar ve müşterilerimiz geliyorlar. Bu manzara onların gözüne hoş görünmüyor."

"Hiçbir haklı gerekçe olamaz"
Batı Kauçuk Sahibi Hasan Duran

"Burası 10 yıldır faaliyette olan bir sanayi sitesi. Fakat kurulduğu günden bugüne kadar yerel yönetimlerin buraya hiçbir şekilde ilgi gösterdiğini görmedik. Her şeyden önemlisi yolları bozuk. Özellikle yağmur yağdığında sanayi sitesi çamur deryası haline geliyor. İzmir ekonomisine milyonlarca liralık katkı sağlayan bu sanayi bölgesinin bu derece ilgisizliğe terk edilmesinin hiçbir haklı gerekçesi olamaz."

"Toplu ulaşım sorunu da var"
SINA Tekstil Sahibi Sıdıka Güleryüz

"İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'ndan özel randevu aldık. Görüştük. Kendisi bize sanayi sitesi ile ilgili altyapı, çevre düzenlemesi gibi tüm sorunların çözeceğini söyledi. Fakat aradan aylar geçmesine rağmen hiçbir gelişme olmadı. Biz kendisinden ayrıca insanların bu bölgeye taşınması için ulaşım sorunu olduğunu da aktardık. Ama bu bölgeye hiçbir şekilde toplu ulaşım aracı gelmiyor."

"Sesimizin artık duyulması lazım"
EGES Yemek Sahibi Savaş Kurt

"Yolların bozuk olması nedeniyle toplu yemek taşıyan araçlarımız sürekli hasar görüyor. Yıllardır bu yollarla ilgili sorun yaşıyoruz. Ancak, bir türlü çözüm bulunamadı. Artık İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri bizim sesimizi duysun. Çamur içinde kalan yollarımız düzeltilsin. "(Yeni Asır)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TÜYAP Ege Başkanı İZFAŞ'ın başına geliyor!
Büyükşehir Belediyesi'nin fuarcılık şirketi İZFAŞ'ta geçtiğimiz aylarda ...
İTO’da disiplin krizi TOBB'a taşınıyor
Geçtiğimi ay istifa/rotasyon tartışmalarıyla hareketli günler geçiren ...
Cumhurbaşkanı Gül çek kanununu onayladı
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, çekte hapis cezasını kaldıran yasayı onayladı.
 
JEWEX 2012 İzmir’de açıldı
JEWEX 2012 4. Alyans, Altın, Mücevher, Gümüş Takı ve Saat Fuarı İzmir ...
Devlet vatandaşla 14.5 milyar liraya barıştı
Maliye Bakanı Şimşek, borçların yeniden yapılandırılması kapsamında 31 ...
Yunanistan, Türkiye ile iş yapmak için can atıyor
İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ve Meclis Üyesi Metin Akdurak, ...
 
9 bin 613 emekliye en az kaç lira zam gelecek?
İntibak Yasası'yla 1.9 milyondan fazla emeklinin maaşında artış yaşanacak. ...
Ocak ayı enflasyon rakamları üç yılın zirvesinde
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Ocak ayında Tüketici Fiyatları Endeksi’nin ...
Ünlü mankenler bu fuar için İzmir'de
İZFAŞ tarafından 15 – 18 Şubat 2012 tarihleri arasında gerçekleştirilecek ...
 
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İşte 'gülen' ilk fotoğrafı!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva