HABERLER>GÜNCEL
11 Ekim 2012 Perşembe - 12:08

Mahkemeden karar gerekçesi: Tuncel 4 kişiyi dağa gönderdi!

BDP Milletvekili Sebahat Tuncel'in, 'yasa dışı PKK silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan aldığı 8 yıl 9 aylık hapis cezasının gerekçesi açıklandı.

Mahkemeden karar gerekçesi: Tuncel 4 kişiyi dağa gönderdi!

İSTANBUL - BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel'in 'terör örgütü üyesi olma' suçunun gerekçeli kararı belli oldu.
 
8 yıl 9 aylık hapis cezasının gerekçeleri arasında, terör örgütünün dağ kadrosuna 4 kişinin katılımını sağlamak yer aldı.
 
Ayrıca Tuncel'in bazı yasa dışı şiddet içeren eylemlerin talimatlarını verdiği kaydedildi.
 
İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nin 15 sayfadan oluşan gerekçeli kararında, Tuncel'in 2004 yılında terör örgütünün Kuzey Irak'ta yaptığı kongreye örgüt üyelerinin giydiği kıyafetle katıldığı ifade edilerek, sanığın yine 2006 yılında Bağcılar DTP ilçe binasında terör örgütünün üst düzey yöneticilerinin yaptığı toplantıya katıldığı ve buraya yapılan baskında gözaltına alındığı anımsatıldı.
 
Tanık ve gizli tanıkların ifadelerinde Tuncel'in İstanbul'da molotofkokteyli atılan bazı eylemlerin talimatlarını verdiği anlatılan gerekçeli kararda, Tuncel'in örgütün dağ kadrosuna eleman gönderdiği belirtildi.
 
Kararda, tanık ve gizli tanıkların ifadelerinin birbirleriyle örtüştüğü aktarılarak, tanıkların anlattıkları eylemlerin emniyetten istenen raporlarla da teyit edildiği kaydedildi.
 
'4 KİŞİYİ DAĞA GÖNDERDİ'
Kararın değerlendirme kısmında, Sebahat Tuncel'in PKK terör örgütüne eleman kazandırmaya yönelik faaliyetlerde bulunarak, terör örgütünün dağ kadrosuna 4 kişinin katılımını sağladığı ve ''1 nolu'' gizli tanığı bu konuda yönlendirmeye çalıştığı belirtildi.

"ŞİDDET İÇEREN EYLEM TALİMATI"
Tuncel'in 2003 yılında PKK terör örgütü lehine yapılacak olan bir kısım yasa dışı şiddet içeren eylemlerin de talimatını verdiği kaydedilen kararda, 12 Haziran 2004 ile 20 Ağustos 2004 tarihleri arasında Kuzey Irak bölgesinde bulunan Sebahat Tuncel'in PKK terör örgütünün yapılanması olan PJA'nın 17 Haziran - 2 Temmuz 2004 tarihi arasında Kandil dağındaki örgüt kamplarında yapılan 5. Kadın Kongresine tek tip örgüt kıyafetiyle katıldığı da bildirildi.
 
TEHDİTLERE RAĞMEN TANIK
Bir tanığın, örgütün ve avukatların baskılarına, ailesinin öldürüleceği yönündeki tehditlere rağmen ifade verdiğini söylediğine yer verilen kararda, Tuncel hakkındaki davanın, milletvekili seçilmeden önce açıldığı ve dava süresince Tuncel ve avukatlarının yasama dokunulmazlığı kapsamında yargılamanın durdurulması talebinde bulunduğu ifade edildi.
 
Gerekçeli kararda, sanık ve avukatı tarafından yapılan bu talebin ''Tuncel'in yargılandığı suçun niteliği devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü bozmayı amaçlayan faaliyetler kapsamında kaldığından, yasama dokunulmazlığı içerisinde yer almadığı'' gerekçesiyle reddedildiği anımsatıldı.
 
MAHKEMENİN KARARI
Mahkeme heyeti, 18 Eylül'deki karar duruşmasında, sanık Sebahat Tuncel'in, ''yasa dışı PKK silahlı terör örgütüne üye olma'' suçunu işlediğinin sabit olduğunu belirterek, eylemine uyan TCK'nın 314/2. maddesi gereğince, suçun işleniş biçimi, suçun işlendiği yer ve zaman, suç konusunun önem ve değeri, suçun kastının yoğunluğu da göz önüne alınarak 8 yıl 9 ay hapisle cezalandırılmasını kararlaştırmıştı.
 
Tuncel hakkında ''Belli hakları kullanmaktan yoksun bırakılma'' başlığını taşıyan TCK'nın 53. maddesinin uygulanmasına da karar veren mahkeme heyeti, Tuncel hakkında verilen cezanın infazından sonra denetimli serbestlik hükmünün uygulanmasını ve yurt dışına çıkış yasağı da getirmişti.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sigara sonunda boşanma nedeni oldu!
İstanbul’da eşinin sigarayı bırakma önerisini reddederek, çocuk yapmak ...
Fatmanur'un suçu ne? Ölüm çukurunda 2 saat
Konya’da 13 yaşındaki Fatma Nur Gül, yürürken aydınlatma direği için açılan ...
Bu kez prefabrik sınıflara molotof!
Van'ın Erek Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Lisesi'nin bahçesinde bulunan ...
 
Polis’ten MİT’çiye 5 kurşunla infaz
Ankara Yenimahalle’de dün öğle saatlerinde akıl almaz bir infaz yaşandı.
İzmir'in artık bir 'Utanç Müzesi' var!
12 Eylül Utanç Müzesi, Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, İzmir ...
Ankara'ya indirilen Suriye uçağında füze parçaları!
Suriye Havayolları'na ait bir yolcu uçağı, Türkiye hava sahası üzerindeyken ...
 
İzmir’de pompalı dehşet: 2 ölü
Ödemiş’te 68 yaşındaki E.N., tartıştığı 64 yaşındaki eşi Seriha Nizamoğlu ...
Ayrıldığı sevgilisine gökyüzünden ‘geri dön’ dedi
Ödemiş’te kullandığı paramotor ile ayrıldığı sevgilisine aşkını gökyüzünden ...
İzmir'de zincirleme kaza: 3'ü polis 7 yaralı
İzmir'de, sevk edildiği adliyede tutuklanan şüpheliyi cezaevine götüren ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
50 yıl önce nasıl katil oldu?
Ayda ÖZEREN
Ayda ÖZEREN
Metanoya!
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve bugün Türkiye (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türkiye'nin İslam’la sınavı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kamu yararı Çeşme Projesi’nin neresinde?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
12 Eylül ve yeni Anayasa
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Atatürk’ün Toprak Kanunu ya da feodalizmin tasfiyesi uğraşısı
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Siber ve milli!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Germir bağları
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Müzik ve mandolin
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva