HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
3 Mart 2010 Çarşamba - 00:00

Ulaşımın kurtuluş günü 9 Eylül

İzmir’’in önemli ulaşım projelerinden 80 km’’lik Aliağa-Menderes Raylı Sistem Hattı’’nın 9 Eylül günü resmi törenle hizmete alınacağını açıklayan Kocaoğlu, ’“Ulaşımda dönüşüm yaşanacak’” dedi.’

Ulaşımın kurtuluş günü 9 Eylül

İzmir’’in önemli ulaşım projelerinden 80 km’’lik Aliağa-Menderes Raylı Sistem Hattı’’nın 9 Eylül günü resmi törenle hizmete alınacağını açıklayan Kocaoğlu, ’“Ulaşımda dönüşüm yaşanacak’” dedi.’
 
İZMİR- Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ege TV’’de katıldığı Haftalık programda, metro ve raylı sistem projeleri, KİK’’in ihale iptalleri, Valilik tarafından meclis kararlarına açılan iptal davaları ve CHP Bornova İlçe Kongresi’’ne müdahale etmesiyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. 
 
Milliyet Ege’’nin haberine göre, Kocaoğlu, kent içi ulaşımı olumlu etkileyecek Aliağa-Menderes raylı sistem projesinin Menderes-Alsancak Gar arası güney aksında Nisan ayında, Aliağa-Basmane arası kuzey aksında ise Temmuz ayında deneme seferlerinin başlayacağını müjdeledi. TCDD’’yle birlikte hattın tümünü devlet töreniyle 9 Eylül 2010’’da hizmete almayı hedeflediklerini belirten Kocaoğlu, ’“Bu tarih ve ardından açılacak metroyla birlikte kent içi ulaşımda dönüşüm yaşanacak’” dedi.
 
 
’“VALİ KIRAÇ DAVA SAYISINI DÜŞÜRMEYE ÇALIŞIYOR’”
 Kocaoğlu, İzmir Valiliği tarafından 2005 yılından bu yana Büyükşehir Belediyesi Meclis kararlarına karşı açılan dava sayısının 164’’e çıkmasının nedeninin Valilik’’te oluşan bir gelenek olduğunu söyledi. Kocaoğlu şöyle konuştu: ’“İzmir’’de otomatiğe bağlanmış şekilde Valilik, belediye kararlarını inceliyor. Türkiye’’nin diğer 80 ilinde ise Valilik ancak basında Büyükşehir Belediyesi’’nin verdiği imarla ilgili bir kararda kayırma, usulsüzlük ve rüşvet gibi haberler çıkması durumunda inceleme başlatılıyor.’” Vali Cahit Kıraç’’ın ayrı bir birim oluşturarak, dava sayısının düşürmeye özen gösterdiğini belirten Kocaoğlu, ’“Bu gelenek olmuş. İzmir’’de göreve başlayan diğer Valiler de bunun dışına çıkamıyor. Hatta bugünün Emniyet Genel Müdürü eski İzmir Valisi Oğuz Kağan Köksal, İçişleri Bakanlığı’’na bu konuda dava açma esnekliği olup olmadığını sordu. Açması yönünde görüş geldi’” diye konuştu.
 
’“İSTİFA EDECEKTİM’”
CHP Bornova İlçe Kongresi’’ne parti tabanından gelen talep üzerine müdehale ettiğini açıklayan Kocaoğlu, ilçe belediye başkanları dahil herkesin yanlış işler yaptığını söyledi. Kendisine de parti tabanından ’“Bornova’’yla oynuyorlar. Bizim Büyükşehir Belediye Başkanımızsın. Bize sahip çıkmıyorsun tepkisi’” gösterildiğini söyledi.  Kongre’’deki konuşmasında Enver Dündar seçilmezse istifa edeceği söylemiyle ilgili de açıklama yapan Kocaoğlu, ’“Seçim bir kelimeyle kazanılır veya kaybedilir. O dönemde Kocaoğlu’’nun desteklediği aday kazanırsa MYK ve Genel Başkan Bornova seçilerini iptal edecek propagandası yapıldı. Ben de eğer yasal hata olmamasına karşın desteklediğim adayın başkanlığı iptal edilirse belediye başkanlığını yapmayacağımı söyledim. Eğer, desteklediğim aday kazanmasına karşın iptal edilseydi durumu değerlendirip ya partiden ya da belediye başkanlığından istifa edecektim’” dedi. Kocaoğlu, İl Kongresi’’ne ise karışmadığını ifade etti.
 
’“TERASLARI YIKAN BAŞKAN OLMAM’”
Aziz Kocaoğlu, Pasaport sahilindeki seyir teraslarıyla ilgili mahkemenin geçen yıl kesinleşen kararınnın ardından, Maliye Bakanlığı’’nın Büyükşehir Belediyesi’’ne yıkım için 3 Mart Çarşamba mesai bitimine kadar süre verdiğini söyledi. Kocaoğlu, ’“Ben orayı yıkmam. Rahmetli Başkan Ahmet Piriştina döneminde yapılan bir güzellik. Kim yıkacaksa yıksın. Ben orayı yıkan başkan olmam’” dedi. 
 
’“KİK’’İN YANDAŞ OLDUĞUNUN İSPAT DAVASI’”
Kamu İhale Kurumu’’nun (KİK) çok sayıda ihalelerini iptal ettiğini anlatan Aziz Kocaoğlu, bu süreçte başka kurumlara karşı farklı kriterlerle karar alındığını gördüklerini söyledi. Kocaoğlu, İzmir metrosu Üçyol-Üçkuyular hattı birinci aşama ihalesini iptal kararına karşı davayı KİK’’in yandaş davrandığını ispat etmek için açtıklarını açıkladı. Ankara 7. İdare Mahkemesi’’nin iptal kararının yürütmesini durdurmasının esastan bir karar olduğunu belirterek, gerek KİK gerekse Büyükşehir Belediyesi’’nin hatası varsa kendine artık bir çekidüzen vereceğini söyledi.
 
METRO 2010’’DA HATAY’’A ULAŞACAK
Kocaoğlu, Öztaş İnşaat’’a Üçyol-Üçkuyular Birinci aşama ihalesi yer teslimini yaptıklarını, kalan betonlama işlerine paralel olarak İzmirspor ve Hatay istasyonları yapımına başlanacağını da açıkladı. Hedeflerinin 2010 yılı sonuna kadar metroyu bu iki istasyona çalıştırmak olduğunu belirten Kocaoğlu, istasyonların yüzeydeki giriş hollerini tamamladıktan sonra da Çankaya’’dan İlahiyat Fakültesi kavşağına kadar Hatay (İnönü) Caddesi’’ni düzenleyerek, trafiğe açacaklarını söyledi. Kocaoğlu, hattın yapımı yukarıdan açılarak yapılacak Poligon, Göztepe ve Üçkuyular istasyonlarını kapsayan ikinci aşamasının ise daha zorlu olacağını ve 2011 Haziran ayında tamamlanacağını söyledi.
 
3. İZMİR PLANI İPTALİNE İTİRAZ
Başkan Aziz Kocaoğlu, Yüksel Çakmur’’un açtığı davayla iptal edilen Yeni İzmir Kent Planı kararına bir üst mahkemede itiraz ettiklerini, öte yandan da iptal gerekçesi olan zemin etüdlerini tamamlamak üzere oldularını söyledi. Dosyaya zemin etüdlerini ekleyeceklerini belirten Kocaoğlu, Turan-Alsancak arasında yatırım yapmayı bekleyen en az 5 büyük yatırımcı olduğunu söyledi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ege’’de gemilere karadan takip
İzmir İl Özel İdaresi, Ege Bölgesi'ndeki gemileri karadan takip edecek ...
Konak’’ta su kesintisi
Halilrıfat pompa istasyonundaki onarım nedeniyle ilçenin bazı mahallelerine ...
İZSU’’da ’‘paslanma’’ alarmı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 113 kilometrelik çelik içme suyu hattını ...
 
İlk tren geldi kadrolar yolda!
Aliağa-Menderes Projesi’’nde çalışacak ilk tren dizisi İstanbul gümrüğüne ...
İl Genel Meclisi’’nde ’‘2. balyoz vakası’’
İzmir İl Genel Meclisi toplantısında, AK Parti'li meclis üyeleri, ...
’“Alsancak viyadüklerinin akıbeti belirsiz!’”
Yeni TV’’deki Şehir ve İmar programına katılan Karayolları 2.Bölge Müdürü ...
 
Tartan: İzmir’’in 4 üniversiteye daha ihtiyacı var!
Konak Belediye Başkanı, İzmir'in 4 üniversiteye daha ihtiyacı bulunduğunu, ...
Üst geçit bitene kadar hemzeminler açık kalacak
Gaziemir Belediye Başkanı Şenol ile bölgede inceleme yapan Başkanı ...
Kürüm: Uzundere hazır!
Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, İzmir'in ve ilçenin kaderini ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Horus'un Gözü
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Çiğli Güneş Ülkesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Latife Hanım çam devirince!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (3): 'Dans eden ayılar' ve 'Sokak hayvanları'
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eskidendi çok eskiden...'
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva