HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
5 Aralık 2011 Pazartesi - 20:37

Ulaşım seminerinde Konak Tüneli gerginliği

İzmir'de yerel yönetimle merkezi yönetimi karşı karşıya getiren Konak Tüneli tartışması, Ege Genç İşadamları Derneği (EGİAD) tarafından düzenlenen 'Ulaşım ve kentsel gelişim' konulu seminere damgasını vurdu.

Ulaşım seminerinde Konak Tüneli gerginliği

İZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Muzaffer Tunçağ, Konak Tüneli'nin imar planında olmadığını belirterek, "Olmayan birşeyi getirip koyarak darmadağın ediyorsunuz" dedi. Karayolları 2'nci Bölge Müdürü Erol Altun, ise "Proje açıklanmadan ben bu kentin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'nı aradım, heyetlerle oturduk, birlikte uzun uzun konuştuk. Polemiğe gerek yok" karşılığını verdi.
 
EGİAD tarafından düzenlenen 'Ulaşım ve kentsel gelişim' konulu seminere Karayolları 2'nci Bölge Müdürü Erol Altun, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Muzaffer Tunçağ ve İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Mimarlık Fakültesi Şehir Planlama Bölüm Başkanı Prof. Dr. Murat Çelik katıldı. Toplantıya Konak Tüneli tartışması damga vurdu.
 
OLMAYAN BİR ŞEYİ GETİRİP KOYARAK DARMADAĞIN EDİYORSUNUZ
İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Muzaffer Tunçağ, merkezin yönetimin karar alırken yerel yönetimin hazırladığı planlara uymamasından yakınarak, şöyle konuştu: "Bu kararlar bir imar planı çerçevesine alınsın ve dıştan müdahalelerle bozmayalım. Yerel yönetimle merkezi yönetim arasında sorun oluyor. Örneğin Konak Tüneli bizim planların hiçbirinde yok. Bakan, 'tüp geçit' diyor ama planda bu yok. Olmayan bir şeyi siz getirip koyduğunuz zaman darmadağın ediyorsunuz. Merkezi yönetimin de arazi kullanım kararlarına saygılı olması lazım. Yasal zaafiyet var. Karayolları sadece İzmir'de değil bir çok yerde mevcut plana uymadan 'ben buradan geçeceğim' diyor. O zaman ne oluyor karşılıklı çatışma çıkıyor. Bir yığın da masraf oluyor. Mesela liman viyadüklerininin 10'unun yıkılması gerekiyor. Kruvaziyer limanı tartışılıyor. Proje bitmiş belediyeye deniyor ki 'sen bunu revize et'. Ben Alsancak Limanı'nın yarısını özelleştireceğim yarısını kruvaziyer limanı yapacağım' deniyor. Altı gemi, 350 otobüs gelecek. Buna göre oraya otel, alışveriş merkezi yapılacak. 350 otobüsün kente giriş çıkış yapabilmesi için tüm ulaşımın değiştirilmesi lazım, ama Büyükşehir Belediyesi'nin haberi yok. Bunu yaptığınız zaman yerel yönetimin hazırladığı planların çöpe gitmesine neden oluyorsunuz ve ana kararları zorluyorsunuz."
 
KONAK TÜNELİ HANGİ ETÜTLE YAPILDI KAVRAYAMADIM
Tunçağ, Konak Tüneli'nin ne amaçla ve hangi etütle yapıldığını kavrayamadığını belirtip, şöyle konuştu: "Tünel hangi etütle yapıldı ben kavrayamıyorum. Ben Urla'da oturan biri olarak Üçkuyular'dan Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'na gelecek oradan Konak Tüneli'nden geçip geriye Gaziemir'e giderek havalimanına varacağım. Çevre Yolu'ndan gidiyorum. Ben bunun mantığını anlayamıyorum. Uçan yol projesi vardı. Atatürk büstünün yanında 16.7 milyon liraya kamulaştırma yapılmıştı. Tünele bu masrafı yapacağınıza Buca'daki yolu Otogar'a kadar götürün. Uçan yol denilen kavşakla ikisini birleştirelim. Konak Tüneli'ndeki sorun daha önce neden bildirilmedi. Ben baktığım zaman 2010 yılında UKOME kararı var. O ana kadar yol Büyükşehir Belediyesi bünyesinde, ama Temmuz ayında 'biz sizden bu yolu alıyoruz' deyip Karayolları devreye giriyor. Demek ki tünel ihtiyaç değil son anda ortaya çıkıyor. Bizim genel imar planlarına müdahale olmasın, kentin merkezine araç çekmeyelim. Ulaşımı deniz ve raylı sistemle halledelim. İnsanlar yürümeye de alışsın."
 
BAŞKANLA KONUŞTUK POLEMİĞE GEREK YOK
Karayolları 2'nci Bölge Müdürü Erol Altun, Konak Tüneli'nin İzmir'in merkezi Konak'ı, Çevre Yolu'na ulaştırarak önemli bir hizmet vereceğini öne sürdü. Altun, "SİT Kurulu'ndan onay aldık. Plana işlenmesi için İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne gönderdik. Konak Köprülü Kavşağı'ndan başlayıp, Yeşildere Mehmetçik Parkı'ndan çıkacak. Konak- Yeşildere Tüneli 4-5 yıl önce yapıldı. Proje açıklanmadan ben bu kentin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'nı aradım, heyetlerle oturduk, birlikte uzun uzun konuştuk. Polemiğe gerek yok" dedi.
 
ULAŞIM AMAÇLI YAPILAN SOKAKLAR OTOPARK OLARAK KULLANILIYOR

Prof. Dr. Murat Çelik, İzmir'de ortalama ulaşım süresinin 26 dakika olduğunu belirterek, trafik sorununun çözümü için merkezi Konak'tan kentin saçaklarına kaydırmak gerektiğine dikkat çekti. Prof. Dr. Çelik, ulaşım amaçlı yolların otopark olarak kullanıldığını vurgulayarak, şöyle konuştu: "Konak merkezi iş alanı. Sabahları tüm trafik Konak'a akıyor akşamları da Konak'tan dışarı akıyor. Ne yaparsanız yapın bu trafik sorununu çözemezsiniz. Türkiye'de ulaştırmanın yüzde 60'ları toplu taşıma ile yapılıyor ama buna rağmen merkezi yoğunlaşma çok fazla. Yapılacak en önemli şey Konak merkezli işgücünü azaltmak Bornova, Çiğli gibi çeperlere yönlendirmek. Turan-Bayraklı bölgesinde yoğunluk artışına gitti. Bu çok akıllıca bir karar değil ama maalesef rantın teşekkülü ulaşım maliyetiyle ilgilidir. En akıllı politika, merkezi saçaklara yaymaktır. Karşıyaka, Üçkuyular Bornova ve Konak arzu hatları içinde yer alıyor. Merkezde çok ciddi otopark maliyeti uyguluyoruz. Eldeki kapasiteyi etkin kullanıyoruz. İzmir'deki otomobillerin yüzde 60'ı sokaklara park ediyor. Ulaşım için yapılan sokaklar otopark olarak kullanılıyor. İzmir'in iyi bir otopark politikasının olması gerekiyor" diye konuştu. (DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
murat 6 Aralık 2011 Salı 14:08

"Karşı çıkmayın teşekkür edin" işte biat budur, biat etmiyoruz diyen arkadaşa sevgilerle...

Yorumu oyla      12      11  
aren 6 Aralık 2011 Salı 12:31

izmirde planmı var.onun için belediyelerde sadece plan ve degişiklikleri görüşülüyor. planlama izmirde rüşvet olarak anlaşılıyor.hep özel ve güzel izinler.

Yorumu oyla      13      6  
İzmir'e Yazık.. 6 Aralık 2011 Salı 09:57

Aman ne plaaan, ne plan. Öleceksiniz o planlar için. :) 1987 yılında kamulaştırma kararı alınan Eşrefpaşa'daki ev için 15-20 gün önce yıkım gerçekleştirildi. Gerçekten de süpper planlı gidiyoruz. Aman nazar değmesin..

Yorumu oyla      14      9  
mehmet 6 Aralık 2011 Salı 09:07

sen ne anlarsın ki? konak a başkan olduğun dönemide biliyoruz. aklınız ermiyor. bir de danışman yapmışlar...

Yorumu oyla      18      11  
Mustafa ÖZDEMİR 6 Aralık 2011 Salı 08:58

Maalasef olaylara objektif değil de ideolojik bakış açısı bazı insanlarda akıl tutulması yaratarak olayları çarpıtma şekline dönüşüyor.İşte bu zihniyet yüzünden İzmir'e doğru dürüst yatırım yapılamadı,İzmir Belediyecilik yönünden de çok geride kaldı,İzmir adeta bir köy havasından kurtulamadı.Teşekkür edeceklerine,nasıl kötülerim de yatırımdan vazgeçiririm anlayışı hakim bu zihniyette.Teşekkür edemiyorsanız hiç olmazsa sesinizi çıkarmayın bari.Halk artık biat etmiyor,sorguluyor,araştırıyor...

Yorumu oyla      21      10  
Mustafa ÖZDEMİR 6 Aralık 2011 Salı 08:48

Bence Sn.Tunçağ tünelin yapılma amacını anlayamamış.Kimse ona Urla'dan havaalanına gelirken Sahil Bulvar'ından gel ,oradan tünele gir,tünelden çık Gaziemir yönüne dön ve havaalanına ulaş demiyor ki.Urla'dan havaalanına gidiş için otobanda Balçova'dan Gaziemir yönüne dönersin,10 dakika sonra havaalanına ulaşırsın.Tünelin yapılma amacı,çevre yolundan Konak'a gitmek isteyenlere,şehir merkezine girmeden Konak'a ulaşma alternetifi sunmak ve merkez trafiğini rahatlatmaktır.Karşı çıkmayın teşekkür edin

Yorumu oyla      21      11  
HASAN TUFAN 6 Aralık 2011 Salı 08:35

SAYIN HABERCİ DENİLEN ZAT! CHP NİN ADINI AĞZINA DÜZGÜN ALIRMISIN.PLANSIZ HİÇBİR ŞEY YAPILMAZ.EN AZINDAN AKP GİBİ CHP HIRSIZLIKLARIYLA ÜNLÜ DEĞİL.8 TANE GİZLİ HESABI YOK.

Yorumu oyla      21      18  
vatandaş 6 Aralık 2011 Salı 04:03

Belediyelerden ruhsat alırken BŞB adına otoparkı yapmayan inşaatlardan otoparklar yapılmak üzere bedel alınıyor, soruyorum hani kaç tane otopark yapıldı??? nereye gidiyor bu paracıklar, vatandaş aracını cebinemi koyacak üstelik belediyeler yasa gereği vatandaşa otopark göstermek zorunda değil mi ????

Yorumu oyla      22      10  
HABERCİ 5 Aralık 2011 Pazartesi 22:02

BU MEMLEKETTE BİR ZAMANLAR CHPNİN BABALARI DENECEK İNSANLAR BOĞAZ KÖPRÜLERİNE DE KARŞI ÇIKMIŞTI. BUGÜN 2. 3.KÖPRÜ DÜŞÜNÜLÜYOR. ÇANAKKALEYE KÖPRÜ AN MESELESİ. AMA İZMİRE 7 SENEDİR 5 KM METRO BECEREMEYİP DEBELENENLER, YİNE HERŞEYE KARŞI. UÇAN YOLMUŞ. MADEM YAPACAKTIN, NE DİYE CÜMLE ALEMİN ÖNÜNDE VAZGEÇTİN DEVLET YAPSIN DEYİVERDİN. İNSANLAR HİZMET GETİRMEK İSTİYOR, KEŞMEKEŞ OLMUŞ TRAFİK RAHATLAYACAK, İSTEMEZÜK... DÜŞÜN ARTIK YA EY CHPLİLER İZMİRİN YAKASINDAN...

Yorumu oyla      25      19  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka'da 28 bin kişiyi ilgilendiren karar
Karşıyaka Belediyesi İnönü ve Cumhuriyet Mahalleleri'nde 28 bin kişiyi ...
Kadına Seçme ve Seçilme hakkı Narlıdere’de kutlandı
Kadına Seçme ve Seçilme hakkının verilişinin yıldönümü Narlıdere’de halaylarla ...
Vali Kıraç'tan yeni Emniyet Müdürü Bilkay'a ziyaret
İzmir Valisi Cahit Kıraç, kentin yeni atanan Emniyet Müdürü Ali Bilkay'ı ...
 
Türk kadınının mutlu günü
Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, dünyadaki birçok kadından ...
Kocaoğlu; “Kadınsız siyasetin tadı yok”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, son yerel seçimler öncesinde ...
Başkan Durak'tan engellilere müjde
Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak “Engelli Dostu Karşıyaka” için ...
 
Operasyonda itirazlar için kritik gün!
İzmir 8.Ağır Ceza Mahkemesi’nin serbest kalan 33 kişinin ve tutuklanan ...
İzmirli şairler, Halim Yazıcı'ya sahip çıktı.
Yazarlar ve sanatçılar İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı Kültür Müdürü ...
Abla-ağabeyler yine işbaşında
İzmir’in Türkiye’ye örnek gösterilen projesi “Abla-Ağabey-Kardeş”te yeni ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva