HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
3 Mart 2010 Çarşamba - 00:00

Ege’’de gemilere karadan takip

İzmir İl Özel İdaresi, Ege Bölgesi'ndeki gemileri karadan takip edecek sistem kurmak için çalışma başlattı. ’

Ege’’de gemilere karadan takip


 
İZMİR - İzmir İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yakup Vatan, deniz trafiğinin kontrolü amacıyla yürütülen çalışmada, inşaat işlemlerinin İzmir İl Özel İdaresi tarafından takip edileceğini söyledi.
    
Başbakanlık Denizcilik Müsteşarlığının teknik elemanlarının desteği ile ihale safhasına gelindiğini anlatan Yakup Vatan, şöyle dedi: ''İl Özel İdaresi yapısı gereği hem kendi asli görevlerini yapıyor, hem de bakanlıkların taşra teşkilatının ihtiyaçlarını yetkisi oranında, yönetmelik çerçevesinde yerine getiriyor. Deniz trafiğinin kontrolüne ilişkin çalışma da böyle değerlendirilmelidir.
    
Proje, Denizcilik Müsteşarlığının deniz trafiğini otomasyon sistemi ile kontrol etme yönünde geliştirdiği projelerden biri. İzmir İl Özel İdaresi ile ihalesini yapmayı arzu etti. Valilik ve Denizcilik Müsteşarlığı protokol yaptı, bu işi biz üstlendik. Ege Denizi'nde Çanakkale'ye kadar bütün deniz trafiğini kontrol edecek teknik proje, ilk büyük projedir. Denizcilik Müsteşarlığı sahillere yüksek vasıflı gözetleme kuleleri koyacak. Bu kulelerde kameralar olacak. Çok fonksiyonlu ve estetik boyutlu özel projeler uygulanacak. Önümüzdeki ay ihale yapacağız.''
   

 
'TÜRK BOĞAZLAR BÖLGESİ GİBİ'
Başbakanlık Denizcilik Müsteşarlığı İzmir Bölge Müdürü Hızırreis Deniz, Çanakkale'nin güneyinden İstanbul'un kuzeyine kadar Marmara Denizi'nin de dahil olduğu Türk Boğazlar Bölgesi'ndeki sistemin bir benzerinin İzmir'de kurulacağını söyledi.
    
Denizdeki tekneleri ya da gemileri tanımak, takip etmek, uyarmak ve güvenliği sağlamak amacıyla projenin hayata geçirileceğini belirten Hızırreis Deniz, şöyle devam etti: ''Kulelerde hareketli kamera sistemleri olacak. Bu sistemler vasıtasıyla deniz alanında tüm hareketleri kontrol edip izleyebiliyoruz, gerekirse müdahale de edebiliyoruz. Uyarı bazında müdahale ediyoruz. Bu denizdeki güvenliği ve emniyeti sağlıyor.
    
İkincisi gemilerde otomatik tanımlama sistemi var. Sistem gemilerin nereden geldiğini, nereye gittiğini, yükünün, bayrağının ne olduğunu gösteriyor. Bu sistemden de bilgiler alınacak ve Bayraklı sırtlarında kurulacak istasyonumuza aktarılacak. Merkezimizde görevliler bu bilgileri takip edecek. Denizde kaçak balıkçılıktan, kaçakçılıktan, kazalardan, gemilerin karaya oturma risklerinden bahsederiz. Bu sistem kurulduğunda gemileri uyaracağız ve karadan takip edeceğiz.''
    
Hızırreis Deniz, proje için gerekli maddi kaynağın Başbakanlık Denizcilik Müsteşarlığından sağlanacağını, İzmir İl Özel İdaresinin ihaleyi yapacağını, inşaat tamamlandıktan sonra sistemi kendilerine devredeceğini anlattı.
    
Sistemin denizden insan kaçakçılığını da önleyebileceğini anlatan Deniz, ''Kuleler görüntü kirliliği yaratmayacak. Büyük çaplı inşaatlar olmayacak. İzmir Körfezi'ni tamamen göreceğiz, Karaburun'dan itibaren Foça sahiline kadar hepsi görülecek. Hareketli kamera, radar sistemi ile bölge takip edilecek. Kaçak balıkçılık, insan kaçakçılığı gibi denizdeki tüm hareketleri takip edebilme şansımız olacak'' diye konuştu.
    
Hızırreis Deniz, Denizcilik Müsteşarlığı kritik alan diye öncelikle Türk Boğazlar Bölgesi'nde bu sistemi kurduğunu belirterek, şöyle devam etti: ''Çanakkale'den İstanbul'a kadar, Marmara Denizi dahil bu bölgeyi olduğu gibi izleyebiliyoruz. İkincisi İzmit'e kuruluyor, işletme aşamasına geldi, İzmit Körfezi'nin tamamı izlenebilecek. Üçüncüsü de İzmir Körfezi'ni kapsıyor, dördüncü aşama Aliağa Körfezi ve Nemrut Körfezi, ardından beşinci aşama da İskenderun Körfezi. Üçüncü, dördüncü ve beşinci aşamalar hep birlikte eş zamanlı yürüyor, Ege Bölgesi'nin tamamı ve Akdeniz kontrol altına alınacak. Çalışmalar iki yıl içerisinde tamamlanabilir, inşaattan sonra elektronik sistemin kurulması gerekir.''

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konak’’ta su kesintisi
Halilrıfat pompa istasyonundaki onarım nedeniyle ilçenin bazı mahallelerine ...
İZSU’’da ’‘paslanma’’ alarmı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 113 kilometrelik çelik içme suyu hattını ...
İlk tren geldi kadrolar yolda!
Aliağa-Menderes Projesi’’nde çalışacak ilk tren dizisi İstanbul gümrüğüne ...
 
İl Genel Meclisi’’nde ’‘2. balyoz vakası’’
İzmir İl Genel Meclisi toplantısında, AK Parti'li meclis üyeleri, ...
’“Alsancak viyadüklerinin akıbeti belirsiz!’”
Yeni TV’’deki Şehir ve İmar programına katılan Karayolları 2.Bölge Müdürü ...
Tartan: İzmir’’in 4 üniversiteye daha ihtiyacı var!
Konak Belediye Başkanı, İzmir'in 4 üniversiteye daha ihtiyacı bulunduğunu, ...
 
Üst geçit bitene kadar hemzeminler açık kalacak
Gaziemir Belediye Başkanı Şenol ile bölgede inceleme yapan Başkanı ...
Kürüm: Uzundere hazır!
Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, İzmir'in ve ilçenin kaderini ...
İzmir konukseverliği
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) 1. Ulusal İçmimarlık Öğrencileri Buluşması’’na ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Horus'un Gözü
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Çiğli Güneş Ülkesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Latife Hanım çam devirince!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (3): 'Dans eden ayılar' ve 'Sokak hayvanları'
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eskidendi çok eskiden...'
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva