HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
5 Aralık 2011 Pazartesi - 09:26

Abla-ağabeyler yine işbaşında

İzmir’in Türkiye’ye örnek gösterilen projesi “Abla-Ağabey-Kardeş”te yeni dönem, 100 gencin katılımıyla başladı.

Abla-ağabeyler yine işbaşında

İZMİR - Bu yılki çalışmalar Karabağlar ve Bayraklı ilçelerinde gerçekleştirilecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal projelerinden biri olarak 2007 yılında başlayan ve tüm Türkiye’ye örnek olan “Abla-Ağabey-Kardeş Projesi” yeni dönemin ilk gönüllüleri, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen gecede doyasıya eğlendi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun eşi Dr. Türkegül Kocaoğlu’nun da katıldığı gecede, İzmir Büyükşehir Belediyesi Çocuk ve Gençlik Merkezi öğrencilerinden oluşan grubun konseri büyük ilgi gördü. Etkinliğin açılışında konuşan İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Projeler ve Hizmetler Dairesi Başkanı Ferhan Şirvan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun ilk sosyal projelerinden biri olan “Abla-Ağabey-Kardeş”te yer alan üniversite öğrencileri ile birlikte kentlilere çok önemli hizmetler verdiklerini söyledi. Proje sorumlusu Burcu Önenç ise projenin Karabağlar ve Bayraklı ilçesi ile devam edeceğini açıkladı. Türkiye’de ödül alan bir projeyi yürüttüklerini, gençlerin rehberlik ettikleri ilköğretim öğrencilerine rol model olduklarını ifade eden Önenç, “Amacımız çocukların karşılıklı etkileşimle yaşamdan beklentilerini yükseltmek, çocukları üniversiteye kadar öğrenim görmeleri için aileleri özendirmek. Her geçen gün gönüllü ve kardeş sayımız artıyor. 3 Aralık’tan itibaren 100 yeni gönüllü arkadaşımız 50 kardeşiyle buluşmaya başladı” diye konuştu. Projede 2007 yılından bu yana gönüllü olarak çalışan Ersin Yüce ise yaptığı duygu dolu konuşmada, rehberlik ettiği kardeşiyle olan ilişkisinden örnekler verdi. Yüce, hayatını bu projeden önce ve sonra olmak üzere ikiye ayırdığını, çok farklı hayatlar tanıyarak kendi hayatını da zenginleştirdiğini söyledi. Gitar dinletisi ve karaoke partisi ile devam eden gecede gönüllüler dans ederek eğlendi.
 
Karabağlar ve Bayraklı ilçelerinde 3 Aralık’tan itibaren çalışmaya başlayan 100 gönüllü genç, 50 kardeşe rehberlik edecek. Abla ve ağabeyler, her cumartesi iki saat kardeşlerinin evini ziyaret edecek. Program Haziran ayına kadar devam edecek.
 
Abla –Ağabey –Kardeş Projesi nedir?2007 yılı Mart ayında bir sosyal dönüşüm projesi olarak Türkiye’de ilk kez İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından uygulamaya konan ”Abla-Ağabey-Kardeş Projesi”, her öğretim döneminde üniversite öğrencisi gönüllü abla ve ağabeyleri kardeşleri ile buluşturuyor. İzmir’e iç göçle gelen aileleri hedef alan proje, bu tür etkinliklerle kardeşlerin kent yaşamına katılmasını sağlıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Projeler Merkezi’nde yapılan ön görüşmelerden sonra gönüllüler, gerekli belgeleri ve eğitimlerini tamamlayarak kardeşleri ile buluşmaya hazır duruma geliyor.
 
Örnek proje seçildi
“Abla-Ağabey-Kardeş Projesi”, Türkiye’nin dört büyük kentinde (İzmir, İstanbul, Ankara ve Bursa) sürdürülen ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin de paydaş olduğu İGEP (İç Göç Entegrasyon Projesi) kapsamında Nisan 2010’da İzmir’de gerçekleştirilen “Kentsel Yoksullukla Mücadele ve Sosyoekonomik Bütünleşme İçin Stratejik Eylem Planı Konferansı”nda da ele alınmış ve konferansa katılan uzmanlar ve akademisyenler tarafından “en iyi örnek” olarak gösterilmişti.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Servislere sıkı denetim
İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri, öğrenci ...
“İşimiz de gücümüz de Kemeraltı”
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret eden Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği’nin ...
Konak'ın tarihi ortaya çıkıyor
Konak Belediyesi’nin yürüttüğü projeyle restorasyon çalışmaları devam ...
 
Belediyeler İzmir'i 'Harç'a bağlamış!
Çeşitli isimler altında, kanunda olmayan harçlar da toplayan belediyeler ...
Konak Belediyesi'nden efsanelere vefa
Bir döneme adını altın harflerle yazdıran Göztepe’nin efsane futbolcularının ...
Bornova Van’ı unutmuyor
Van’da meydana gelen 7.2’lik depremin ardından vatandaşlarla birlikte ...
 
Çeşme'nin yeni gelişim bölgesi için ne dediler?
Bakanlar Kurulu’nun Çeşme’deki yeni düzenlemeleri ilçede genel olarak ...
Edebiyat Dünyasının kalbi Konak’ta Attı
KIBATEK 28.Uluslararası Edebiyat Şöleni Konak Belediyesi Dr. Selahattin ...
Bornova Vanlıları İzmir'de de yanlız bırakmıyor
Van’da meydana gelen 7.2’lik depremin ardından vatandaşlarla birlikte ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (9) 'Bizim radyo tiyatrolarımız vardı'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bektaşi Devleti tartışmaları!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Erkekler bastığım kaldırımı öperdi!’
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Parti tabanı Özel’den kopuyor mu?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
CHP ne yapmalı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Neden toprak reformu yapılmalı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Eril toplumda kıyamet alametleri...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’e kruvaziyer niye gelsin?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva