HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
2 Mart 2010 Salı - 00:00

Kürüm: Uzundere hazır!

Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, İzmir'in ve ilçenin kaderini değiştirecek bölge olarak gördükleri Uzundere için hazırlanan projeleri uygulamaya hazırlandıklarını bildirdi.’

Kürüm: Uzundere hazır!



İZMİR - İzmir'in en büyük ilçesi olan Karabağlar'ın Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, İzmir'in ve ilçenin kaderini değiştirecek bölge olarak gördükleri Uzundere için hazırlanan projeleri uygulamaya hazırlandıklarını bildirdi.
   
Kürüm, İzmir'in iki yeni ilçesinden biri olduklarını, göreve gelir gelmez önce bir belediye binası oluşturduklarını ve daha sonra projeler hazırlamaya başladıklarını söyledi.
    
Karabağlar'da yapılaşmanın daha çok yatay olduğunu, dikey yapı ile yatay yapıları birleştirmek için projeler hazırladıklarını belirten Kürüm, ''Yatayı dikeyle buluşturamazsak o insanı kente kazandıramayız. Bu bizim çalışmalarımızda önde tuttuğumuz prensibimiz'' dedi.
    
Uzundere'de daha önce yüksek yapıların planlandığını, proje hazırlandığını, ancak çekim merkezleri yaratılmadığı için müteahhitlerin ilgi göstermediğini belirten Sıtkı Kürüm, şunları kaydetti: ''Uzundere'de 10 bin 700 konutun yer aldığı bir proje hazırlanmış, imar planları yapılmış, ancak cazibe merkezi haline gelmediğinden müteahhitler maliyetine bile konutlarını satamayacakları için gelmiyorlar. Öncelikli olarak bu projenin önünü açmak mecburiyetinde olduğumuzu hissettik. Uzundere'de çekim merkezleri yaratmaya karar verdik. İnşaat mühendisi olduğum için hemen arayışlara başladık. Kamyonları tamir ettirdik, ayağa kaldırdık. Bu kamyonlar ile Uzundere'de hafriyat işlemlerini kendi elemanlarımızla yapıyoruz, mazot parası ile bu işi çözdük.''
    
Bölgeyi ağaçlandıracaklarını, mesire alanları yapacaklarını belirten Kürüm, ''Kültür, gençlik merkezi, düğün salonu, göletleri, restoranları, gezi alanları yapılacak. Burası yeni bir cazibe merkezi olacak. Ancak çok yağmur yağdığı için hızlı çalışamadık, 10-15 gün içinde Uzunderede istinat duvarları çalışmasına ve ağaçlandırmaya başlayacağız'' dedi.
    
Sıtkı Kürüm, Uzundere'deki bir başka projenin de yüksek okul olduğunu, 17 dönümlük alanda bir yüksek okul kurulacağını söyledi.
    
Karabağlar denince mobilyanın akla geldiğini, son yıllarda küçük alanlarda üretim yapıldığı ve özgün modeller ortaya konulamadığı için mobilya merkezi özelliğinin Kayseri'ye ve İnegöl'e, kaptırıldığını belirten Kürüm, şöyle devam etti: ''Mobilyayı marka yapmamız lazım. Belediyemize 30 bin iş başvurusu var, çoğu orta okul, lise mezunu. Mobilyacılar 200 kişi istediler bizden, listelere baktık, 30 kişi bulabildik. Dedik ki bu sektörde eleman yetiştirilmesi lazım. Mobilyacılar Odası ile Çıraklık Kalfalık Eğitim Merkezi temelini attık. Arsayı Mobilyacılar Odası sağladı, projeyi belediye olarak biz üstlendik. Bölgedeki aileler dershaneye gidemeyen çocuğunu oraya gönderecek, bir nevi dershane hizmeti vereceğiz.
    
Mobilya tasarımcısı yetiştirecek bir yüksek okul açıyoruz. Uzundere'de 17 dönümlük alanı planlıyoruz, alan Hazine'ye ait. Dokuz Eylül Üniversitesi ve Mobilyacılar Odası ile proje üzerinde çalışıyoruz.''
    
Kürüm, Gaziemir Fuar Alanı karşısında jeolojik yasaklı bölge ilan edilen alanda 1994 yılında yapılan jeolojik etütlerde büyük yanlışlıklar tespit ettiklerini, bin hektarlık alanın ancak 265 hektarında etüt yapıldığını gördüklerini belirtti.
 
Bölgede bir kez daha jeolojik etüt yapılacağını anlatan Kürüm, ''Karabağlar halkının tamamı bu topraktan yararlanacak, çok büyük bir alan. Önümüzdeki hafta İller Bankası ile jeolojik etütler yapacağız. Burada 2 katlı büyük atölyeler planlanıyor. Ayrıca mobilyacılar, plastik üreticiler, fırıncılar için de üretim merkezleri olacak'' dedi.
 
Kürüm, Karabağlar'daki mobilya üreticilerinin yeni yapılacak merkeze yönlendirilmesinden sonra boşalacak üretim alanlarının satış yerleri olarak düzenlenebileceğini de sözlerine ekledi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir konukseverliği
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) 1. Ulusal İçmimarlık Öğrencileri Buluşması’’na ...
Bornovalı’’nın gıdası köylülerden
Bornova Belediyesi ve Köy- Koop İzmir Birliği arasında imzalanan protokol ...
Sındır'dan şehit ailelerine destek
İzmir Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu ...
 
’‘Sakin Şehir’’de’’ gençlik merkezi
Uluslararası ''cittaslow (sakin şehir)'' örgütlenmesine ...
Başkana pankartlı teşekkür
Karşıyaka Şemikler Mahallesi 6408 sokak sakinleri yaşadıkları sokağa ...
18 yaşındaki Barış’’a umut ışığı
Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan bedensel engelleri nedeniyle ...
 
İZSU’’dan Yelki’’ye 16 kilometrelik kanal
İzmir Büyükşehir Belediyesi, alt yapısı olmayan yerleşimlere sağlıklı ...
Kuşlara toplu konut
İzmir Büyükşehir Belediyesi, doğal yaşam alanları giderek azalan kuşlar ...
Karşıyaka’’da hayvanlara mikroçip
Karşıyaka’’da bakım evinden alınan hayvanlara tüm bakım hizmetleri ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İyi oyuncu, kötü politikacı!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siyasi yasak gelirse ne olacak?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Horus'un Gözü
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Çiğli Güneş Ülkesi
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (3): 'Dans eden ayılar' ve 'Sokak hayvanları'
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eskidendi çok eskiden...'
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva