HABERLER>GÜNCEL
11 Ekim 2012 Perşembe - 15:49

‘Uçak’ krizinde flaş gelişme: Suriye'ye nota!

Türkiye, “silah taşıdığı” gerekçesiyle Ankara’ya indirilen Suriye uçağıyla ilgili Şam’a nota verdi. Diplomatik kaynaklar ise, istihbaratın ABD’den gelmediğini bildirdi.

‘Uçak’ krizinde flaş gelişme: Suriye ye nota!

ANKARA - Başkent'in gündeminde askeri malzeme taşıdığı gerekçesiyle Ankara'ya indirilen Suriye uçağı yer alıyor.
Türkiye, askeri malzeme taşıyarak sivil havacılık kurallarını ihlal eden Suriye Havayolları'na ait uçakla ilgili Suriye'ye nota verdi. Suriye'nin İstanbul Başkonsolosluğu'na iletilen nota, sadece ihlale iişkin olarak verildi.
 
Notada sivil havacılık kurallarının ihlalilinin kabul edilemeyeceği bildirildi.
 
Öte yandan, uçağın indirilmesiyle ilgili istihbaratın nereden geldiği konusunda farklı iddialar ortaya atılmıştı. Diplomatik kaynaklar, istihbaratın ABD'den gelmediğini bildirdi.
 
Konuyla ilgili açıklama yapan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Selçuk Ünal da uçağın askeri malzeme taşıdığına dair alınan ihbar üzerine, uçağın Ankara Esenboğa Havaalanı'na indirilmesine ve gerekli kontrollerin yapılmasına karar verildiğini belirtti.
 
Durumun uçağa, Karadeniz üzerinde sefer halindeyken, pilota geri dönme şansı verecek şekilde bildirildiğini ifade eden Ünal, ancak uçağın pilotunun geri dönmeyi tercih etmemesi üzerine, yerel saatle 17.15'te inişin gerçekleştirildiğini kaydetti.
 
Uçağın alana inmesini takiben, uçaktaki tüm yolcuların emniyeti ve olabilecek ihtiyaçlarının karşılanması için gerekli önlemler alındığını bildiren Ünal, yolculara istedikleri takdirde uçağı terk ederek bekleme salonuna geçebilecekleri ve burada ağırlanabileceklerinin bildirildiğini, ancak yolcuların sadece bir kaçının uçaktan ayrıldığını, çoğunluğunun uçakta beklemeyi tercih ettiğini kaydetti.
 
Ünal, şöyle devam etti: "Ayrıca olabilecek sağlık sorunlarına anında müdahale edilebilmesini teminen, bir sağlık ekibi ve bir ambulans devamlı hazır bekletilmiş, yolculardan birinin rahatsız olduğuna dair bilgi alındığında uçağa doktor gönderilmiş, ancak ihtiyaç olmadığı cevabı alınmıştır.
 
Dolayısıyla, yolcuların hayatının ve güvenliğinin tehlikeye düşürülmüş olmasına ilişkin olarak ortaya atılan endişelerin dayanağı bulunmamaktadır.
 
Uçağın pilotu, uçaktaki yolcu listesi ve yolcuların milliyeti konusunda tarafımıza bir bilgi vermemiştir.
 
Uçakta Rus vatandaşlarının bulunduğu, Ankara'daki Rusya Federasyonu Büyükelçiliği'nden uçağın Ankara’dan ayrılmasından kısa bir süre önce öğrenilmiştir.
 
Büyükelçiliğin Rus yolcularla ilgili bildirimi yapmasını takiben, Bakanlığımız ilgili birimleri arasında gerekli eşgüdüm kurularak, uçaktaki Rus yolcular hakkında düzenli olarak Büyükelçilik yetkililerine bilgi aktarılmıştır.
 
Konu hakkında Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanlığı da bu sabah Moskova Büyükelçiliğimiz tarafından bilgilendirilmiştir."
PUTİN 3 ARALIK'TA GELİYOR
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ankara'ya yapacağı ziyaretin tarihi netleşti. Putin'in ertelenen Türkiye gezisini 3 Aralık'ta gerçekleştireceği belirtildi.
 
Dün yapılan açıklamada Rusya Devlet Başkanı Putin'in 14 Ekim'de Türkiye'ye yapmayı planladığı gezi, programındaki yoğunluk gerekçe gösterilerek ertelenmişti. Açıklamada ziyaret tarihinin daha sonra açıklanacağı belirtilmişti.

MÜHİMMATIN İNCELEMESİ SÜRÜYOR
Kargosunda askeri malzeme taşıdığı şüphesiyle dün akşam Ankara Esenboğa Havalimanı'na indirilen Suriye uçağının el konulan mühimmatına yönelik incelemeler de devam ediyor.
 
Alınan istihbarat üzerine Türk hava sahasına girdiği andan itibaren takibe alınan ve 2 F-16 eşliğinde Ankara Esenboğa Havalimanı'na indirilen Suriye uçağında yapılan 5 saatlik aramaya havaalanı polisinin yanı sıra MİT mensupları ve askeri yetkililer de eşlik etti.
 
Arama sonucunda uçağın kargo bölümünde füze parçaları olduğu düşünülen bazı parçalarla, askeri haberleşme cihazları ve sinyal karıştırıcı jammerlar bulundu.

İstihbarat birimlerince el konulan mühimmatın incelenmesine devam ediliyor. Uçağın 17'si Rus vatandaşı olan 35 yolcusu ise, arama çalışmalarının ardından gece yarısı saat 11.30'da tekrar uçağa bindirilerek, Şam istikametinde yeniden havalanmıştı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
AHMET NEVZAT GÜVEN 11 Ekim 2012 Perşembe 18:41

AKP'NİN ADAMLARINDA TESLİMİYET VE UŞAKLIK ALGISINDAN BAŞKA BİR ŞEY OLMADIĞINDAN,YAPTIKLARI İŞİN BİR SONRAKİ ADIMINDA NELER YAŞANACAK?KESTİREMEDİKLERİNDEN,BASİRETSİZ OLDUKLARINDAN DOLAYI;HEMEN 1-2 GÜN İÇİNDE HIZLANACALK OLAN HAC UÇUŞLARINIDA TEHLİKEYE SOKTULAR.HER YAPTIKLARI EYLEMDEN MİLLETİMİZ ZARARLA ÇIKTI.N'OLDU ŞİMDİ?BU UÇAK İNDİRME OLAYINDAN YİNE ESAD GALİP ÇIKTI.EL KOYDUĞUNUZ MALZEMELER SİZE NE KAZANDIRDI?NE KAYBETTİRDİ? HİÇ HESAP ETTİNİZ Mİ?İYİCE ZIVANADAN ÇIKTINIZ.SAÇMALIYORSUNUZ.

Yorumu oyla      13      5  
AHMET NEVZAT GÜVEN 11 Ekim 2012 Perşembe 18:35

UÇAKTA FÜZE PARÇALARO OLDUĞU BİLGİSİ TAMAMEN VE KOCAMAN BİR YALANDAN İBARETTİR.ABD'NİN VERDİĞİ GAZLA SAZAN GİBİ OLTAYA ATLAYANLAR OLTADA YEM OLMADIĞINI GÖRÜNCE UĞRADIKLARI HAYAL KIRIKLIĞINI YALANA BAŞVURARAK KAPATMAYA ÇALIŞMAKTADIRLAR.UÇAKTA FÜZE PARÇASI VS OLSAYDI UÇAĞA EL KONULMASI GEREKİRDİ.ANLATILAN HERŞEYİN BALON VE ÜFÜRÜK OLDUĞU ÇOK YAKINDA ORTAYA ÇIKACAK.TIPKI F4'ÜN DÜŞÜRÜLMESİNDE OLD.GİBİ.MİLLET ARTIK BU UŞAKLIK SİYASETİNDEN BIKTI.MİLLETİMİZİN KEPPAZE EDİLMESİNE ARTIK SON VERİLSİN.

Yorumu oyla      12      5  
Işık Dikicigil 11 Ekim 2012 Perşembe 16:33

İRAN VE RUSYA SENİ KIŞ ORTASINDA GAZSIZ BIRAKSINDA GÖR. AB VE ABD İÇİN BÜTÜN KOMŞULARINLA PROBLEM YAŞIYORSUN. BÜTÜN TURİZM VE TİCARİ İLİŞKİLERİNİ DE ASKIYA ALIRLARSA.

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Almanlar’dan İzmir’e bisiklet çıkarması
İzmir kruvaziyer turlara çıkan bisiklet kulüpleri üyelerinin gözdesi oldu. ...
Valilik ‘karakolda dayağa’ el koydu!
İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç, Bergama ilçesinde bir polis karakolunda ...
İzmir’in tarihi lisesinde zimmet davası!
İzmir’in tarihi okullarından Namık Kemal Anadolu Lisesi'nin eski müdürü ...
 
Lice'de askeri helikopter düştü: 1 şehit
Diyarbakır’ın Lice ilçesinde elektrik hattına takılan bir askeri helikopter ...
Foça’yı yakanlara müebbet!
PKK üyesi iki sanık Foça’da 4 hektarlık kızılçam ormanını yaktıkları için ...
Mahkemeden karar gerekçesi: Tuncel 4 kişiyi dağa gönderdi!
BDP Milletvekili Sebahat Tuncel'in, 'yasa dışı PKK silahlı terör örgütüne ...
 
Sigara sonunda boşanma nedeni oldu!
İstanbul’da eşinin sigarayı bırakma önerisini reddederek, çocuk yapmak ...
Fatmanur'un suçu ne? Ölüm çukurunda 2 saat
Konya’da 13 yaşındaki Fatma Nur Gül, yürürken aydınlatma direği için açılan ...
Bu kez prefabrik sınıflara molotof!
Van'ın Erek Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Lisesi'nin bahçesinde bulunan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
50 yıl önce nasıl katil oldu?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva